Единият нападател на Пендиков е обвинен за нападение от омраза

Продължава издирването на втория участник в нападението
8 фев 2023 19:19, Йоана Цонева
16
Единият нападател на Пендиков е обвинен за нападение от омраза
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Охрид повдигна обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда срещу единия от нападателите на секретаря на българския клуб "Цар Борис III" Християн Пендиков, който беше пребит в града на 19 януари, съобщи БГНЕС.

21-годишният Пендиков открито изразява своята българска етническа принадлежност. В обвинителния акт се посочва, че нападението е извършено поради национална и етническа омраза. Отбелязва се, че обвиняемият е нанесъл тежка телесна повреда на Християн Пендиков заради националната и етническата му принадлежност заедно с още едно лице, което засега остава неизвестно.

Още по темата
В документа подробно е описано как биячът отишъл на масата в кафенето, където е бил Пендиков, и му "направил забележка защо се обявява за българин". На излизане от заведението, докато Пендиков отивал към колата си, обвиняемият и едно лице са го нападнали, като удряли и ритали по главата и тялото и по този начин му нанесли тежка телесна повреда.

От прокуратурата в Охрид уточняват, че "обвиняемият до момента мълчи", но са установили всички обстоятелства, за които има очевидци, снимки и видеозаписи.

Наблюдаващият прокурор е поискал удължаване на срока за задържането на обвиняемия заради опасност да се укрие.

Продължава издирването на втория участник в нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
6
 
! Отговори
НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ преди 1 година
Уважаеми съ-форумци. Моля ви да отделите няколко минутки на вестниците в Северна Македония. Лесно е, търсиш ''Newspapers in North Macedoniq'' '/a и ''езикот'' колкото и де е ''посебен'', ''се разбират сите работи''/. Тогава ще ви се разшири малко хоризонта за омразата към нас. Лично аз очаквам това момче - Пендиков, да го изкарат наркоман, канибал, педофил, и т.н. и т.н. Това е по теорията на конвергенцията, отделяш се от това, което си бил и почваш тотално да го оплюваш за да се доказваш
10
3
 
3
 
! Отговори
One s преди 1 година
До8 ти, да не би да си купувал от него
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То Охрид е като Ню Йорк и мноооого е трудно да се намери некой там,нали...явно само тоя ще опере пешкира..
8
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо никъде в българските медии не се споменава, че пребитият в Охрид Християн е наркодилър и е пребит заради неотчетени пари. Деянието е криминално, а не политическо. А българският му паспорт е издаден на 22.12.2022
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проверете също така дали Пендиков има гражданство и дали си е подал молба за гражданство декември 2022 година, след като е получил присъда за притежание на кокаин.
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя "жестоко пребит", кога му "направиха" пластична операции без белези, кога вече нищо му няма и го изписват?! Охраната ще е за да не изпее всичко около милионния ДС-скрит трансфер под прикритието на "български културни клубове" с нежни имена и "репресирани" "македонски българи" на бълг. бюджетна заплата! Те и затова така мълниеносно го "евакуираха" в София с Фалкончето!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе това хитро мале един ден в на 23 години следващия на 23. Как стават тия неща - не знам.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали знаете, че обвинен не означава нищо още.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва лечение за такива нападатели!И няма единия,няма другия!Случайно ще падне някъде единия,а другия случайно да катастрофира и така с трети,пети и който и да е!Имаме хора за такива задачи!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаех, че има нападение от обич.
1
4
 
9
 
! Отговори
Честито преди 1 година
А Гешев вече Две години пази Терориста Юлиян Борисов Георгиев от Перник и бандата му с над 20 убийства зад гърба им от преследване от закона!