Външният министър на РСМ осъди нападението срещу българин

Османи се надява скоро нападателите да бъдат установени и заловени
29 юли 2023 13:14, Елка Василева
42
Външният министър на РСМ осъди нападението срещу българин
Снимка: архив, БГНЕС

Външният министър на Северна Македония Буяр Османи категорично осъди нападението срещу български гражданин, който беше намушкан с нож преди мача между „Левски“ и „Шкупи“.

Още по темата
Министърът на външните работи на РСМ обаче разкритикува политическите коментари в България след инцидента.

Османи изрази пред bTV надежда, че скоро нападателите ще бъдат установени и заловени.

Според министъра не бива инцидентът преди футболната среща да се използва за политически цели и да засилва езика на омразата.

Буяр Османи няма информация дали е имало провокации и обидни думи, преди 29-годишният българин да бъде намушкан с нож.

„Преди в Северна Македония често имаше такива инциденти между запалянковците от различните етнически групи и общности. Винаги съм смятал, че не може заради запалянковците да се правят заключения за отношенията между различните етнически групи, а сега в този случай и за отношенията между държавите“, каза той.

„Това е един особен свят, в който запалянковците си имат особени взаимоотношения и никога не трябва инцидентите между отборите и запалянковците от които и да е групи да се приписват в политическите отношения вътре в страната или между държавите“, допълни външният министър на РСМ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 9 месеца
Жалък паток!
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Въх, осъдил го на думи... Брей, голям успех! А кога ефективен затвор от 25 години за опит за убийство???????
38
0
 
5
 
! Отговори
Цесекар от Македония преди 9 месеца
Бързате да плюете по феновете на Левски, но истината е, че Македония е идентична на Украйна, само мащабът е различен. В Македония поне все още не са започнали масово да палят и разстрелват българи, както украинците правеха с хората с руско самосъзнание от 2014 г. насам
37
0
 
4
 
! Отговори
А бе ей преди 9 месеца
Сега неуважаемий слушай ме внимателно аз не съм фен на Левски, а съм привърженик на ЦСКА, но въпреки това ние сме българи и като такива би следвало да се защитим от всякакви външни врагове. Така, че в случая съм твърдо за феновете на Левски и бих ги подкрепил с всички сили. Много съм емоционален и ако ми се изпречи някой северен марсианец не отговарям за това как ще реагирам и какви ще са последствията да него, но се съмнявам, че ще са тотал щета.
36
0
 
2
 
! Отговори
Чист Българин преди 9 месеца
Сега неуважаемий слушай ме внимателно аз не съм фен на Левски, а съм привърженик на ЦСКА, но въпреки това ние сме българи и като такива би следвало да се защитим от всякакви външни врагове. Така, че в случая съм твърдо за феновете на Левски и бих ги подкрепил с всички сили. Много съм емоционален и ако ми се изпречи някой северен марсианец не отговарям за това как ще реагирам, но се съмнявам, че ще са тотал щета.
35
0
 
1
 
! Отговори
Чист Българин преди 9 месеца
До Анонимен 15 Сега неуважаемий слушай ме внимателно аз не съм фен на Левски, а съм привърженик на ЦСКА, но въпреки това ние сме българи и като такива би следвало да се защитим от всякакви външни врагове. Така, че в случая съм твърдо за феновете на Левски и бих ги подкрепил с всички сили. Много съм емоционален и ако ми се изпречи някой северен марсианец не отговарям за това как ще реагирам, но се съмнявам, че ще са тотал щета.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не че ги харесвам гърците ама евала им правя за политиката. Прекръстиха ги от македонци на Северно македонци и като ходят в Гърция им чегъртат номерата на колите. Това заслужават макетата на Тито - нулев толеранс и гаввра, за да си знаят, а не като нашите наведени политици дето EU и Посолството са им наредили да търпим РСМейската НАГЛОСТТ и омраза!!!!!
33
1
 
10
 
! Отговори
татар-шегаджия преди 9 месеца
Османи, ела в България да те намушкат с нож и после нашия външен министър ще осъди остро това деяние и ще каже, че това е инцидент между запалянковците от различните етнически групи и общности.ХА-ха-ха северомакедонскиТУЛУП !!!
32
0
 
8
 
! Отговори
До27 В Македония има преди 9 месеца
Къде ги видя тия домове в РСМ с българското знаме бре льоххман?!? Я пусни тук един линк да видим и ние българското знаме в македония ве мен!!!!! Линк с една снимка само и утре ако си от София лично ще те черпя уиски Чивас Регал черен етикет. *** в охрид като си толкова мъж и кажи *Аз съм Българин*... Ще те върнат или с линейка или с някое микробусче - ще си легнал във фургона ама с дървен костюм... Ти маке ли си ве?!?
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
РСМ е един заврял миризлив селски нУужжник ! Няма такива дебилли и Уттррепки !!!
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каква Северна Македония какви 5 лева . Това си е вече Албания и промитите мозъци ще ядат дървото , защото шиптърите не са толерантни и търпеливи като българите !
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българин в РСМ днес е по-лошо от евреин при Хитлер!
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
фашисти
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Такива престъпления в голямата си част са резултат от държанието и политиката на северномакедонските политици.
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези са следващите, дето ще прекарат 50 години в чакалнята на ЕС.
25
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Македония има хоракоито са сложили Български флагове пред домовете си и никой нищо не им прави.В Македония има Българи ,които живеят там има и студенти.Медите лъжат за това ,което пишеш за Охрид. Само да ти кажа ,че само болен мозък ще се разхожда с флаг на държавата си в чужда държава. Защо е необходимо да го правя?А червените дрехи са част от нормалния живот на един човек,койъо обича червено. Има много билни хора в България и ти си един от тях.
24
1
 
11
 
! Отговори
До Пак ви казвам преди 9 месеца
Аз пА ти казвам да се разходиш с българското знаме в Охрид и после пак ще си говорим. Ако си жив де......
23
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Досега не видях в Българска медия да покажат Македонски полицай,да питат какво е станало ит.н. Това е манипулация и се търси само повод да се покаже в лоша светлина Македония. Това не е от сега ,а още от комунизма.Или лошо или нищо.
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пак Ви казвам,разходете се с червени дрехи пред Герена. И след това елата пак да си пишем.
21
1
 
18
 
! Отговори
Хахахаха преди 9 месеца
Външния министър осъдил и *ала бала трето пето*.... Много ясно, че така ще каже, за да замажже опита за УБИЙСТВО, но съм сигурен че 90% от макетата са горди с този акт на вандализъм и в мизернните им душици идддиота с ножа е национален герой. Има да я сънувате Европа скаппаняци!!!!!!