Мицкоски промени не иска, иска България да покаже добра воля или ЕС да ни натисне

България е държава, която зависи от фондовете на ЕС, поясни той
Обновена: 5 окт 2023 11:42 | 5 окт 2023 11:42, Стела Стоянова
230
Мицкоски промени не иска, иска България да покаже добра воля или ЕС да ни натисне
Снимка БГНЕС, архив

Темата за конституционните промени е затворена.

Няма аргумент, който съм чул от вътрешната политическа сцена и от международната общност, който да ни убеди в противното, каза председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски пред "Сител", цитиран от БГНЕС.

"Що се отнася до конституционните промени при тези условия, които нарекохме български диктат, ВМРО-ДПМНЕ и парламентарната група не го правят, защото са упорити и защото смятаме да пречим на правителството", дпълни той.

Мицкоски оцени като "безумие" тезата, че отхвърлянето на конституционните промени ще блокира на европейския път на Северна Македония.

"България трябва да покаже добра воля, а международната общност, че наистина иска да види Македония като част от себе си след всичко, което направи като верен съюзник на ЕС. Никой не може да ме убеди, че няма как България да прояви добронамереност", каза той.

Мицкоски посочи, че за да има показана добра воля от ЕС, той трябва да се намеси и да накара България да изпълни присъдите на Европейския съд за правата на човека.

„България е държава, която зависи от фондовете на ЕС и в този ред на мисли, никой не може да ме убеди, че ЕС не може да я накара да изпълни решенията на една европейска институция”, посочи Мицкоски.

„България иска 762 граждани, които са част от българската общност в страната и използват българския език като майчин, да станат част от конституцията. Защо го иска? Дали правата им са нарушени, нали има натиск, асимилация. За македонската общност в България има 14 присъди. Чии права са нарушени? Въпросът е дали е истинска европейска ценност да блокирате европейския път заради исторически въпроси. От международната общност казват, че не можели да накарат България да спази присъдите на Европейския съд за правата на човека. Като не можете да накарате една държава-членка да спази решенията на една европейска институция как ще ми гарантирате, че след 6 месеца, година-две, понеже не искам да подпиша протокол в който да призная, че възрожденците били българи, или да призная, че Гоце Делчев е бил българин, или, че Илинденско-преображенското въстание било българско, повторно ще имаме вето”, заяви Мицкоски.

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ уточни, че ще настоява за лидерска среща с премиера Димитър Ковачевски, тъй като страната е изправена пред два важни изборни процеса - президентски и парламентарни.

"До изборния процес ни делят по-малко от шест месеца. Това никога не се е случвало досега, не е имало комуникация за това, което правим, защото след няколко месеца от днес предстоят два важни изборни процеса. Няма дори ръководна среща за обсъждане на дати, няма разговори за адаптиране на Изборния кодекс", заяви Мицкоски.

Относно Закона за амнистията Мицкоски повтори, че ВМРО-ДПМНЕ остава на позицията за блокиране приемането на закона с всички възможности, които предлага Правилникът за дейността на парламента. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
2
 
! Отговори
Дочо преди 6 месеца
До АнонименНе е точно така. На погребението на Лев Главинчев, брат му казва че покойникът лично е убил над 250 македонски фашисти, т.е. Българи. Не само Сърбия, а цялата комунистическа машина, свързана с Балканската Федерация!
195
0
 
9
 
! Отговори
Дайте тапа преди 6 месеца
- Влез бе, Мицко, влез, що седиш!- Не искам да влезна, защото ще трябва да стана и да се изхлузя от сръбския к.. , пък халката ми е хлабава и ще ми текне по крачолите.
194
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
" Ама макето си е маке, дебела кратуна! "Тези , които унищожават Македония с изопачените си думи за историята , не са македонци. Дълбоко в себе си са сърби. Ролята на сърбия в Македония е ужасяваща. Сръбските зверове са унищожили българщината в Македония. А иначе да , ще дойде момент , в който албанската партия ще управлява в Македония и страната ще приключи. Или просто ще се превърне в Албания 2.
193
10
 
4
 
! Отговори
Коцето преди 6 месеца
Пуще те ги У Европската Уния, да видат що е тегло кучешко и те!!!!
192
2
 
14
 
! Отговори
Shark преди 6 месеца
Дали България е зависима от еврофондовете, или не може да се спори. Във всеки случай България има ресурси да храни населението си и без еврофондове, както е било преди ЕС и както ще бъде и след него! Само че Македония скоро няма да съществува, а ще бъде Албания, по-добре това да мислят и от това да се притесняват! Ама макето си е маке, дебела кратуна!
191
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тоя мицко да не е албанец или сърбин, защо работи против северна м-я?... аааа и мицко, изобщо не ни интересувате, предатели с дребни душици
190
2
 
5
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 6 месеца
"Куклата Мици с пластмасовите ... стана много нагла и аз я пернах по врата" - добре го е казала кака Милена.Мици, Мици, кукумици, ще поведеш макетите си ти, дето са ти се вързали на ума, или към београд, или към содомасква, а ЕС ще подушите "маняна" (на испански по принцип "утре", на практика - "на куково лято").
189
2
 
8
 
! Отговори
хм преди 6 месеца
тия па кой ги бара за ора , стоят стоят , па от време на време викат на магарето чюш ...никой не се занимава с вас бе Ристо , не ви и коментират в България , сами се навивате за нещо и това минава само при вас , за вътрешна употреба , та да живате и вие , пари требат , париии... а те могат да влезат само от Европа ?!
188
2
 
8
 
! Отговори
художника преди 6 месеца
Мицкоски е против България, но това не му пречи да е женен за българка, ама той не знае колко са силни българките. Ето ви цитат от книгата на Анри Пози "Войната се връща"! В едно село м/у Велес и Щип една българка играеше със сина на сърбина, за който беше омъжена насила. Тя бе толкоз нежна с него, че ми каза следното: Искам моят син да ме обича толкова, че самата аз жива или мъртва в деня на освобождението да насоча там където трябва куршума на неговата пушка.
187
3
 
12
 
! Отговори
Изобщо преди 6 месеца
Не ме интересува какво иска тоя !
186
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Никакви архиви в ЕС няма да отворят, понеже там никой за нищо не ни бръсне. Ще направят това, което е в техен интерес, може и нас да принудят да се пишем македонци, казвам го не на шега, защото, ако не дай боже стане напечено, ще има да ни размахват лозунги за мир и как ние ще сме виновни за размирици и войни......
185
2
 
18
 
! Отговори
Паню Баирски преди 6 месеца
Жалък дървен македонец, не разбра ли, че такова нещо като македонска нация и държава няма! Чудя се защо още се занимаваме с тия паяци! Оставете ги и не им обръщайте внимание!
184
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Според мен няма никакво значение какво мисли този, защото съдбата на предателите е ясна - те ще бъдат пометени от албанците, за които четох как ударно се заселвали в Македония, защото номерът им мина в Косово, макар там имаше американски интереси според мнозина анализатори. А за мен е загадка защо не отворят в ЕС архивите на Осм. империя, които били много стриктно съхранявани. И да огласят резултатите и армиите от еврокомисари да извършат нещо конкретно?
183
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Полуосвободените българи, федерати на Источнта римска империя, въстават за освобождаването на стоящите под пряката византийска власт илирийски българи. Това въстаниевероятно е било най-силно в Сердика(София) и Пауталия (Кюстендил), защото владиците на тези градове били веднага освободени!
182
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Северните братя на илирийските българи - жителите на Скития и Мизия, помолили родения в Шумен (Залдаба) Виталиян, който е бил главнокомадващ на византийската армия )обаче син на Патриокиол - водител на федератите в Мизия, която Йероним нарича България, а Йоан от Никиу - провинция България, да потегли против безбожния Анстазий, за да освободи заточените владици.
181
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
След поражението на Българите император Анастазий, наследник на Зенон, за да подчини българите заточил илирийските владици. А именно владиците на Ниш, София, Кюстендил, Охрид, и Никопол (на Йоническия залив) до Ниш по онова време са живеели българи. Анастазий е искал да подчини тези българи под гръцката църква, пък и под римска власт.
180
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сабиниян успява с разни маневрирания да изпъди Теодорих, сина на Теодомир, от днешна Албания, без обаче да го унищожи. Зенон не бил доволен от това, та изпратил убийци да убият Сабиниян. След това Зенон се сприятелява с Теодорих и го пробутва да иде и завладее Италия за империята. Това се случва, Теодорих завлядява Италия, но за себе си и става италиянски крал. След това Теодорих и Византия се съюзяват и нападат илириските Бълагри. Сражението е станало на р. Морава, при днешна Кюприя.
179
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Къде са живели БЪЛГАРИТЕ, към които се е обърнал Зенон за помощ? Те са живеели в МАКЕДОНИЯ, защото Зенон в случая се обръща към Сабиниян Велики, войводта на Едеса (Воден), столицата на старите МАКЕДОНЦИ.
178
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най-стар от гръцките автори, който споменал името българи е Йоан от Атиохия. Той пише, че около 480г. император Зенон се бил обърнал за помощ към "тъй наречените българи" против двамата Теодориховци, които владеели Тракия и заплшваха Цариград.
177
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Казаното с няколко думи - днешните българи са потомци на старите мизи. Казано наопаки - старите мизи са българи. Българите са мизи и старите тракоилирийци не само поради казаното дотук, но и поради факта, че досега не са намерени категорични данни, че те са късни пришълци на Балкснакия полуостров.