Мицкоски промени не иска, иска България да покаже добра воля или ЕС да ни натисне

България е държава, която зависи от фондовете на ЕС, поясни той
Обновена: 5 окт 2023 11:42 | 5 окт 2023 11:42, Стела Стоянова
230
Мицкоски промени не иска, иска България да покаже добра воля или ЕС да ни натисне
Снимка БГНЕС, архив

Темата за конституционните промени е затворена.

Няма аргумент, който съм чул от вътрешната политическа сцена и от международната общност, който да ни убеди в противното, каза председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски пред "Сител", цитиран от БГНЕС.

"Що се отнася до конституционните промени при тези условия, които нарекохме български диктат, ВМРО-ДПМНЕ и парламентарната група не го правят, защото са упорити и защото смятаме да пречим на правителството", дпълни той.

Мицкоски оцени като "безумие" тезата, че отхвърлянето на конституционните промени ще блокира на европейския път на Северна Македония.

"България трябва да покаже добра воля, а международната общност, че наистина иска да види Македония като част от себе си след всичко, което направи като верен съюзник на ЕС. Никой не може да ме убеди, че няма как България да прояви добронамереност", каза той.

Мицкоски посочи, че за да има показана добра воля от ЕС, той трябва да се намеси и да накара България да изпълни присъдите на Европейския съд за правата на човека.

„България е държава, която зависи от фондовете на ЕС и в този ред на мисли, никой не може да ме убеди, че ЕС не може да я накара да изпълни решенията на една европейска институция”, посочи Мицкоски.

„България иска 762 граждани, които са част от българската общност в страната и използват българския език като майчин, да станат част от конституцията. Защо го иска? Дали правата им са нарушени, нали има натиск, асимилация. За македонската общност в България има 14 присъди. Чии права са нарушени? Въпросът е дали е истинска европейска ценност да блокирате европейския път заради исторически въпроси. От международната общност казват, че не можели да накарат България да спази присъдите на Европейския съд за правата на човека. Като не можете да накарате една държава-членка да спази решенията на една европейска институция как ще ми гарантирате, че след 6 месеца, година-две, понеже не искам да подпиша протокол в който да призная, че възрожденците били българи, или да призная, че Гоце Делчев е бил българин, или, че Илинденско-преображенското въстание било българско, повторно ще имаме вето”, заяви Мицкоски.

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ уточни, че ще настоява за лидерска среща с премиера Димитър Ковачевски, тъй като страната е изправена пред два важни изборни процеса - президентски и парламентарни.

"До изборния процес ни делят по-малко от шест месеца. Това никога не се е случвало досега, не е имало комуникация за това, което правим, защото след няколко месеца от днес предстоят два важни изборни процеса. Няма дори ръководна среща за обсъждане на дати, няма разговори за адаптиране на Изборния кодекс", заяви Мицкоски.

Относно Закона за амнистията Мицкоски повтори, че ВМРО-ДПМНЕ остава на позицията за блокиране приемането на закона с всички възможности, които предлага Правилникът за дейността на парламента. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Митрофанова, която прилича на Брежнев трябва да напусне България защото казва: "Паметта (за Русия, бел.ред.) е " защита в генетичния код на българите, а той не може да бъде пренаписан по друг начин освен чрез унищожаване на самия народ" Тази кукувица директно казва, че ако бъде пренаписана историята, различно от това, което те са я написали, нашият народ ще бъде унищожен. Колкото до улиците и паметниците, които са кръстени на руснаци, не по желание на българският народ, а по нареждане от СССР!
135
3
 
18
 
! Отговори
Санде Великиот преди 7 месеца
В Македония не знам колко българи има, ама май само македонци няма. Повечето са българи, натискани да се пишат македонци, има албанци и някой друг сърбин, да ги насъсква против нас...
134
5
 
5
 
! Отговори
Ganjo преди 7 месеца
Толкова ли е трудно да проумее българина,че когато имаш двойно гражданство и при преброяването е нормално да избереш да се декларираш като такъв в държавата в която живееш.Тези които са взели второ гражданство българско е ясно ,че е за да могат да ходят да работят из Европа свободно,а не,че са заритали за България.
133
14
 
3
 
! Отговори
Бунгар преди 7 месеца
Кое в коментара и позицията на Мицковски не е ясно и не е вярно? Спрямо Македониа се доказваме що за народ сме,най вече комплексиран,заблуден и с болна мания за величие.
132
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За съжаление макетата имат много силно американски лоби, а и не само американско. А ние сме послушковци клекнахме, и се съгласихме да ги пуснем ако само впишат промяната че конституционно може да има българи, а те ни мразят в червата. Нямало асимилация? Нямало тормоз? Как над 100 000 души взеха българско поданство и са твърдяли, че имат български произход, а на преброявянето станаха под 1000? бързо отнемайте паспорти. Май забравихме бързо Спаска Митрова
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Джерусалем е Сердика, Средец - Средата и Сърцето на Света. Храмът е разтурен от римските навлеци, а с квадрите са си направили стадион за гладиаторски борби. Стадионът сега може да се види в основите на хотел "Арена ди Сердика" в момента фундамените на Храмът се избушват от метрото. Като се построи Храмът наново, ще дойде отново Сина +Ако е за Изисъ Хоръ Исти и Йерус+Алемъ, йеро+глифите питатът, де е Овтша Купелъ, ами Кръсто?????!!!!????
130
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"У нас живеят две нации - едната се кланя на всичко руско и съветско, а другите се опитваме да бъдем българи"!
129
2
 
13
 
! Отговори
Некъф преди 7 месеца
Тия са нагли и неспасяеми шизофреници! Още малко и ще поискат целия ЕС да им се моли да станат част от европейското семейство.Пълен блокаж на присъединяването им към ЕС.
128
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така, по стечения на обстоятелствата и благодарение на Руско-Турската война България е била освободена от руснаците, които всъшност водят вийна с Турция, но не заради нашата свобода, а заради собствените им имперски и колониални интереси! Нищо не им дължим на тия Негoдници, НИЩО! Всичко сме си платили, дори с лихвите и 32 тона българско злато през 1962 г. замина за Русия. Те ни дължат, че сме ги ЦИВИЛИЗОВАЛИ, ОБЛАГОРОДИЛИ и СПАСИЛИ ОТ ИСЛЯМА! Бог с нами Православни Българи!
127
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как така преговаряте и чакате нешо от България,нали няма българи?!*** нагли!
126
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо Комунистите се опитват да ни внушават, че винаги трябва да сме васали и роби на Руснаците, които воювайки за собствените си интереси на Балканите и според военната им стратегия във войната с Турция, е трябвало да минат в гръб на турците до Бъгария! Не свободата на България, а стратегията за завладяване на Цариград и Проливите са били целта на царска Русия! Така с течение на обстоятелствата ужким са ни освободили нас Българите по време на Руско-Турската война!
125
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Май прекалихме с добрата воля - първи ви признахме, бутнахме ви да влезете в НАТО, подписахме договор за добросъседски отношения, помагахме за Гърция и т.н... е тя добрата воля ни свърши, време вие в РСМ да покажете резултати и добра воля.
124
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най-известният руски изследовател културог Акд. Дмитрий Лихачов казва: "Ако не бяха Българските Монаси Просветители и Книжовници в онова време, Русия е била на косъм да приеме Исляма! Черковно-Славянския език на който се служи във всички църкви на Славянските страни (включително и Русия) е Старо-Български!! Ние Българите спасихме руснаците от Исляма, за да ни унижават и мачкат вече 100 години! Защо Ние, Българите есе се чувстваме роби и васали на този и онзи?!
123
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ние Българите съществуваме като народ от почти 2500 години! Имаме държава България от почти 1400 години! И от какъв зор се кланяме на някакви си руснаци, които съществуват като народ от около 850 г. , а като държава едва от 300 години(1721)! Същите тези руснаци, които така "славославите" са били роби на Волжка България! После на монголците и т. н. Ние Българите им дадохме азбуката на тези дивaци и абоpигени, наричащи себе си руси! Ние Българите им дадохме религия ЦИВИЛИЗОВАХМЕ и ОБЛАГОРОДИХМЕ!
122
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Про-сръбските и бивши Югославски политици превърнаха държавицата си Северна Македония в една кло-ака. Този какви сънища сънува?
121
1
 
15
 
! Отговори
Мара Бунева преди 7 месеца
Мицко, само в едно си прав: ,,България е държава ...". Трябвало е да спреш дотам. Защото за разлика от държавата, РСМ е югосръбски ***.
120
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мицкоски нещо забравя, че България също е ЕС, а "великата" Македония е просто поредната кандидатка. И че ако иска да помирише "Европската уния" ще трябва малко да се кротне и да поработи върху изискванията. Защото вече и от Германия и Франция излизат тези изисквания, а не просто от "гадната" България.
119
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
бих стоял доброволно извън Шенген, до тогава , до когато северна Македония приеме българите в конституцията си.
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Интересни са процесите, които текат в руската историография за Балканите. Примерите, когато и преди Коминтерна, под влияние на държавническите стратегически интереси, някой руски учени са поддържали сръбските амбиции или за сърбизиране на българите в Македония, или за противопоставянето им на българския народ. Проф. В.В. Качаловский и П.А. Лавров през 1913 са насърчавали фантасмагории на Белград за обосноваване на някакъв македонски национален сепаратизъм, ни това стана по времето на Тито!
117
2
 
22
 
! Отговори
Мара Бунева преди 7 месеца
До 999 Българските македонци може и да са 700, но македонските българи са 700 000! Това го боли Мицко, че с вписването им сърбоманите губят възможността законово да издевателстват над българите, които не са предали род и Отечество на родоотстъпницитете -- сръбски мекерета. И за едно поколение РСМ ще се ребългаризира.