Мицкоски вече като премиер: Българският диктат няма да мине

Той положи клетва като министър-председател
24 юни 2024 07:23, Александър Попов
51
Мицкоски вече като премиер: Българският диктат няма да мине
Снимка: БГНЕС

Новият македонски премиер Християн Мицкоски се зарече, че "българският диктат няма да мине", докато той изпълнява длъжността.

Мицкоски положи клетва в парламента и използва конституционното име на страната - Северна Македония. Но непосредствено преди да получи подкрепата на мнозинството, се обърна към опозицията.

"Вашата теза, че казваме едно за Преспанския договор, а правим друго, е не само невярна и срамна. Нека обясня още нещо. Българският диктат няма да мине, докато съм премиер. Това трябва да ви е ясно. Направихте грешка. Тази грешка ще струва на всеки един гражданин на Македония, но най-скъпо ще струва на Македония, защото преди да влезете в такива авантюри трябваше да седнете и да ни подадете ръка, за да седнем и да поговорим. Ясно беше, че тази работа, както е замислено от вас или от някой друг, няма да върви така. Ще кажа срамното прилагателно (има предвид "Северна"), защото това ме кара да се замисля за позора, който причинихте на моята родина, моето семейство, моите деца, моите неродени внуци и тези след тях. В този момент и аз като човек ще трябва да капитулирам пред вас и да кажа това срамно прилагателно, защото е част от Конституцията, която като министър-председател трябва да спазвам. Моята ежедневна работа ще бъде да се справям по-добре, да работя съвестно, да не разочаровам гражданите, въпреки хаоса, който оставихте след себе си. Това ще моята борба", заяви новият министър-председател на РСМ.

Новата правителствена коалиция се състои от ВМРО-ДПМНЕ, албанската коалиция ВЛЕН/Вреди и движение ЗНАМ, които имат мнозинство от 78 депутати в 120-местния парламент.

Депутатите от бившата управляваща партия Социалдемократически съюз /СДСМ/ и Левицата гласуваха "против" кабинета, а народните представители от Европейски фронт (Демократичен съюз за интеграция) напуснаха заседанието малко преди вота.

В новото правителство ще има 24 членове, включително премиера, от които 15 са предложения на ВМРО-ДПМНЕ. Останалите министерства са разпределени между представители на коалиционните партньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от ЕС
Най-голямата база на НАТО в Европа ще е край Констанца, близо до България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Gandy преди 3 седмици
Еми смени Конституцията тогава бе плачко, чий го дириш тогава там?
37
0
 
4
 
! Отговори
Гландрагор преди 3 седмици
Лапайте шнура на сърбите и си гледайте работата!На никой не му пука за вашата държавица.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С Мицкоски ке видат Европската уния през крив макарон
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мицковски няма да издържи дълго, ако сърбите отделят сръбските общини в Косово, то албанците от Северна Македония също ще искат да завладеят общините, където са мнозинство. Така че да, пътят на Мичковски ще бъде същият като този на Любчо Георгиевски, премиер от 2001 г.
34
2
 
6
 
! Отговори
д-р Фройдовски преди 3 седмици
И този македонистки клоун щял да пише ,,Моята борба". ,,Българският диктат" нямало да мине. Какъв диктат го е патил, и той не може да каже. Иначе за сръбската окупация и за югосръбския терор нито дума. И този се има за водач на ВМРО, създадена от българи и през цялото си съществуване безспорно чисто българска организация! Наистина, македонец не е националност; или е професия, или е диагноза...
33
1
 
3
 
! Отговори
Математик преди 3 седмици
...и тоя е на бело...
32
0
 
12
 
! Отговори
Хм преди 3 седмици
Аз искам да знам кога ще бъдат отнети личните карти и гражданството на всякакви граждани на Македония,които нямат нищо общо с Бг? По някакъв начин тихомълком са всели карти и беш за европата. Само че има един тънък аспект тук -ако им се отнеме гражданството, както и на 3то поколение деца родени в Турция и не стъпвали в Бг освен, за да си вземат личните карти ще лъсне голата истина че нашето населението е макс 4.5млн. А това хич няма да е удобно на никого
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега трябва да се направи едно нещо. Да организираме протести, всички, които сме от български произход, да искаме да бъдем включени в Конституцията. Обикновено се изисква подкрепа от посолството на САЩ. Страхът от това ВМРО е парадоксът, че по-голямата част от членовете им са с български документи, а те се борят най-яростно срещу България.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези са луди за връзване.
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Къде са нашите политици, да го сложат на място или да се молим на премиера на Гърция да го сложи на мястото му от наше име, защото ние нямаме и един политик, който да защитатава интересите на България. Гърция, като им скръцна и млъкнаха. Но там си имат премиер, който веднага реагира и то много добре. Такъв им го отвъртя, че още им пищат ушите. а, нека опитат пак да кажат "Македония". Тук държава няма, а и територия скоро няма да има, както въврим
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
36 нищо подобно не пише в "американските вестници". Там повече ги интересува Кардашиян. Американската политика е на разделяй и владей и затова те накараха да пишеш тия опорки, защото си глупав и продажен, докато в натото вече говорят на "македонски" език.
27
6
 
25
 
! Отговори
Капитанът преди 3 седмици
Всяко куче ръмжи и лае , ама като го шибнеш няколко пъти с пръчката подвива опашка и почва да скимти. Така ,ще направим и с тия северномакедонци.
26
4
 
27
 
! Отговори
Конфуций преди 3 седмици
Значи да уточним - в американските вестници пише че македонците крадът историята на съседите и незачитат договорите, но макетата пръскат плюнки и се заканват на "диктатурата" на съседите. Добре!
25
1
 
23
 
! Отговори
Капитанът преди 3 седмици
Уж много ербап тоя македонски войвода , ама като им скръцнаха гърците за името и преклони обиден главичка и си казва Северна Македония. Хахахаха що така бе войводо Мицкоски , друго говореше преди изборите? Ама гърците не са като българите и тия от Скопие много добре го разбират.
24
1
 
22
 
! Отговори
Реконтра преди 3 седмици
...но пък албанският ще мине!
23
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гърция и България наложиха вето на съседите си! Само това е достатъчно обидно за Македония! А за кражби на история и подобни измислени неща трябва да спорят историците , а не политиците. За мъжете , които се възприемат за такива, нека да прочетат историята на Гърция , Румъния, Сърбия и Турция и нека тогава да кажат на тях , че крадат история и нека да блокират Турция или Гърция за нещо, та да видят кон боб яде ли! Аз мисля, че са прави Македонците. Нашите политици се подиграват с Македония!
22
3
 
39
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Тоя се е запънал като магаре на мост! Какъв български диктат бе, спрете да крадете история и изпълнявайте договорите, които сте подписали!
21
2
 
24
 
! Отговори
бай Колио преди 3 седмици
И влизането е ЕС няма да Ви мине - Еропейски съюз - през крив макарон.
20
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Европейския съюз ще го видите около 3000 - ната година:)))))))))))))))))))
19
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аман от мурафети и демонстрация на какво?Оставете на страна абсурдното и искуствено създаване на "идентидет" чрез откровено крадене,преиначаване и измисляне на история и факти, където диалекта искуствено създаден чрез осакатяването на език,писменост и култура-за момент на страна...И сега продължават да се пенявят, въртят и сучат и не изпълняват дори и това което е договорено и подписано от тях-и представено като диктат в "оправдение"Абсурдистан а не РСМ трябва да е името според "идентидета"