Украйна заплаши Брегович с 15 дни затвор и глоба

Музикантът влязъл нелегално в страната
82
Украйна заплаши Брегович с 15 дни затвор и глоба
Снимка: Булфото, архив

Министерството на външните работи на Украйна е поискало спешни санкции за Горан Брегович, който без знанието на Киев е влязъл в страната, пише сръбският „Блиц“, като се позовава на украинската агенция УНИАН.

На 25 март Брегович заминал за Симферопол, Крим, без да премине през контролиран от украинските власти пропускателен пункт. Това обаче е наказуемо съгласно украинското законодателство, посочи говорителят на външното министерство на Украйна Евгений Перебийнис.

"Законът предвижда наказание от 15 дни затвор, парична глоба и забрана за влизане в страната", каза Перебийнис.

Междувременно стана ясно, че концертът на Брегович в Киев, насрочен за 16 май, е отменен, съобщи ТАСС. Обсъжда се и възможността за трайна забрана за влизане в страната за Брегович, който представи албума си "Шампанско за цигани" в Севастопол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: УкрайнаГоран Брегович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
7
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 9 години
Хохлите, известни мързеливци и крадци на газ, взели да се перчат на Горан Брегович :) След Йосиф Кобзон и Горан Брегович, на кой ли известен артист и музикант ще почнат да ***? Няма ли да искат санкции и за Стивън Сегал? :)))
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяка страна заслужава да схазваш законите й
41
4
 
4
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
до ZUBURM - ВЕЛИК СИ ! Просълзих се от смях :))))))))))))) БРАВО , ГЕНИАЛЕН СИ !
40
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди години Брегович участва в едно предаване при Кеворкян може би, преди Кеворк да се мухляса. Друг гост бе Доган, който развиваше теории за ,,Заедност'' между етносите. Брегович бе на друго мнение. Каза, че че се е нагледал на ужасите при разпада на Югославия и счита, че след като хората не могат да живеят заедно в мир, по добре да се разделят.
39
2
 
50
 
! Отговори
учтива молба преди 9 години
Владимир Путин учтиво помоли украинските войски да напуснат Крим и те сдадоха оръжията си и напуснаха.
38
4
 
36
 
! Отговори
до 50 Шоп-Шейтаноглу преди 9 години
Значи народа на Крим е поискал Русия да си разположи ядрените ракети на полуострова и да заплашва Европа, така ли?.......................Шопе не знаеш колко си прав-нито кримския народ,нито българския са искали да се присъединят или да бъдат освободени от Русия през 2014 и 1878 г.,нали така?И двете действия са били руски агресии от гледна точка на Запада.Затова предлагам вече да не ползваш ника ШОП,щото в турския такава дума ШОП няма,по добре си сложи ник Шейтан,Мехмед,Али.
37
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе какво какво го мислят тоя - у кауша направо.
36
5
 
5
 
! Отговори
бат Здравко преди 9 години
Браво
35
50
 
6
 
! Отговори
Русофоб преди 9 години
*** Russia!
34
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЕПАРАТИСКА УКРАЙНА(У КРАЯ) И НАЛОЖИХА РАЗДЕЛЕНИЕ ПРЕЗ 1992 КАКТО НА ЧЕХОСЛОВАКИЯ КАКТО НА СЪРБИЯ .ИМАТЕ МНОГО ПОЗДРАВИ ОТ НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ПРАВОСЛВАИЕТО БЪЛГАРИЯ РАЗГРАДЕН ДВОР УБИЙТА ИКОНОМИКА БЕЗ ИЗНОС И ПРОИЗВОДСТВО А ВИЕ НЕАДЕРТАЛЦИ ГЛАДНИ КОИТО ЖИВЕЕТЕ В БЪЛГАРИЯ И ПИШЕТЕ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ЩЕ СИ БЕРЕТЕ ГАЙЛЕТО ГДЕ ВИКАТ АМУДЖИТЕ.
33
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво става като събереш макета и ги туриш да се облъчват до аварирала АЕЦ?Правилно, Украйна!?!
32
30
 
6
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
А някои хора много бързо забравиха за въоръжените "необозначени зелени човечета" в Крим по време на "референдума"?!?!?!?
31
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Харков, Луганск, Донецкс, Одесса, Мариупол, Крим ВИНАГИ са били руски, с РУСКО НАСЕЛЕНИЕ, което УКРАИНЦИТЕ СТРЕЛЯТ С АРТИЛЕРИЯ. За Украина ТОВА Е КРАЯТ. До когото се докоснат САЩ, където изпратят съветници цари РАЗРУХА И ОПУСТОШЕНИЕ, ГРАЖДАНСКИ ВОЙНИ, КОРУПЦИЯ И РАЗБИТИ И ОБЕЗВЕРЕНИ ХОРА!
30
4
 
31
 
! Отговори
ответна реакция преди 9 години
Присъединяването на Крим към Руската Федерация беше ответна реакция на проведения от украинските фашисти въоръжен метеж в Куев. На кримчани не им остана нищо друго, освен да си спасяват живота от фашисткия терор. Същото важи и за Новороссия!
29
28
 
4
 
! Отговори
Русофоб преди 9 години
До до 22Украйна е сред членовете-основателки на ООН, русофилистичен ***.
28
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Крим е с големината на Белгия и се води автономна република още от рухването на СССР насам, а Кърджали е град и е точица на картата"То и Македония днес е отделна държава с население, което мрази българите. А някога в било област в България. И то с най-ревностните българи. Но Русия ни накара сами да подпишем, че признаваме Македония. Има документи, които го доказват това.Даже бежанци от Беломорска Тракия сме пращали в Македония, за да я заселваме.Пак има документи - проверявай!ГРЕХОТА!!!
27
27
 
6
 
! Отговори
Русофоб преди 9 години
Брегович си е ***.
26
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Народа на Крим си го поиска с референдум шопе и Путин просто ускори нещата"Народа не си го поиска.Този референдум беше нагласен. Всички знаят.
25
13
 
3
 
! Отговори
пак ли? преди 9 години
Реално всички които се кефят на отцепничеството в 2015 година, не им е чиста работата. Днес казвате, че сте българи... уж. В същото време подкрепяте сепаратизъм, дори незаконен, дори насилствен. Това не е нормално. Явно искате да подклаждате подобни идеи, за да може и други страни да имат същите претенциии.Логично нормалния българин започва да се пита дали случайно не сте турски агенти. Или сръбски или гръцки или румънски... или руски. Хората помнещи историята, помнят как всички грабиха от нас.
24
16
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До до 22 След като Крим беше автономия, какво наложи анексирането му и разполагане на ядрено оръжие, заплашващо Европа?