Украйна заплаши Брегович с 15 дни затвор и глоба

Музикантът влязъл нелегално в страната
82
Украйна заплаши Брегович с 15 дни затвор и глоба
Снимка: Булфото, архив

Министерството на външните работи на Украйна е поискало спешни санкции за Горан Брегович, който без знанието на Киев е влязъл в страната, пише сръбският „Блиц“, като се позовава на украинската агенция УНИАН.

На 25 март Брегович заминал за Симферопол, Крим, без да премине през контролиран от украинските власти пропускателен пункт. Това обаче е наказуемо съгласно украинското законодателство, посочи говорителят на външното министерство на Украйна Евгений Перебийнис.

"Законът предвижда наказание от 15 дни затвор, парична глоба и забрана за влизане в страната", каза Перебийнис.

Междувременно стана ясно, че концертът на Брегович в Киев, насрочен за 16 май, е отменен, съобщи ТАСС. Обсъжда се и възможността за трайна забрана за влизане в страната за Брегович, който представи албума си "Шампанско за цигани" в Севастопол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: УкрайнаГоран Брегович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 25 март Брегович заминал за Симферопол, Крим, без да премине през контролиран от украинските власти пропускателен пункт. Това обаче е наказуемо съгласно украинското законодателство, посочи говорителят на външното министерство на Украйна Евгений Перебийнис."Е да де, ама Крим не е в Украйна.ахахаха
2
1
 
29
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Най-любопитното е какви са критериите за въдворяване на психично болни в Украйна. Не си го представям някак си. Или "летвата" е вдигната страшно високо или просто затварят нормалните - те и без това вече съвсем са кът.
1
35
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Сърбин ли е... .- бой по кухата лейка...