Петя Павлова: Не бих се оставила никой да ми избие зъбите

Първата изгонена от ВИП Брадър 2 в една история за омразата и Венета, пиратството, мъжът до нея и как смята да покори музикалния бизнес
10 апр 2007 15:38,
Петя Павлова: Не бих се оставила никой да ми избие зъбите
Петя гледа уверено в успешното си музикално бъдеще..и не само. Снимка: Булфото
Петя Павлова...За тези, които не знаят, тя е една руса и симпатична мацка. Преди няколко години се подвизаваше на българската сцена като Пети Пол с не особено голям успех.

После замина за Лондон и почна да прави музикална кариера. Историята й е като на Пепеляшка – без да знае английски, трагедия. Но нашата Петя успява, намира връзки и с голяма доза късмет почва да гради кариера на Острова.

През 2006 г. окончателно се връща у нас. Принципът й е, че иска да се развива навсякъде – в България, Англия, Щатите. Завършила е Уестминстърския университет. Излязла е като завършен продуцент и мениджър. Изобщо, напълно боеспособна да превзема родния и световния шоубизнес.

Петя Павлова стана първата изгонена от ВИП Брадър 2. Някои побързаха да я обвинят, че се прави на преднамерено наивна – на чужденката, несвикнала с българската действителност, след като 8 години е живяла в Лондон.

Като всеки от всички знаменити съквартиранти целта на Петя е същата - да стане по-популярна и известна.

Сдърпа се сериозно с Венета Райкова и имащата проблеми с алкохола хотелска храненица Роси Новева. Хареса Азис и Десислава и доказа, че няма просташка и непросташка музика, а съществува добра и лоша музика. Ще продуцира парче на Азис. Не казва на колко години е.

Всъщност Петя не е никак беззащитна, въпреки че е много, много миличка. Има хъс и дух, и ще бъде наистина жалко, ако не чуем нищо за нея в близко бъдеще. А, да, няма и актуален мъж до себе си. Изобщо, интересна Петя.

Почина ли си?

Не, изобщо не успях да се наспя.

Не се наспа в Къщата?!

Изобщо не успях да спя. Бях изморена още преди да вляза.

Би ли се оставила някой да ти разбие зъбите?

Така като ме гледаш, как мислиш?

Ти кажи.

Аз съм добро момиче, но не и наивна. Не обичам конфликтите и интригите, но не бих се оставила, ако някой ме нападне.

Знаеш ли как наричат вече Венета Райкова феновете?

Не, как?

Злобета”, “Кучката на годината”...В мрежата по форуми и блогове е пълно с негативни мнения срещу нея – всичко тръгна след нейното отношение към теб.

Тя вчера (неделя, бел. ред.) каза, че ще ми избоде очите като излезе навън.

Защо не й отвърна?

Истината е следната. Аз нямаше да се изправя и да й кажа какво мисля, нито на нея, нито на Росица (Петя попита в Къщата защо няма салата за нея, а Роси и Венета започнаха свада, като единствено Десислава се застъпи за певицата, бел. ред.), ако те не бяха нападнали Деси, която ме защити.

Деси ми разтопи душата, че ме защити. До този момент никой от тях не беше ме защитавал. Аз все пак знаех, че те са една група приятели – познават се – аз бяха страничен човек. И Деси да се опълчи срещу всички и да ме защити –беше един страхотен приятелски жест от нейна страна.

И при това положение, аз нямаше как да оставя тази да плюе и да крещи и да бълва змии и гущери срещу Деси. И за това се изправих и й казах какво мисля.

Венета е светски журналист, може би е искала да те провокира?

По този грозен и противен начин? Абсурд! Тя се мисли за огромна звезда, прави интриги и гледа само как да спечели парите. Не може да се хвалиш непрекъснато, при положение, че пред теб седи такъв огромен талант като Азис или Десислава.

Може би е пренавита от напрежение?

Каквито и да са й доводите, не мога да разбера как може да се държиш с някой по толкова невъзпитан начин. И то с някой, който не познаваш. Тя нищо не знае за мен.

Аз съм толерантен човек. Винаги подхождам към някой човек с добро и се надявам да открия най-доброто в тях. Не съм негативна и търся начин да стигна до душата на този човек. И при условие, че с нея не се получи по никакъв начин, просто се отказах да опитвам.

Вие със сигурност ще се засечете някъде с нея?

Надявам се, че не. Няма какво да ме свързва с нея. Тя и Росица са затворени страници за мен.

Алкохолът и Роси?

Първите три дни бих го коментирала по следния начин: Роси е едно много добро момиче, което като пийне малко повече алкохол, започва да се държи много неадекватно, почва да обижда всички и това е.

След третия ден обаче, аз проумях, че не това е случаят, защото тя ми разкри, че помни всичко, което казала. Всички обиди и всичко, което е направила по време на алкохолизирането си. А това, че аз седях с нея през първите вечери, когато всички я псуваха – не се помнеше.

Установих след тези нейни думи, че това е един човек, който търси начин за привличане на вниманието. Тя е много наясно, че по друг начин не би предизвикала ничие внимание.

Тя самата ми сподели,че се чувства изолирана в тази среда, че мисли да напуска и т.н. И аз бяха човекът, който тръгна да я утешава.

Най-малкото, с нея спяхме на едно легло. За което майка ми не е спала дни наред.

И същата тази Росица, докато аз съм се опитвала да й помогна, е заставала пред камерите и говорила обидни думи.

Ядосана ли си на Роси и Венета?

Не. Съжалявам ги и двете.

Мнението за коя известна личност се промени най-много, след като ги опозна малко или много в Къщата?

За Азис. Много е сладък. За мен той е човек с главно “Ч”. Огромно сърце. Интересен, колоритен. Блуждаещ мозък. Просто е много интересен, Невероятна личност. Много е весел.

Винаги е душата на компанията. Влиза в стаята и забравяш, че другите съществуват.

Ще направите ли клипа по негова идея? (Азис предложи в следващия клип на Петя да е гола с огромна руса коса, бел. ред.)

Няма да се учудя, ако ме натисне да направим нещо такова. Бих пробвала какво ли не, интересно ми е. И с него и с Деси.

Само клип ли? А парче?

Може да пробваме, да. Той предпоследния ден ми каза, че иска да пробваме нещо заедно. Със сигурност ще работя с него и с Десислава. С най-голямо удоволствие.

А ако предложенията на Азис са били само поза?

Е, и? Нищо, голяма работа. Аз не се натискам.

В един
обзорен материал на BBC,
Азис бе посочен като символ на българската популярна култура?

Всичко зависи от вкуса на този, който е писал статията (статията бе написана от Магдалина Ран, която работи за англоезичния вестник в България „Sofia Echo“. Същата особа кандидатства за участие в Биг Брадър 3, бел. ред.) . Това са неща, които са много субективни.


Азис поп-културно явление ли е?

Бих казала, че е явление на българския музикален пазар. От това, което чух и видях от него, и то в такава неформална обстановка – да, явление е.

Би ли продуцирала поп фолк изпълнител?


Да. Аз най-вероятно ще продуцирам Азис да изпее една моя песен – “120 нощи”. Той импровизира в Къщата върху нея и аз полудях от кеф.

Китаеца и Азис играят великолепно?

Китаеца плюс Азис е равно на любов.

Ти си изпълнител, продуцент, дизайнер – много роли за сама жена...

Ами да. Докато мога. Когато имам дете, няма да мога.

Детето вече е излязло на преден план?


Ами..на преден план ще е, когато се появи мъжът. Засега мъж до мен няма.

Аха. Аха. Дай да се върнем към дрехите.


Работя върху дизайна за мои дрехи – за колекцията на Петя Павлова. Всичко си правя сама и нещата се забавиха доста. Всъщност не бързам, музиката сега ми е по-важна.

Щеше да е готино, ако бяха вкарали и един металист. Дали щеше да се разбере с Азис?

Зависи. Може да има металисти, които си падат по поп фолк.

На мен лично поп фолкът ми харесва. Когато през 2004 г. си дойдох в България, имаше някаква война между стиловете. Мария Илиева се правеше, че не слуша поп фолк. Любчо от “Те” например беше абсолютно против.

Границата вече е напълно размита. Поп музиканти вече си признават, че харесват поп фолк парчета.

В поп фолка е в сила правилото, че пари от продажби не се изкарват, а само от участия по кръчмите. Това е една тъжните истини за българския пазар.

Да, така е. Пиратството в мрежата е огромен проблем у нас. И въпреки, че официалните статистики показват уж оптимистични данни, положението е доста смущаващо.

Добре де. Но какво трябва да се прави? Затварянето на торент сайтовете предизвика бурен обществен протест, а и европейската практика показва, че като се затвори един подобен сайт на негово място изникват няколко нови.

Трябва да има по-мощна рекламна и пр кампания на Министерството на културата.

Тя трябва да започне още от училищата и да гледа дългосрочно на проблема. Трябва да стане ясно, да стане въпрос на възпитание и култура, че да свалиш песен е кражба. Кражбата на интелектуален продукт е нещо грозно – като всяка друга кражба.

Липса на пари или липса на талант влачи българската музика надолу? Или липсата на добри продуценти?

Липсата на пари е водеща. Трябват много, много пари, за да се завърти този бизнес.

Успя ли да гледаш Мюзик Айдъл преди да влезеш?

Не, не успях нито един път да го гледам, защото бях в Маями. Един от най-добрите ми приятели е в журито на британския Мюзик Айдъл – Саймън Коуел. Той е създал формата заедно със Саймън Фулър.

И сега какво?

Ще издам албума си „Runaway“ в Щатите. Продължавам със снимки на клиповете си. Новите ми продуценти искат да започна веднага работа над нов албум, който да е много по-денс. 

Сега рокът се завръща...

Ще има и рок звучене. Но всичко ще е много комерсиално. В България продуцирам едно момиче на 14 години. Скоро ще се разбере повече, но тя няма да пее само в у нас.

Я да пробваме една игра на асоциации, аз ти казвам едно име, ти изстрелваш това, което се сетиш:

Азис

Колоритна птица.

Калин Вельов

Най-шумният.

Бритни Спиърс

Прекрасен артист.

Монокъл (при влизането си в Къщата Петя сподели, че предпочита да бъде на корицата на бизнес списанието „Монокъл“, отколкото на „Вог“, бел. ред.)

Издание, за което искам да бъда абонирана и чийто абонамент да ми бъде подарен от СИА Адвъртайзинг (продуцентът на Биг Брадър, бел. ред.). 

Китаеца

Бебе.

Катето Евро

Добра актриса.

Десислава

Добро сърце.

Роси Новева

Не заслужава и две минути от моето време.

Роси Кирилова

Харесвам я. Заради опитите й да весели освен нас, да прави песни за деца и да се грижи за животните.

Здравко 

Харесва ми.

Приморско

Не знам нищо за Приморско.

Ники Кънчев

Ей! Голям фен съм му. Познавам го от много години, един от любимите ми журналисти.


Магдалена

Харесва ми. Много е секси.

Венета Райкова

Злобна интригантка.

ЦСКА

Защо не. Но съм от който победи.
Тихомир

Добър и готин е.

Мадона


Идол.

Кой ще победи във ВИП Брадър 2?

Искам да е Азис или Десислава. Те заслужават на 100% да спечелят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание