Син на Кадафи минал на страната на опозицията

Сейф ал Араб: Кадафи мисли за самоубийство или бягство
25 фев 2011 09:11, Елка Василева
54
Син на Кадафи минал на страната на опозицията
Сейф ал Ислам. Снимка: Ройтерс

Сейф ал Араб, син на либийския лидер Муамар Кадафи, се е присъединил към опозицията, съобщи иранската телевизия PressTV.

По данни на телевизията Сейф ал Араб Кадафи, на когото баща му бил възложил да осигури лоялността на силовите структури и да не допусне те да минат на страната на протестиращите, се е присъединил на 24 февруари към протестиращите в Бенгази.

Този град, който е вторият по големина в Либия, от няколко дни е под контрола на опозицията.

Иранската телевизия съобщи още, че Сейф ал Араб е дал да се разбере, че баща му обмисля възможността да се самоубие или да избяга в Южна Америка, ако съществува неминуема заплаха да бъде свален от власт.

Засега няма потвърждение на информацията за преминаването на сина на Кадафи на страната на опозицията от други източници, пише Lenta.ru.

Още по темата

Муамар Кадафи има седем синове и една дъщеря. След началото на безредиците по либийската телевизия два пъти се появи вторият син Сейф ал Ислам. Той хвърли отговорността за случващото се в страната върху „външни врагове“ и заяви, че те искат да разделят държавата на няколко държави на ислямския радикализъм.

Освен това той опроверга съобщенията за използване на военна авиация за потушаването на протестите и заяви, че обявеният в чуждите медии брой загинали не отговаря на действителността.

Шестият син на Кадафи Хамис командва 32 батальон – най-добре оборудваната и подготвена военна част в Либия. Общо в страната има три такива части с обща численост от 10 000 войници. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
Те сега всичките му роднини и доскорошни гъзомийници ще станат опозиционери!Този филм сме го гледали! Помните ли сина на Милко Балев как се кипреше "репресиран"?А га ги ядяха кифтетата - добре им беше - нали!
40
1
 
0
 
! Отговори
sas преди 13 години
"Засега няма потвърждение на информацията за преминаването на сина на Кадафи на страната на опозицията от други източници, пише Lenta.ru"Тази телевизия е от рода на "Скат". Пълни групости.
39
0
 
2
 
! Отговори
Върбан преди 13 години
Най после започна да просветлява и да излизат на яве кой бъзика арабите.В Египетсе кротнаха,военните си смениха вожда оти е стар,а синът му не става и *** за зеле.В Тунис - също.В Либия лудия ще го похарчат,но пак ще си е постарому.Само малко ще поосвежят боята.Тези дето ги прибраха"спешно" от Либия,поне благодариха за безплатния превоз за отпуската.
38
4
 
5
 
! Отговори
Сейф Ал Обесен преди 13 години
Не е хубаво да се самоубива защото така няма да могат да го обесят на плошада... ше е много жалко .. наистина !
37
2
 
8
 
! Отговори
o, dnes преди 13 години
не сте много неграмотни иначе Между другото - най-големия син на Кадафи се казва Мохамед Кадафи...Сейф ал Араб примерно е 6-7 по възраст от децата му. Освен това не той, а Мутасем е начело на силите за сигурност. После батальон от 10 000 души??? Май е по-скоро дивизия или армия, а? Първо правило: не ползвай думи, на които не знаеш значнието
36
2
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Прав си, че престъпността държи хората в страх, ама СРС-то замесваше трима души, за двама от тях Борисов и Цветанов принадлежноста към БКП е потвърдена. Така че май нещо логиката ти куца малко или си подведен в расъжденията си.
35
0
 
3
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
ПОД СНИМКАТА ПИШЕ... СЕЙФ АЛ ИСЛАМ....А НА СНИМКАТА Е....НА БАБА МУ ВНУЧЕТО...
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този на снимката доколкото си спомням е Сейф Ал Ислам.----------------- Да, така пише под снимката...
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този на снимката доколкото си спомням е Сейф Ал Ислам.
32
1
 
15
 
! Отговори
опа... преди 13 години
сценарият е ясен.. такъв го знаем от 1990.... властта пада от бащата, синът минава в "опозиция".. само и само ТЕ да са на власт!!Както и нашите от БКП/БСП.... "аз съм пръви.. и аз до него!' Няма втори!ТЕ вечно са на власт.
31
0
 
14
 
! Отговори
sako преди 13 години
Тоя ром на снимката си му личи ,че от малък са го свикнали да размахва пръст ,за да си постига глезотиите.
30
1
 
6
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
КОГАТО ИМАШ МАНГИЗИ.....ОТИВАШ КЪДЕТО ЖЕЛАЕШ.....
29
3
 
7
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Между другото, скоро бе съобщено, че са открити два нови дома за бежанци - в Любимец и не помня още къде ---- Да не би някой отдавна да е знаел какво ще предстои -----Аз поне така го изтълкувах, колкото и да не ми е приятно / засегнах темата по повод на някои коментари тук /
28
2
 
26
 
! Отговори
kjfio преди 13 години
Всичко написано отгоре са пълни глупости. Никаква демокрация не може да има в мюсулманнския свят". Погледнете картата на света. От Мароко до Индонезия. Демокрация ли ??? Ислямът не позволява.
27
6
 
3
 
! Отговори
..... преди 13 години
Гледайте CNN TURK в 13.00 ч .Интервю със сина на Kaдафи.
26
6
 
13
 
! Отговори
mind twist преди 13 години
Нещо подобно на нашите родни комунисти,'89 направиха СДС и народа се хвърли да гласува, уж демократична партия. А то просто разделяй и владей, като си направят опозиция, ще имат тотален партиен монопол. И така до 2009, затова сега атакуват Цветанов и СРС-тата. Всичко което лови престъпници атакуват, понеже престъпността се използва да държи населението в постоянен страх.
25
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"България има план за временна закрила на бежанци от Северна Африка Автор: БНРБългария е готова да даде убежище на бежанци от Северна Африка, каза за предаването на "Хоризонт" "Преди всички" председателят на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков."Само това ни липсваше, още ***.
24
3
 
5
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
По непотвърдени данни в базите на САЩ в Средиземноморието се е увеличило рязко потреблението на бронз гел.:-))))))
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крадецът вика "Дръжте крадеца". Гледали сме го тоя филм.
22
1
 
20
 
! Отговори
o!o преди 13 години
Към никаква опозиция не е минал. Просто човека си прави добре сметката. Управлява му се и на него. Аман от лицемери.