Син на Кадафи минал на страната на опозицията

Сейф ал Араб: Кадафи мисли за самоубийство или бягство
25 фев 2011 09:11, Елка Василева
54
Син на Кадафи минал на страната на опозицията
Сейф ал Ислам. Снимка: Ройтерс

Сейф ал Араб, син на либийския лидер Муамар Кадафи, се е присъединил към опозицията, съобщи иранската телевизия PressTV.

По данни на телевизията Сейф ал Араб Кадафи, на когото баща му бил възложил да осигури лоялността на силовите структури и да не допусне те да минат на страната на протестиращите, се е присъединил на 24 февруари към протестиращите в Бенгази.

Този град, който е вторият по големина в Либия, от няколко дни е под контрола на опозицията.

Иранската телевизия съобщи още, че Сейф ал Араб е дал да се разбере, че баща му обмисля възможността да се самоубие или да избяга в Южна Америка, ако съществува неминуема заплаха да бъде свален от власт.

Засега няма потвърждение на информацията за преминаването на сина на Кадафи на страната на опозицията от други източници, пише Lenta.ru.

Още по темата

Муамар Кадафи има седем синове и една дъщеря. След началото на безредиците по либийската телевизия два пъти се появи вторият син Сейф ал Ислам. Той хвърли отговорността за случващото се в страната върху „външни врагове“ и заяви, че те искат да разделят държавата на няколко държави на ислямския радикализъм.

Освен това той опроверга съобщенията за използване на военна авиация за потушаването на протестите и заяви, че обявеният в чуждите медии брой загинали не отговаря на действителността.

Шестият син на Кадафи Хамис командва 32 батальон – най-добре оборудваната и подготвена военна част в Либия. Общо в страната има три такива части с обща численост от 10 000 войници. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
13
 
! Отговори
Ганди преди 13 години
Ти не си наред моето момиче, какво им си възхищаваш. Ако имаше близки там и някой пострадаше от "справедлия гняв" на тези хора друго щеше да говориш.Ако не е петрола ще си измрат по камилите в керваните за сол.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако този е "минал" наистина към опозицията, то представете си каква опозиция има там - сигурно ще е като изкуствено създадената от ДС опозиция в началото на тъй наречения "преход" в България.
19
3
 
11
 
! Отговори
lfjklllghj преди 13 години
Всичко написано отгоре са пълни глупости. Някой много му се иска Кадафи да падне. Обработват съзнанието чрез медиите. Цялата работа е в това, че полковника държи ОГРОМНИ залежи от нефт и газ и на някой това не му харесва. Демокрация искали протестиращите. Каква демокрация може да има в арабският свят ? Живял съм в арабска страна и го казвам най-категорично : "З Сега"демокрация" Ислямът не позволява.
18
0
 
0
 
! Отговори
ОТ 14 преди 13 години
ДО 19МАЙ СЕРСЕМА СИ ТИ. Прочети 25.
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нема се плашите-Ал Кайда е против режима на Кадафи,щото не бил по Шериата.Всичко е бонбон.
16
0
 
14
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Кадафито да не се...самоубива,да емигрира в *** квартал на Кривунделово;то същата...работа.
15
2
 
2
 
! Отговори
do 14 преди 13 години
К'ви ходжи бе ,***?Аятоласите отдавна не са на власт,нали затова беше Ирано-Иракската война.Дамаджаната е ръководител на 'светско'управление.Само дето му е национализиран нефтения добив,продава го на пазарни цени и е конкурент на Транс-Афганистанския газопровод.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо ново!и у нас така скачахме викахме СДС,оставка и т.н.и накрая кво се оказа?Ми те комунистите си дърпат конците пак независимо кой сме избрали.Та и там така ще е.Фамилията Кадафи пак ще си управлява само дето синовете ще са на власт.
13
0
 
7
 
! Отговори
курти преди 13 години
Тва ми прилича баш на къртица внедрена във бражеските части
12
0
 
8
 
! Отговори
р преди 13 години
днес арабите почиват и няма да има сблъсъци..............
11
4
 
7
 
! Отговори
Нострадамус 2 преди 13 години
Следва Иран.До кога ще ги търпят тези ходжи?
10
2
 
13
 
! Отговори
ДАЙ ВАР преди 13 години
И това л.йно е в киреча.
9
2
 
43
 
! Отговори
Свиреп преди 13 години
Хайде на бас, че малкия камилар е замислил този ход с големия камилар заедно. Щото е ясно, че Кадафито изтърва контрол. Номера е сега, Либия да остане в ръцете на фамилията. Всичко друго е пушилка.
8
8
 
1
 
! Отговори
Igri za milioni преди 13 години
Idva strashniq sad koq li shte bude sledvashtata durjava moje bi kuveit li nqkoq evropeiska strana.Recesiqta v America vidqhte do kakvo dovede.Masovo amerikancite jiveqt na mesec po 900 dolara.Kakto e kazala BABA VANGA princa na Jordaniq shte pie voda na DUNAVA a koi shte mu naliva v kashata BAT BOIKO.Trqbva ni na nas edin upravnik kato VOLEN SIDEROV
7
1
 
21
 
! Отговори
Гочо преди 13 години
"Непотвърдена информация" означава "слух". Докато един слух не се потвърди той не е никаква информация, респективно не е и новина.
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да,бе,ще се самоубива кадафи,ама друг път ! той е прилапал цялата държава за себе си...лесно ли се изпапкват толкова милиарди...и лесно ли се изпускат ?сега като натовари дисагите с петродолари върху камилата...чакайте го вие да се самоубива.
5
0
 
5
 
! Отговори
fsb преди 13 години
hahaha
4
24
 
7
 
! Отговори
DO 2 преди 13 години
ПРИ МЕН Е 1 4АСА ,АРЕ У ЛЕВО,ХОДИ ДА БА4КАШ ДА ПЪЛНИШ ДЖОБА НА ГЕРБ.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хаха да бе и е петък, кво ти стана :D
2
5
 
16
 
! Отговори
дан преди 13 години
говори се че наемници на кадафи влязат през египетската граница за потушаване на бунта...аз очаквам *** американци да скокнат и да помагат на опозицията