Сирийските власти освободиха над 900 затворници

Те не са замесени в насилие, нямали "сирийска кръв по ръцете си"
30 ное 2011 15:51, Елка Василева
4
Сирийските власти освободиха над 900 затворници
Снимка: Архив Reuters

Сирийските власти освободиха над 900 участници в протестите срещу режима на президента Башар ал Асад, които не са замесени в насилие, предаде Ройтерс, като се позова на официалната информационна агенция САНА.

Освободените "нямат сирийска кръв по ръцете си", уточни САНА. Тя припомни, че властите са освободили по-рано този месец над 1700 затворници.

Според правозащитници, цитирани от Франс прес, няколко десетки хиляди души са минали през затворите в Сирия от началото на протестите срещу режима преди осем месеца и половина.

Двама цивилни сирийци бяха убити днес при демонстрация в северозападната провинция Идлиб, предаде АФП, като се позова на Сирийския център за наблюдение на човешките права.

В комюнике центърът съобщи за ожесточени сблъсъци между силите за сигурност и дезертьори в Даел, в южната провинция Дераа. Електроснабдяването и телефонните връзки в селището са прекъснати.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Сириязатворници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
възванията от площада пред народното събрание ли ги пишеш
2
3
 
12
 
! Отговори
80 000 протестиращи преди 12 години
Стани юнак балкански - да си върнем държавата от олигархията - да ги запалим и обесим като Кадафи за да станем с еврпейски заплатиДа се обединим и освободимДа освободим медиите и да се разграничим от синдикатите чиито шефове са с картончета на ДС !ТОЗ КОЙТО ПАДНЕ В БОЙ ЗА СВОБОДА - ТОЙ НЕ УМИРА
1
2
 
22
 
! Отговори
Freedom_people преди 12 години
Да блокираме границата с Гърция и всички други граници за да си получим европейските заплати а не да ни ги крадът - такива като Киро Японеца ! Да напишев Нова Българска ИсторияСъбудете се братя Българи - Време е за Национално Обединение !Да се разграничим от Синдикатите чиито шефове са заптиета - с картончета на Турско-българското ДС !Тоз койта падне в Бой за Свобода Той не умира !Политиците и олигархията се опитват да заличат земеделието като Дерибей - Заптиета