САЩ: Падането на сирийския режим е въпрос на време

Арабската лига скъса дипломатическите отношения с Дамаск
Обновена: 12 фев 2012 22:02 | 12 фев 2012 21:57, Елка Василева
309
САЩ: Падането на сирийския режим е въпрос на време
Снимка: Reuters

Падането на сирийския режим на президента Башар Асад е въпрос на време, заяви шефът на канцеларията на Белия дом Джейкъб Лу, цитиран от Асошиейтед прес.

САЩ и съюзниците им оказват силен финансов натиск над Сирия и правителството на Асад усеща последиците от него, добави Лу.

Бунтовниците се опитват да свалят Асад и насилието се разраства. Преходът от тирания към демокрация е много труден, продължи съветникът на президента Барак Обама. Бруталността на режима на Асад е неприемлива и на нея трябва да се сложи край. Няма съмнение, че този режим ще падне, въпросът е кога, каза Джейкъб Лу пред телевизия Фокс Нюз.

Междувременно Арабската лига прекрати наблюдателската си мисия в Сирия и призова Съвета за сигурност на ООН да изпрати съвместна мироопазваща мисия на ООН и Арабската лига в Сирия, предадоха световните агенции.

Още по темата

В резолюция, приета на срещата на външните министри на Арабската лига в Кайро, се отправя призив "да се отворят комуникационни канали със сирийската опозиция и да й се предостави всякакъв вид политическа и материална подкрепа".

Министрите призоваха сирийската опозиция да се обедини. Те обявиха, че ще започнат контакти с опозицията в Сирия, предлагайки политическа и финансова подкрепа. Арабските дипломати „ще отворят канали за комуникация с сирийската опозиция и ще предложат пълна политическа и финансова подкрепа, призовавайки я да обедини редиците си”, гласи изявлението на Лигата.

В резолюцията се заявява, че насилието срещу цивилни в Сирия е нарушение на международните закони и "извършителите заслужават наказание". В документа се потвърждава призивът към арабските страни да наложат икономически санкции на Сирия и се обявява решение да се прекрати дипломатическото сътрудничество с Дамаск.

Арабската лига призовава страните членки "да прекъснат всички форми на дипломатическо сътрудничество с представителите на сирийския режим в държавите и международните институции и конференции", се казва в документа.

Министрите приветстват предложението на Тунис да е домакин на конференция на "Приятелите на Сирия" на 24 февруари, на която ще се търсят начини за решаване на сирийската криза.
 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още по темата: СирияАрабската лига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
1
 
9
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Ционистките съединени щати са пътник. Дано Китай да ви затрие, изчадия гнусни!!
245
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Лигльовците от Арабската лига са слуги на американците. Не им провървя мисията в Сирия - младият Асад се оказа не по-мекушав от баща си и те си тръгнаха посрамени. Ама да не плянкат глупости за "пълна политическа и финансова подкрепа", а да си признаят кой въоръжава "мирните демонстранти"! Този път няма да мине!
244
1
 
10
 
! Отговори
морски преди 12 години
Разпадането на псевдо държавата САЩ е въпрос на време.
243
11
 
1
 
! Отговори
1 преди 12 години
Кой е този дето те мачка бе марлоумен ***? И кой те е окупирал? И кога България е била в съвременната си история по-свободна и по-независима. И кога в тази държава *** като вас са имали възможност да кажат и напишат свободно това което мислят? Аз съм на 60 г и мога да ви кажа ,че само за най дребен намек или виц се отиваше в затвора.В любимата ви русия още е така.
242
3
 
9
 
! Отговори
субективен преди 12 години
Обективен, не си съвсем точен :). Не сме дупедавци, имаме история, която е доказала това. Само в момента сме окупирана държава, колония. И има такова жестоко мачкане на българите, каквото столетия не сме видели. Ще мине време и всичко ще стане ясно. А политици нямаме, лош мат'рял. Докато имат привилегии и правят пари, корумпирани от външни сили, ще така. НО и това ще мине, времето идва. А всичките тези еничари ще го опишем хубаво в Историята, да ги помнят поколения какви са били.
241
5
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Ние сме дупедавци, и всичко което ни се случва не е никак случайно.Ако някой от защитаващите американския тероризъм ми даде доводи - къде се намесиха и къде след тях поникна трева, обещавам че ще размисля.-Ирак ли?Афганистан ли?Либия ли?Виетнам ли?...и в последните 20 години в България ли?N.B....и нека проамериканчетата да почетат малко история...за православието, за славянството, за турското робство, за жертвите дадени в името на свободата ни.Споко чичо Самчета, споко! Никой макдоналдски задокеански *** не е пролял кръвта си за нас...споко!
240
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко, че не го познавам 265, 267. За да му видя физиономията, когато след някоя друга година САЩ се разпадне на щатчета. Сега целува един обобщен г..з. Ами тогава, чий да е, като се нароят. Хей, ***. И в САЩ ще ти се смеят на тези психо-простотии. И там хората прогледнаха вече.
239
5
 
17
 
! Отговори
Медведев преди 12 години
До пишещите *** на америка:Няма да повтарям притчата за лисицата ходеща след коча. Та и Русия няма да се разпадне. И Путин ще го изберат. И цяла северна африка ще потгони демократите-американци. И самите САЩ скоро ще се чудят откъде им е дошло от вътрешни проблеми.
238
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
един предател на България не може да постигне нищо камо ли да бръкне в душите на чесните хора , виж за да го пишеш значи май некой е бръкнал в тебе ..само да не е изотзадзе че ...... та така, хубаво е когато пишеш да си погледнал и предишни статийки където русофилчетата дават по 35-60 плюса а такива като тебе са 3-6 минуса, сам си прави сметката
237
17
 
7
 
! Отговори
А преди 12 години
Хей, русофилчетата! Много ви е яд, ама скоро любимата ви страна ще пие една студена вода за Сирия. Хаиде сега, почвайте с минусите. Колкото са повече, толкова по-дълбоко съм бръкнал в душичките ви.
236
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
265 от това което си написъл излиза че или си пълен психопат , или поредния *** с промита кратуна , земи прочети ко си пейстнал от некъде поне , що не идеш да разбереш колко те обичат твойте презокеански приятелчета , и освен че обиждаж славяните ще ти кажем и още нещо , който защитава САЩ и НАТО е национален предател , това е новата политика на България ако не знаеш , нещо от рода на окупирай уолстрийт
235
13
 
5
 
! Отговори
До 263 преди 12 години
Българските комунисти включително и новата им формация наречена ГЕРБ най-много от всички са известни с генетично-паническата си реакция когато чуят думата Америка. Кухината в техните мозъци към Америка е огромна и тя не може да се запълни само с отворени граници или частно-собственическа икономика. Десетки години сталинска пропагандна бомбардировка на мозъците им е създала не само огромен вакуум, но и съответния рефлекс: за да живеят под надзора на Русия те е трябвало да пълзят, да се кланят и да слушкат, а ако не слушкат да премигват виновно. Това за тях отдавна е станало втора природа. При комунистите това е мазохистична практика. Затова най-хубаво си им е с руснаците с тях те плюскат водка, прегръщат се и се целуват непременно в устата и както големия пес надува перки когато види малкия да му се умилква, така и на малкия му става драго когато големия му каже: Курица не птица Болгария не за граница.Това съвсем не значи, че Русия ги обича. Напротив, напротив, те самите знаят че не ги обича, че Русия е студенокръвен сметкаджия и обирач, но въпреки това й се умилкват , защото ги е страх да се изправят пред света на двата си крака. И ето че пак стигнахме до там страх ги е, защото свободата и истината никога не са били част от речника им. От тия думи българските комунисти се плашат и затова предпочитат да правят нещата заднешки, потайно и страхливо. На това ги е научила безропотната им любов към Русия. На нея те са отдадени доброволно и за нея са готови да робуват доброволно. Затова и Америка ги плаши, защото не знаят как да гледат на свободата й. Плаши ги и факта, че не я познават, но от Русия са се научили да я мразят още преди да са я опознали. Кога например сте чули да кажат нещо за американската революция? Или чули ли сте за поне едно публично обсъждане на американската политика, отбелязване на дата или философстване за американския феномен, за идеологията и принципите му, за постиженията и недостатъците му?
234
3
 
14
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Американското разузнаване официално призна, че Ал-Кайда участвала на страната на бунтовниците! След такова признание с какви очи САЩ застава на тяхна страна!?
233
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боли го Асад *** ,че *** с чаршафите от саудитска арабия щели да късат с него ,,Асад е непоклатим докато зад него са великите сили Русия и Китай и ядрен Иран и на чефутягите във Вашингтон и Тел авив не им остава нищо друго освен да лаят и да си мечтаят
232
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
един каубой (кравар) заспал и на сън се размечтал
231
2
 
13
 
! Отговори
Айнщайн преди 12 години
Всичко е относително! Всичко е въпрос на време. Американската империя ще се разпадне. Въпрос на време. UK няма нито да е кралство, нито обединино. ЕС ще се разпадне - въпрос на време. Белгия ще престане да съществува - едната част ще се присъедини към Франция, другата - към Нидерландия. От Испания ще си отделят Каталуня и Еускади, после и други...
230
5
 
20
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
където е минал хитлеристкия американски ботуш трева не никне , сеят единствено смърт , потъпкване на хората позволили им да останат живи и ограбване на цялата държава , ДОЛУ САЩ , пожелавам им в най близко време да им се случи такава революцийка в тяхната държава да видим колко демократично изтребват собственото си население по демократичен начин в името на свободата .Поздрав за тебе САЩ и всички предатели и продажници в държавата - Arash - Iran,Iran
229
16
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Русия ще гледа топлото Средиземно море през крив макарон. Много скоро ще им отиде военната база в Латакия, и огромния паеар за оръжие. Интерессно, ама все на бита карта залагат.
228
3
 
9
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Прочетох заглавието "Падането на сикаджийския режим е въпрос на време" и се стреснах -каква актуална статия за България.
227
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
amerikanski lajnari