Дните на Асад са преброени, убеден е Обама

Ситуацията в Сирия е различна обаче от тази в Либия преди падането на Кадафи
2 мар 2012 17:00, Елка Василева
51
Дните на Асад са преброени, убеден е Обама
Барак Обама. Снимка: архив, Reuters

Въпросът не е дали режимът на сирийския президент Башар Асад ще падне, а кога ще стане това, заяви американският президент Барак Обама. Дните на президента Асад са преброени, заяви Обама интервю за сп. "Атлантик", цитирано от Франс прес.

Той обаче призна, че ситуацията в Сирия е различна от тази в Либия преди падането на Муамар Кадафи миналата година. "Ситуацията е по-трудна, защото Сирия е много по-голяма и много по-сложна страна", призна Обама, припомняйки, че сирийската опозиция е дълбоко разединена.

В интервюто, дадено три дни преди визитата в Белия дом на израелския премиер Бенямин Нетаняху, президентът на САЩ предупреди срещу всяко действие, което би позволило на Иран да се представи като жертва.

"Нима искаме да се случи нещо, което да позволи на Иран да изглежда като жертва, тъкмо когато не се ползва с много симпатии, а неговият съюзник Сирия е в безизходица?", запита реторично Обама.

Израелският премиер заяви тази седмица, че иранският ядрен проблем ще бъде основната тема на разговорите му с американския президент. Нетаняху редовно напомня, че Израел си запазва всички варианти за действие срещу ядрената програма на Техеран, която според него заплашва съществуването на еврейската държава.

Обама призна, че израелският премиер има голямата отговорност да защитава израелците във враждебна среда. "Сигурен съм, че той има предвид историята на Холокоста, антисемитизма и насилието срещу евреите през повече от хилядолетие, когато мисли по този въпрос. Но е важно все пак да се признае, че той е ръководител на една модерна страна, която знае каква е цената на едно военно действие и след нашите консултации с израелското правителство мисля, че министрите възприемат много сериозно тази висока цена и евентуалните последствия", каза Обама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А на кой дните не са преброени? Май само на човешката простотия...
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
MRASEN NEGROID S MRASNATA SI NACIQ DANO VIDQT MNGO ZOR S IRAN STISKAM PALCI NA IRANCITE
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май Черните са по-опасни от Белите. Хей човече, стига с това войнолюбие. Защо не помислиш, че с Щатите може да се случи нещичко. Я поспрете малко. И Хитлер се задави в своята алчност.
7
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 5 какво правиш още в България отивай при братята арийци .
6
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В американската демокрация това много рядко се случва , ако не го харесват просто ще го сменят и това е , няма барикади граждански войни , просто е но не е за прости хора.
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей *** загубен, всичките ми симпатии са за Иран, да знаеш!!!
4
2
 
17
 
! Отговори
Поклон пред кабала! преди 12 години
Щом палячото го е казал това, значи трябва да му повярваме безрезервно.
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз мисля че и дните на Обама са преброени ,мъртвец на чужд гроб плаче а ха хаха
2
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-вероятно съвсем скоро ще бъдат правени опити асад да зачене - ще помагат милиони сирийци
1
24
 
5
 
! Отговори
Гербер преди 12 години
Интересно ми е как ще бъде убит накрая Асад дали ще бъде обесен като Сдам или тълпата ще го линчува като Кадафи, според мен 2то .