Кофи Анан призовава за правителство на националното единство в Сирия

Предложението изключва настоящия президент Башар Асад
28 юни 2012 09:52, Елка Василева
11
Кофи Анан призовава за правителство на националното единство в Сирия
Кофи Анан. Снимка: архив, Reuters

Русия и други водещи сили са казали на посредника за Сирия Кофи Анан, че подкрепят идеята му за съставяне на сирийско правителство на националното единство, което би могло да включва представители на сегашното управление и опозицията, но не и хора, които биха го подкопали, заявиха дипломати, цитирани от Ройтерс.

Още по темата

Според външнополитически служители предложението е една от главните теми, които ще обсъждат Русия, останалите четири страни постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН и други ключови играчи в Близкия изток на среща в Женева в събота, посветена на конфликта в Сирия.

По думите на дипломат евентуално правителство на националното единство може да включва членове на сегашното управление, представители на опозицията и други, но в него не биха влезли хора, "чието трайно участие или присъствие би застрашило надеждността на прехода или би навредило на изгледите за помирение и стабилност".

Според него идеята за изключване на определени хора очевидно се отнася за Башар Асад, макар и в предложението на Анан да не се казва изрично, че сирийският президент не може да участва в правителство на националното единство, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
ислямска демокрация преди 11 години
Пак изнасилиха журналистка на площад "Тахрир"автор(и): Труд онлайнВтори случай на изнасилена английска журналистка в Кайро разбуни духовете по световните медии.Наташа Смит е била брутално нападната и сексуално малтретирана на площад "Тахрир" в Кайро, където празнували привърженици на новоизбрания египетски президент ислямист Мохамед Морси.21-годишната журналистка отивала на площада, за да отразява събитието. "Група животни ме нападнаха, разкъсаха ми дрехите и напълно гола ме проснаха на земята, драскаха и блъскаха гърдите ми, пъхаха пръсти в...", разказва ужасното си преживяване Смит, цитирана от британския в. "Mirror".Наташа успяла да се измъкне с помощта на двама мъже, които я подслонили в тяхната палатка на площада, откъдето е измъкната преоблечена като египтянка.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко хубаво лъжеш само. Не разбирам защо външни държави трябва да определят кой да управлява Сирия. И защо опозицията се състои от несирийски наемници. А волята на сирийския народ да няма значение. Около година сирийския народ твърдо подкрепя Башар Асад. Външни навлеци и *** нямат място в Сирия. Скед като хората си го искат, епитета диктатор е твърде неуместен. Колкото и да се иска на евреите.
8
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този " ***" е бивш Генерален секретар на ООН а ти си нищо и никога няма да бъдеш нещо.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз предлагам мирен план като се забрани на американците да преминават по въздух и вода Гибралтар, а от другата страна да не преминават Япония.Егати мирният план, тоз *** ще решава Башар да си ходи!!!
6
3
 
2
 
! Отговори
а преди 11 години
Бягай Башаре в Москва, че да не извадят "приятелчета" ти от някоя тръба като Кадафито. После.....лош финал с много "изненади".
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А сега да ви видя хейтърчета и любители на конспиративни теории , хахахаххаха
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ню Йорк. САЩ се надяват на съкратят до 2020 г. наполовина купуваният от Близкия Изток петрол, а след още 15 г. изцяло да се откажат от вноса от там. Това ще стане възможно благодарение използването на нови технологии добива по шелфа и получаването на енергоносители от шистовите пластове и катранените пясъци (наричани още петролни пясъци). Новата стратегия ще внесе корекции не само в американската икономика, но и във външната политика на страната. Според експерти, печелившият от това е Китай, а губещият Русия, пише вестник РБК Дейли. Според прогнозите на правителството на САЩ, страната ще намали доставките от Близкия Изток, Африка и Европа с над 4 млн. барела до 2.5 млн. барела на ден още през 2020 г. при това вносът от страните-членки на ОПЕК ще падне от сегашните 1.6 млн. барела до 860 хил. барела на ден. Освен това към 2035 г. доставките на петрол от Близкия Изток може изцяло да бъдат прекратени, според анализаторите на ОПЕК.
3
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 2 а иначе пътя към мира минава наистина през някакво такова правителство на националното съгласие , което да управлява в преходния период до организиране на демократични и честни избори и място в него Асад няма , а можеше по съвсем различен начин да реагира оюе преди 1 година , той обаче предпочете насилието , явно всеки който остане по дълго във властта и при това безконтролно губи представа за реалността , Асад не е първия диктатор , който реагира така няма да бъде и пплседния.
2
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До1 ходи си купи един дюнер от Попа и им го разкажитова на сирийците там , само гледай да не те бият.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Миролюбивите протестиращи' отново в действие.Това са фанатизираните алкайди спонсорирани от сащ ,колещи ,бесещи и вилнеещи из Сирия!Не ми се мисли какво ще направят на християните там ,ако вземат властта не дай си Боже!Ще се повтори Либийския сценарий където сега се колят ,като животни!Ето това е американската/натовска демокрация чиста отрова ,смърт и разруха!Сигурно трябва спокойно да реагирам и да ръкопляскам на тези *** гаврещи се с гробове и влачещи трупове по улицата!Ето и един канал на сириец опитващ се да пробие пропагандната блокада на запада относно ставащото в Сирия.Каналът е бил многократно блокиран от "демократите", но въпреки това човека не се отказва и прави нови и нови акаунти !Там може да разберете какво наистина се случва !Поклон пред куража и патриотизма му!youtube/user/SyriaTruthNetworkEN