Сирийските бунтовници разполагат с преносими зенитно-ракетни комплекси

Началникът на руският генщаб твърди, че сред тях са и американски "Стингър"
Обновена: 24 окт 2012 12:27 | 24 окт 2012 12:24, Елка Василева
23
Сирийските бунтовници разполагат с преносими зенитно-ракетни комплекси
Снимка: архив, Reuters

Сирийските бунтовници имат на въоръжение преносими зенитно-ракетни комплекси, производство на други страни, включително САЩ. Това заяви началникът на генералния щаб на руската армия генерал Николай Макаров, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Генщабът разполага с данни, че бунтовниците, воюващи срещу правителствената армия на Сирия, имат преносими зенитно-ракетни комплекси от различни държави, включително „Стингър“ американско производство“, заяви Макаров.

Още по темата

Коментирайки информация в медиите, че администрацията на Барак Обама е разпоредила на сирийската опозиция да бъде предадена пратка преносими зенитно-ракетни комплекси, Макаров каза: „Американците отказват, казват, че не са доставяли нищо /на бунтовниците/. Ние обаче разполагаме с достоверни сведения, че бунтовниците в Сирия имат чуждестранни преносими зенитно-ракетни комплекси, включително американски“. „А кой им ги е доставил, предстои да се изясни“, допълни началникът на руския генщаб.

Според него е възможно въоръжението и боеприпасите, включително и преносимите зенитно-ракетни комплекси, да се доставят на сирийските бунтовници от чужбина с различни видове транспорт, включително въздушен. „За тази цел могат да бъдат задействани всички видове транспорт, включително и гражданските полети“, каза той.

Ен Би Си Нюз съобщи в края на юли, че бунтовническата Свободна сирийска армия се е сдобила с двайсетина зенитни ракетни комплекса. Неин представител отрече.

Русия продаде на сирийското правителство миналата година оръжия на стойност 1 млрд. долара и ясно показа, че ще се противопостави на оръжейно ембарго в Съвета за сигурност на ООН заради опасения, че бунтовниците ще си набавят оръжие нелегално, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
godpoda i drygari izmenici i predateli na rodinata ne sam komynist ,a xristianin obicham rysia i ryskia slavianski narod ,mrazia amerikanci anglichani tyrci i arabi evrei.tva e moeto mislene tova e.
22
0
 
3
 
! Отговори
Морс преди 11 години
До azbeaz - ти да не беше на площада да викаш " кой не скача е червен"? щото сега си а 50 поне или 40г айде. живков е законно избран да, на проведени избори и т.н. Не пиши платени (явно) глупости. Никой, никого нямаше да изколи най-малко хвалипръцко като тебе. Сега 90% от гражданите на България се молят живков да се върне тъй че мълчи.
21
0
 
4
 
! Отговори
Free Thinker преди 11 години
Който плаща той поръчва музиката - демек ритъма на сраженията.Т.нар. ислямисти-джихадисти са творения на ционизма!Новият световен ред ще ги ползва за да предизвика сблъск на цивилизациите - разбирай исмяската и християнската. Значи ще има употреба на ОМП - най-вероятно тактически ядрени оръжия, но и химически и бактериологични.А сатанистите и богоборците доволно потриват ръце и се кланят на МАМОН.
20
0
 
19
 
! Отговори
АНТИСИМИТ преди 11 години
До azbeazСЛУШАЙ БЕ РЕНЕГАТ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СИ КОМУНИСТ ЗА ДА ОБИЧАШ РУСИЯ И ДА МРАЗИШ АМЕРИКАНСКИТЕ СИМИТЧЕТА ДОСТАТЪЧНО Е ДА ИМАШ РАЗУМТОШО СЪЩО Е ПРАВЕН ОТ СИМИТА ДАВИД В ЧИИТО ДОМ МАМА МАРУЦА Е БИЛА СЛУГИНЯ ЗАТОВА БЕШЕ ***,НО ПОНЕ ТОГАВА ИМАШЕ РЕД И ЗАКОННОСТСЕГА ПОНЕЖЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА ВЛАСТТА НЯМА НИТО РЕД НИТО ЗАКОННОСТНЕ ОБИЧАМ АРАБЧЕТАТА,НО МРАЗЯ ЕВРЕИТЕ-ЦИОНИСТИ КОИТО ИСКАТ ДА КОМАНДУВАТ ЦЯЛИЯ СВЯТРУСИЯ Е ЕДИНСТВЕННАТА ИМ СПИРАЧКА В ТЕЗИ МЕРАЦИА НИЕ СМЕ СЛАВЯНИ КАТО ТЯХ !!!
19
20
 
2
 
! Отговори
azbeaz преди 11 години
До do 9Абе психопат комунистически, Тодор Живков беше диктатор, законно избран е президен избран от народа - Тодор Живков никога не сме го избирали. Благодарете се, че не се опитахте да потушите протестите щото щяхме да ви изколим като животни, както ще стане и в Сирия с Асадчо и мекеренцата му.
18
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
11 ей комунистическо кой е бил законно избран , че не разбрах , ти признаваш тази диктатура ли , натресена ни от руския окупатор и агресор.
17
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14 не ти не си полуидоит ти си пълен
16
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
15 чакай сега за кой емир говориш за този на Катар ли дето отпуска на Палестина 400 млн.долара за инфраструктурни проекти.
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ред е на Русия тогава!!!! Щом американците са доставили на сирийските терористи,ооооо,пардон,бойци за демокрация,преносими ЗРК,тогава Русия да достави на Сирия ядрени ракети Топол-М!!!!! Как веднага някои емири,крале и президенти от близо и далеч ще си седнат на гъзовете и ще помислят дали да продължават да въоръжават ислямистките радикалисти!
14
2
 
19
 
! Отговори
АНТИСИМИТ преди 11 години
До АнонименИ КОГАТО СЕ СЪБУДИШ ОТ КОШМАРА,ЕДНАТА РЪКА В КОНТАКТА,ДРУГАТА ПРАВИ ЦУНАМИ В ГЪРНЕТО,ЧАРШАФА ПЪХНАТ ОТЗАТ И ТРИ КЪРПИ ЗА ИЗБЪРСВАНЕ НА ПОТТА !!!РУСКАТА ТЕХНИКА ВСЕ ОЩЕ Е НАЙ-ДОБРАТА И ТАКАВА ЩЕ СИ ОСТАНЕТЯХНИТЕ УЧЕНИ НЕ РАБОТЯТ САМО ЗА ПАРИ А И ЗА НЕЩО НАРЕЧЕНО ДЪЛГ И РОДИНА,АКО ЗНАЕШ КАКВО Е ТОВА РАЗБИРА СЕ !!!!!!!!!!!!НЕ СЪМ КОМУНИСТ ЗА КАКЪВТО СЕГА СИГУРНО ЩЕ МЕ ОБЯВИШ ПОРАДИ ЛИПСА НА ДОВОДИ И АКЪЛ ДА ИЗМИСЛИШ ОТГОВОР!ЕВРЕЙЧЕТАТА РАЗДАВАТ ИГРАЧКИ НА ГЛУПАЦИТЕ ?!?!?!
13
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако терористите (опозицията)са се е сдобили с ПРЗК от хамерландия (Stinger,TOW , Jawelin) танковете и въобще цялата техника на асад ще бъдат превърнати в скрап за нула време.
12
1
 
13
 
! Отговори
АНТИСИМИТ преди 11 години
До Дали ?НАЛИ И В ИРАК НАМЕРИХА 5 СКЛАДА ПЪЛНИ С НАЙ-МОДЕРНОТО АМЕРИКАНСКО ОРЪЖИЕ И НИ ОБЕЩАХА,ЧЕ ЩЕ ОТКРИЯТ И НАКАЖАТ ТЕЗИ КОИТО СА ИМ ГО ПРОДАЛИ?!?!НАДАЙ СЕ К..... НА ПИЯНИ ЖЕНИВЕРВАЙТЕ СИ НА ЕВРЕЙЧЕТА АКО СИ НЯМАТЕ РАБОТА-КАК ДА ВИ КАЖАТ,ЧЕ СЛЕДИТЕ ВОДЯТ ДО ФИРМИ СОБСТВЕНОСТ НА ВИЦЕТО НА БУШ ???ТОЛКОВА ЩЕ СИ ПРИЗНАЯТ И ТУК А ПО ТАЗИ ЛОГИКА ЗАЩО БАСКИТЕ,ИРЛАНДЦИТЕ,ШОТЛАНДЦИТЕ,ПАЛЕСТИНЦИТЕ И КЮРДИТЕ СА "ТЕРОРИСТИ"ЗАЩОТО ТАКА ИМ ИЗНАСЯ НА ЕВРЕЙЧЕТАТА ДА НАРИЧАТ ВСЕКИ КОЙТО СЕ БОРИ С-У ТЯХ!
11
3
 
13
 
! Отговори
do 9 преди 11 години
Тодор Живков беше абсолютно законно избран и признат в цял свят държавен ръководител!Ако протестите ви прераснеха във въоръжени действия срещу режима, ръководени от чужди наемници, получавхте нелегално оръжия през Турция, купувани със саудитски кинти и с тях убивахте полицаи и войници и хвърляхте от покрива на телефонната палата работниците в пощата, ДА - щяхте да сте терористи!Турците, които заложиха бомбата във вагона за майки с деца бяха терористи, нищо, че не харесваха Т. Живков.
10
2
 
13
 
! Отговори
,, преди 11 години
Няма такъв дивак като този на снимката.Погледнете го само - по джапанки........ Не дай си боже да стават такива неща в България.
9
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
7 Асад е толкова законно избран ръководител колкото законен беше и Тодор Живков , значи ли това че ако тогава когато падаше режима на Живков ако на власт беше Путин и протестите НИ прераснеха заради реакцията на режима / спомнаяш си танкисата Петър Младенов нали / , значи ли че автоматично се првръщахме в терористи .
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ай сега де - преносими ракетни системи...Тва не мое да бъде...Ми нали Турцията проверява самолетите... Ми то се знае къде тероризма е държавна политика - в САЩ !!!!!
7
2
 
29
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Еми има малко разлика:Асад е законно избран ръководител на независима, международно призната държава, член на ООН. Тази държава, както всички по света поддържа държавни органи, част от които е и армията. За нея по всички международни норми се закупува оръжие, нали? Това, че го купуват от Русия си е тяхна работа.Нека сега да погледнем какви са тези, които получават "стингърите" - международни терористи, членове на Ал Кайда и Мюсюлмански братя, официално воюващи срещу западните ценности!
6
18
 
5
 
! Отговори
Дали ? преди 11 години
Ако наистина имат Стингър става лошо за Асад.А този генерал ... дали им за 1 милиард оръжие през миналата година, а искат другите да не получават...!
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
......горките сирийски бунтовници за шести път сгобяваха шевната машина от американската хуманитарна помощ и все ПЗРК излизаше....
4
2
 
20
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Вече очаквам и представител на опозицията да бъде изведен в открития космос със совалка за да може оттам по-точно да коригира огъня .