Сирия получи руски зенитни ракетни комплекси С-300

В близко време се очаква и втора пратка, обяви Башар Асад
30 май 2013 14:06, Елка Василева
63
Сирия получи руски зенитни ракетни комплекси С-300
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

В Сирия пристигна първата пратка руски зенитни ракетни комплекси С-300. Това обявява в интервю за телевизия "Ал Манар" сирийският президент Башар Асад, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позовава на сирийската агенция Сурия ал ен.

Втората пратка ще пристигне в близко време, добавя Асад в предварително записаното интервю, което ще бъде излъчено тази вечер.

Сирийският президент съобщава също, че страната му е взела решение да участва в подготвяната от Русия и САЩ мирна конференция, от която обаче не очаквала важни решения.

Башар Асад твърди в интервюто, че съотношението на военните сили в Сирия се е променило в полза на правителствената армия, която в последно време бележела важни успехи срещу терористичните формирования, както режимът нарича опозиционните сили. "Битката с терористите ще продължи до победен край", заявява той, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Сирийският лидер обвинява Турция, Саудитска Арабия и Катар, че с тяхна подкрепа в Сирия са проникнали близо 100 хиляди наемници от арабски и други страни. Башар Асад признава, че отряди на ливанската шиитска групировка Хизбула воюват на страната на правителствените сили в пограничните райони с Ливан.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
ДФГ преди 10 години
БАШАР Е ЖЕЛЕЗЕН
49
0
 
4
 
! Отговори
заедно сме преди 10 години
браво Башар,разхвърляй 4алмалиите на дребни пар4ета ххаахахахахахах
48
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Lets Got Bless Israel
47
2
 
11
 
! Отговори
Жалка картинка преди 10 години
Всички знаем какво представляваш САЩ и Израел. Но жалко за НАТО и в частност Турция. Двата народа са братя, дори имат роднински връзки от двете страни на границата, а Ердоан забива нож в гърба на тези хора за да се подмаже на САЩ. Жалко наистина, че страна като Турция, десетки години борила се срещу ПКК, сега подслонява и храни освирепели терористи: животни с половин метрови бради, колещи и бесещи на поразия.
46
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"В Сирия пристигна първата пратка руски зенитни ракетни комплекси С-300."Американосите набараха народния шпеков салам x)
45
7
 
38
 
! Отговори
БИГ преди 10 години
ЦИОНИСТИТЕ ИМАТ МНОГО *** СРЕД МЕДИИТЕ.ТУК В БЪЛГАРИЯ ТОВА СА - BTV, НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, ДНЕС.БГ, И ДР. ПОДОБНА ***.*** НА ДНЕС.БГ ЩЕ ГО ДЕРЕМ ЗА УДОВОЛСТВИЕ ТОЯ ***, ЦИОНИСКА *** Е ТОЙ.ЩЕ УМРЕ КАТО КУЧЕ И ПАК ЩЕ МУ Е МАЛКО ЗА ТОВА, ЧЕ Е БИЛ СЛУГА НА ПРЕСТЪПНИЦИ.САЩ КРАДЕ ОТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ С НАПЕЧАТАНИТЕ БЕЗ ПОКРИТИЕ ДОЛАР И ЕВРО, А ХОРАТА НЕ СЕ УСЕЩАТ.ПИТАМ СЕ ТОЛКОВА ЛИ СА ПРОСТИ !А ТУКА Е БЪКАНО С ПЛАТЕНИ ДРАСКАЧИ *** И ПИШАТ ПРОТИВ АТАКА, ЗАЩОТО ТЯ ЕДИСТВЕНА РАБОТИ ЗА НАРОД
44
4
 
20
 
! Отговори
be_free преди 10 години
А ние кога ще се отървем от нашите Алкайдъри и талибани от ДПС?
43
4
 
14
 
! Отговори
Башар преди 10 години
Така се преговаря с терористиyoutube/watch?feature=player_embedded&v=98yZDVr26EE
42
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
няма прошка за вас вече евреи . ядрена война . САТАНИСТИ . МНОГО МРЪСНО СТЕ НАПРАВИЛИ НА НАРОДИТЕ .
41
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
отиваме кЪМ ЯДРЕНА ВОЙНА ЕВРЕИ връщайте парите
40
4
 
33
 
! Отговори
yoyo:) преди 10 години
айде бе Израел нали е велика страна? Защо не бомбардира Русия?
39
2
 
44
 
! Отговори
Михаил (Мемет) преди 10 години
при селянина от правец нямаше *** *** салафисти, талибан, потурнак тракедонци,тюркоци и подобна ***.Целия народ се чустваше като възроден.
38
8
 
42
 
! Отговори
изверга преди 10 години
Ае да ги видим сега *** ще посмеят ли да си пратят самолетите пак!! Напред Асад!
37
8
 
58
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
И все пак руснаците го набиха на Запада дълбоко и на сухо. А и на "богоизбраните" също. Сега прехвалените Ф-16 все едно ги нямат, въздушните операции не са вариант за НАТО, остава сухопътната атака, а и в този случай руснаците са подготвили изненадки (Корнет, Малютка) и други подобни хубави изделия на руския ВПК.
36
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега по важният въпрос е дали сирийците ще се осмелят да ги използват. Защото евреите със сигурност ще ги провокират с нарушение на въздушното пространство. Лично аз не се съмнявам в мощта и възможностите на С-300, но само един еврейски пилот да бъде убит, това ще е идеалният повод за официално обявяване на война и намеса на САЩ.
35
7
 
45
 
! Отговори
Куликов преди 10 години
Ай сега да видим турците като са много ербап с тяхната мощна авиация! ЗРК С 300 е в състояние да унищожи значителна част от авиацията на противника!Ердоганчо как ще си построи новата османска империйка не зная. Много се перчеха турците, но руското оръжие отново може да ги приземи. Так беше и в БГ периода 1945-1990г. Турчин единствено руско оръжие го усмирява..А ако случайно не го усмири то най-вероятно същото това руско оръжие ще го УМЪРТВИ, което си е вариант за предпочитане!
34
5
 
42
 
! Отговори
asd преди 10 години
Истинските новини за Сирия са на "анна нюз", а най-новото е, че скоро сирийската армия приключва с терористите. Това е причината западняците да тръгват скоро на война, щото номера с "бунтовниците" не мина. В Сирия сега се струпва полиция от десетина хиляди на Хизбула, израел под формата на някакви учения също струпват войски. Рискът да избухнe голяма война ще е най-голям през следващите два-три месеца.Играта почна да не върви по свирката на запада и нещо се забързаха много тези дни.
33
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия. Гарант за мира и стабилнста в Близкия Изток и Света.
32
2
 
25
 
! Отговори
Болярина преди 10 години
До 0 ..28пич тия ракетни системи вървят с руски персонал ...хахаха .
31
6
 
43
 
! Отговори
Прометей 1 преди 10 години
Турция, Саудитска Арабия и Катар=Оста на злото. За 23 години "демокрация" с мълчаливото съгласие на продажни държавници в България бяха построени толкова много джамии,колкото дори и през 5 вековното османско робство не бяха построени.