Сирия разполага с 1000 тона химически вещества

Разкритието е на секретни документи на френската отбрана
1 сеп 2013 18:06, Петя Славова
37
Сирия разполага с 1000 тона химически вещества
Снимка: БТА

Сирия разполага с 1000 тона химически вещества според секретни документи на френската отбрана за химическия арсенал на режима на Башар Асад, които скоро ще бъдат разсекретени, съобщава в. "Журнал дю диманш", цитиран в електронното издание на в. "Фигаро".

Според публикацията френското разузнаване има доказателства за химическото нападение на 21 август в околностите на Дамаск, пише БТА.

Документ от четири страници е предаден на висшето ръководство на държавата, за да може съдържанието му да бъде резсекретено и публикувано. Става въпрос за синтез на Главна дирекция за външна сигурност и Дирекцията на военното разузнаване.

В част от документа се дават подробности за сирийската програма за химическо въоръжаване, определяна като "един от най-големите в света оперативни запаси". Целта е да бъде убедено френското и световното обществено мнение.

В доклада на френските разузнавателни служби става въпрос за неколкостотин тона иприт и газ зарин, като притежаваните химически вещества са общо над 1000 тона. Правителственият източник потвърди пред АФП, че информациите на вестника са точни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Химически оръжия се изготвят сравнително лесно ,а и не е нужно да имаш някакъв акъл за да ги използваш....По разните международни спогодби ,би трябвало отдавна да са унищожени ,но вместо това има разработени нови -- още по-коварни ,които убиват бавно или увреждат организма необратимо. Това са бинарните химически оръжия( единият компонент се поема примерно с храна или напитки ,а другият компонент може и чрез някаква козметика)...Подобен е случаят с някои генно модифицирани организми...
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Франция колко тона има ? 10 000' 100 000? Колко ядрено оръжие има? Някой да иска да я бомбандира за това?
25
7
 
2
 
! Отговори
kaspar_garov преди 10 години
Свърши се с Асадчо
24
4
 
2
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Dnes.bg.1И сетне българите щяха да влязат в газовите камери на немците без да излязат.------------ А като победи великия Путин, какво ще стане с "черножопите" с "неславянская внешност"? Живо ме интересува, защото съм тъмен балкански субект?
23
4
 
17
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Т и Садам уж имаше и химическо, и биологическо оръжие, даже показваха схеми с подвижни реактори за бактеорологично оръжие на едни мултипликационни филмчета, че даже и ядрени "мръсни" бомби казваха че има. А в крайна сметка се оказа, че след войната всичкия Иракски петрол Американски фирми го продават....
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Франсетата разполагат с 47 тона химикали, но ги пазят за съседите си от Велика Германия- за всеки случай! Де Гол! Ей франсета, а налегайте си парцалите( носете си новите дрехи)! Аман от ***!
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сирия разполага с 1000 тона химически вещества -А ФРАНЦИЯ С 25 000 ТОНА. И КАК ЩЕ СЕ ДОКАЖАТ ДВЕТЕ ТВЪРДЕНИЯ?
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Гурчо, как сте? Тъпо ми е да пиша, а вие да се спотайвате и тук- там да ме заличавате... Усещам ударите на сърцето ви, това уйски ще ви съсипе, доларите са още по- смъртоносни! Пазете се, алтер его трудно се намира втори път!
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Френски глупости на търкалаци. Ползват "инфо" от МОСАД...Франсетата са кръгли ***! Възмутен съм!
18
0
 
20
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
Като знаем за осведомеността на френските служби за село Коиловци , не се и съмняваме в тяхната грешна представа и за страна където няма свободен достъп и всичките им махали са *** !
17
0
 
24
 
! Отговори
krazu bull преди 10 години
Едни и същи тъпни откъм тлъстите евреи.Преди уж в Ирак, сега в Сирия, утре може би у нас.
16
0
 
19
 
! Отговори
краси преди 10 години
Главна дирекция за външна сигурност.....то това не бяха ли "юнаците" от Куиловци?!!!! За Ирак,излъгаха англичаните позовавайки се на италианците ,но Садам така или иначе беше бит....Сега пък света ще учудваме?!Обама просто трябва да се извини и да каже ,че го прекараха на стъргата , и че няма как-иска не иска трябва да трепе лошите.Все пак, нали е" Нобелов лаулеат за мир",ама какво да прави човечеца като го натискат евреите?!!!
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1000 тона ???Пускай ги в употреба Асат, смело над САЩ !!!
14
3
 
16
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
До edin tam?И след това немците щяха да започнат с българите,говорещи на славянски език и забавили извозването на евреите в германия. И после като влезеше Хитлер в Москва без да излезе щеше да влезе в София без да излезе. И сетне българите щяха да влязат в газовите камери на немците без да излязат. И щяха да освободят вечно недостигащото "жизнено пространство' за германците.
13
0
 
24
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
А Сауди Арабия с колко тона разполага и защо една комисия на ООН не направи проверка има ли в Сауди Арабия химическо оръжие?
12
2
 
20
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
Той и ИРАК разполагаше...Но в Сирия ще намерят - само да стане възможно да ги турят за пред журналистите
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква манипулаця на *** франсета. 1000 тона иприт и зарин. Абе вие *** френски за *** ли ни вземате. Иприт и зарин! Вещества отпреди 100години. Все едно америкатците да летят на самолета на братя Райт. Обаче всеки е учил историята и се стряска. Манипулатори!
10
1
 
22
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
А кой му даде това химическо оръжие.Сигурно са го намерили някъде на пътя.И точно 1000т.Сега ще му хвърлят малко бомби да се оправи климата.
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До С.С.С.РПри наполеон не бяха смешни изплашиха света. Ама оланд не е наполеон!
8
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно хамериканците се изчерпаха. Така и не намират нова смешка, с която да оправдаят нападение над държава, имаща петрол и/или други богатства.В Ирак беше същото (но преди това си сринаха кулите-близнаци - за разкош).Задавате ли си въпроса защо не вземат да превземат и социализират човекоядците в джунглата, дето има само блата и змии? Ми що не се справят с порното и наркотиците?А що нападнаха Сърбия? А защо ни карат да прибирами сирийски бежанци? Нали си имат мюсулмански държави?