След удара: 36 загинали, но нито един опозиционен боец!

Според Халед ал Ходжа Русия иска да удължи живота на Асад
Обновена: 1 окт 2015 08:11 | 1 окт 2015 07:00,
321
След удара: 36 загинали, но нито един опозиционен боец!
Снимка: архив, Reuters

Ръководителят на подкрепяната от Запада сирийска опозиция Халед ал Ходжа заяви днес в кулоарите на Общото събрание на ООН, че при руските въздушни удари в Сирия са загинали 36 цивилни и нито един опозиционен боец, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

"Русия възнамерява не да се бие с ИДИЛ (Ислямска държава), а да удължи живота на (сирийския президент Башар) Асад", каза Ходжа в интервю за Ройтерс.

ООН заяви, че не може да провери по независим път твърденията, че в резултат на руски въздушни удари на територията на Сирия са загинали мирни жители, тъй като не разполага със свои сътрудници в района на предполагаемия удар. Това заяви днес пред ТАСС Стефан Дюжарик, говорител на генералния секретар на ООН.

Още по темата

Пентагонът не може да потвърди гибелта на мирни жители в Сирия от удари на руски бойни самолети. Американският министър на отбраната Аштън Картър призна това днес на пресконференция в своето ведомство, предаде ТАСС.

В същото време руският президент Владимир Путин подписа указ за призоваването през октомври-декември 2015 г. на граждани на Руската федерация за военна служба и за уволнение на вече преминаващи я призовани граждани. Документът бе поместен вчера на сайта на руския президент, предаде ТАСС.

Призовават се граждани на възраст 18-27 години, които не са в резерва и по законов ред подлежат на военна служба. Общият им брой е 147 100 души, се посочва в указа.  

Американският държавен секретар Джон Кери и руският му колега Сергей Лавров се срещнаха в ООН вчера за трети път тази седмица, за да обсъдят кризата в Сирия и обмениха идеи за потенциалните възможности за напредък по въпроса за политическия преход там, предаде Асошиейтед прес.

Кери и Лавров казаха пред репортерите, че в идните дни ще проучат направените предложения. Те казаха също, че САЩ и Русия ще започнат дискусии на ниво армии още днес, за да предотвратят сблъсъци между водената от Вашингтон коалиция, биеща се срещу "Ислямска държава" в Сирия и руските сили.

Русия вчера предприе първите си въздушни удари в Сирия, като посочи, че те са били по цели на "Ислямска държава", но американски представители и фигури от сирийската опозиция казаха, че те са поразили райони, където няма присъствие на групировката.

Кери изрази безпокойство, че Русия не удря "Ислямска държава", а позиции на умерените врагове на сирийския президент Башар Асад, отбелязва Асошиейтед прес.

Русия разпространи и проекторезолюция в Съвета за сигурност на ООН, призоваваща всички страни да се противопоставят на увеличаващите се "терористични заплахи" и актове в Близкия изток и Северна Африка.
Проектодокументът, с който разполага и Асошиейтед прес, "осъжда безусловно" "Ислямска държава", Ал Каида и филиалът й Фронт "Ан Нусра", както и други групировки "заради продължаващите и многократни терористични актове".

В проекторезолюцията се насърчават страните да предоставят за разглеждане за санкции от ООН имената на хора от тези групировки, които се занимават със свързани с петролна търговия дейности.

В документа се приветстват усилията на държавите членки, борещи с тези групировки, и се призовават да "координират дейностите си със съгласието на държавите на чиито територии се провеждат подобни дейности".
Този език има за цел да предпази близкия съюзник на Москва Сирия.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
15
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
"Ръководителят на подкрепяната от Запада сирийска опозиция Халед ал Ходжа заяви"Е НЯМАМЕ повече въпроси !Аз заявявам че Маес ми принадлежи! Ха сега информационните агенции почвайте да го раздухвате!
124
0
 
12
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Че публикациите са копи-пейст от разни съмнителни сайтове е ясно, но все пак пише че някой е работил по тях. Не просто превел. Едно много важно уточнение, което американците НИКОГА няма да вдянат. Понятията цивилен и военен са характерни за западната цивилизация и ние си ги слагаме където ни отърва. В исляма такова разделение няма! Всички са войни на оня, няма значение, жена, дете или каквото и да е. Като каже попа, трябва да убият неверник.
123
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички кавказци от Даеш се преселиха в ЕС с бежанската вълна, преди Путин да започне бомбардировките. Някакъв Кадиров им заповядал, разбираш ли.
122
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гадни путинуиди засрамете се! Многомилиардната инвестиция на нашите съюзници в НАТО е на път да се провали, и не само горките саудитци и катарци също наляха огромни средства в тази каца и сега какво? Мръсните рашки начело с джуджето Путин пак се навряха където не им е работата. Толкова ли не разбирате че ушанките търсят собствените си интереси, а америка създеде ИД за да ни пази от диктатора Асад. Хора събудете се и целувайте ръката на Обама, защото всичко което прави го прави заради нас
121
3
 
24
 
! Отговори
до 216 преди 8 години
Ако българите, подкрепящи руснаците се изнесат в Русия, в България ще останат само няколко стотин служители на НПО и армия от ***.
120
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари ***, защо не идете в Масква и не ни оставите на мира? Там живот ще си живеете, водка, сальодка, Мавзолей! Аре бегайте там!
119
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Двама терористи от ИДИЛ си приказват след като са разстреляли сирийски военни:-Като видиш,че почват да ни обстрелват-ще хвърлиш автомата през оградата.-Е що?-попитал другия.-Така и така ще ни изтрепят,ама ти ще си една от 36-те "цивилни невинни жертви" от "умерената опозиция".-Е що пък точно аз?-настоявал другия.-Не знам,требе да питаш Халед ал Ходжа,новия шеф по "човешките ни права".-казал другия терорист от ИДИЛ."
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1...Одисейчо--това е държавна политика с политически чадър за тези фирми--които изкупуват петрола на ИД--и там няма да влезе данъчен от Финансовата Полиция на САЩ--а реално се казва Полиция за даначни и финансови престъпления-сега става ли ти ясно кой те елементариния..Всичкм корпорации в САЩ са със силни лобита във властта--това практически е политически чадър.Даже Обама преди месец призна че лобито на оръжейните фирми е силно и неможе да спре свободната продажба на оръжие в САЩ
117
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ръководителят на подкрепяната от Запада сирийска опозиция Халед ал Ходжа заяви днес"Въпросният Ходжа вече е познат с казаните от него простотии в началото на годината, че руската намеса щяла да му пречи на "революцията", така че се очакваше да започне със съчиненията. За мене фактите са важни:-Русия не е потвърдила-Сирия не е потвърдила-"Пентагонът не може да потвърди гибелта на мирни жители в Сирия от удари на руски бойни самолети."-ООН дори не може да провери това.
116
1
 
4
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Като начало добре!То беше ясно че русите ще бият всичко което е срещу Асад.Методите им за печелене на битки ги познаваме.Бой без оглед на загиналите.Нито на свой ,нито на врагове.А дано се координират със Запада дружно да ударят ИД та най-после да свърши тая мъка.
115
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Седят си двама терористи от ИДИЛ и си говорят.Единия вика: -От днес ти си "умерен опозиционер",а аз си оставам в ИДИЛ,ако някой те пита да знаеш! -Е ква е разликата?-попитал другия. -Не знам,требе да питаш Обама и Камерън.-казал първия
114
0
 
23
 
! Отговори
Hristova преди 8 години
Много ви е стара информацията ***. Вижте изявлението на Пентагона ,че няма пострадали цивилни граждани.Явно и вашия *** сайт се подържа от Америка "за" по скоро против България.*** продажници!
113
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, какви мирни жители в Сирия, нали всички станаха бежанци и напуснаха. Пълни глупости. Там не остана един мирен гражданин.
112
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този Асад защо да бъде несменяем и да дразни янките? Може да използва системата Шаломов- Мендел. Четири години той, четири години оная английска манекенка жена му. Като пораснат децата, по същия начин. Вижте Русия колко е демократична така. Ха някой е срещу ***, идват чеченците и па- па- па!
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахах, одисейчо пак кърти мивки за великите амрикански ревизии. Да, страшни са за обикновения аериканец и отвреме навреме да развеят мръсното бельо на някой политик,за да покажат каква работа вършат. А бе, те усвояват 500 млн. долара за да подготвят 4-5 бунтовника, те седнали да ни обясняват колко били пунктоални към себе си.
110
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
статиите на западната преса по отношение на руските бомбардировки са написани още преди да са започнали самите бомбардировки. Това е част от пропагандата. Смешна работа, защото на фона на десетките пущунски и др. сватби, които бяха окървавени от американски бомбардировки, на фона на ударите с дронове в множество страни, от които умряха хиляди невинин. И накрая имат нахалството да представят руските бомбардировки като чудовищни.И оттук нататък всеки проблем в ислям. свят ще се приписва на Русия
109
2
 
13
 
! Отговори
До 193 преди 8 години
Пак дебела лъжа!Браво! Ти и тези като тебе, дето пишете на запалата към Сорос добре работите днес.Ще изкарате няколко сребърника лъжейки и мажейки из този форум!Стига пускахте прах в очите на хората...Фактът е факт - Турция изкупува този петрол. А Турция, Катар, САЩ и Англия финансират и подпоматат ИГИЛ. САЩ създаде ИГИЛ, за да им върши черната раобта в Сирия. Целта е да се раздробят Сирия и Ирак на по няколко послушни държавички - мъници, котито като България да изпълняват каквото каже САЩ
108
10
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
192 Националността на контрабандистите може да е всякаква , но ме съмнява че чисто американска фирма би могла да участва поради простата причина че там законовите регулации а твърде строги , да не ти дава Господ да ти дойдат на Ревизия от Финансовата полиция в Шатите , така че всякакви офшорки по сложни схеми избягавайки банковите разплащания защото са проследими и забранени в случая . Виж какво това не е тема за теб , прекалено елементарен си
107
0
 
16
 
! Отговори
жълт хуи виетнам преди 8 години
Предлагам американските пехотинци да отидат на място и да разберат по какво са стреляли руснаците.
106
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След удара: 36 загинали, но нито един опозиционен боец!Поредната дебела лъжа, разпространена от западната пропаганда и услужливо тиражирана тук от Днес БГ!В Youtube нощес разпространиха "филмов репортаж" - "доказателство" за 36 загинали цивилни от ударите на Русия. Репортажът трябвало да докаже, че нито един главорез от ИГИЛ не е засегнат и се стреля по мирното население. Обаче малко по-късно съобщиха, че е сниман преди година.Лъжи, инсинуации и нагли фалшификации - това ни сервира САЩ.