След удара: 36 загинали, но нито един опозиционен боец!

Според Халед ал Ходжа Русия иска да удължи живота на Асад
Обновена: 1 окт 2015 08:11 | 1 окт 2015 07:00,
321
След удара: 36 загинали, но нито един опозиционен боец!
Снимка: архив, Reuters

Ръководителят на подкрепяната от Запада сирийска опозиция Халед ал Ходжа заяви днес в кулоарите на Общото събрание на ООН, че при руските въздушни удари в Сирия са загинали 36 цивилни и нито един опозиционен боец, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

"Русия възнамерява не да се бие с ИДИЛ (Ислямска държава), а да удължи живота на (сирийския президент Башар) Асад", каза Ходжа в интервю за Ройтерс.

ООН заяви, че не може да провери по независим път твърденията, че в резултат на руски въздушни удари на територията на Сирия са загинали мирни жители, тъй като не разполага със свои сътрудници в района на предполагаемия удар. Това заяви днес пред ТАСС Стефан Дюжарик, говорител на генералния секретар на ООН.

Още по темата

Пентагонът не може да потвърди гибелта на мирни жители в Сирия от удари на руски бойни самолети. Американският министър на отбраната Аштън Картър призна това днес на пресконференция в своето ведомство, предаде ТАСС.

В същото време руският президент Владимир Путин подписа указ за призоваването през октомври-декември 2015 г. на граждани на Руската федерация за военна служба и за уволнение на вече преминаващи я призовани граждани. Документът бе поместен вчера на сайта на руския президент, предаде ТАСС.

Призовават се граждани на възраст 18-27 години, които не са в резерва и по законов ред подлежат на военна служба. Общият им брой е 147 100 души, се посочва в указа.  

Американският държавен секретар Джон Кери и руският му колега Сергей Лавров се срещнаха в ООН вчера за трети път тази седмица, за да обсъдят кризата в Сирия и обмениха идеи за потенциалните възможности за напредък по въпроса за политическия преход там, предаде Асошиейтед прес.

Кери и Лавров казаха пред репортерите, че в идните дни ще проучат направените предложения. Те казаха също, че САЩ и Русия ще започнат дискусии на ниво армии още днес, за да предотвратят сблъсъци между водената от Вашингтон коалиция, биеща се срещу "Ислямска държава" в Сирия и руските сили.

Русия вчера предприе първите си въздушни удари в Сирия, като посочи, че те са били по цели на "Ислямска държава", но американски представители и фигури от сирийската опозиция казаха, че те са поразили райони, където няма присъствие на групировката.

Кери изрази безпокойство, че Русия не удря "Ислямска държава", а позиции на умерените врагове на сирийския президент Башар Асад, отбелязва Асошиейтед прес.

Русия разпространи и проекторезолюция в Съвета за сигурност на ООН, призоваваща всички страни да се противопоставят на увеличаващите се "терористични заплахи" и актове в Близкия изток и Северна Африка.
Проектодокументът, с който разполага и Асошиейтед прес, "осъжда безусловно" "Ислямска държава", Ал Каида и филиалът й Фронт "Ан Нусра", както и други групировки "заради продължаващите и многократни терористични актове".

В проекторезолюцията се насърчават страните да предоставят за разглеждане за санкции от ООН имената на хора от тези групировки, които се занимават със свързани с петролна търговия дейности.

В документа се приветстват усилията на държавите членки, борещи с тези групировки, и се призовават да "координират дейностите си със съгласието на държавите на чиито територии се провеждат подобни дейности".
Този език има за цел да предпази близкия съюзник на Москва Сирия.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1....не се прави на ущипан бе...Петрола на ИД се изкупува основно от евро-американски фирми...Миналата година имаше скандал със американската фирма ФЕЛТЕКС--по 1 милион долара е давала на ден на ИД за петрола им....
104
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според сирийските опозиционни активисти в момента на мащабни бомбардировки били подложени градовете Растан и Тарбиса в провинция Хомс. Въздушни нападения се осъществявали също в провинциите Хама и Идлиб. Точно там са позициите на бунтовниците, които се сражават срещу войската на Башар Асад. В този район джихадистите от "Ислямска държава" не играят никаква роля.
103
6
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
одисейчо ИД в 2004 още е била в стадий на разработка на американските службии не се е чувало въобще за нея------------------------------180 Егати разработката , тогава всеки ден имаше атентати в Багдад и гинеха американски войници
102
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Станой от Ахелой.,всеки може да пише където си поиска-нали това е основата на демокрацията...Аз пиша в немски форуми и руски също--и никой не ме е гонил от там--ама ти нали си псевдо демократ,обичащ ценностите на кончитите
101
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долу хазарската банда окупирала Кремъл и цяла Русия!
100
5
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Кой изкупува петрола на идил------------------------------------------176 Дедко при цена 15 долара на барел , кандидати за тзои петрол колкото щеш , не си представяй , че някоя правителствена организация го върши , но тъговци на черно при марж 300% винаги ще се намеря особено и ако плащат с контрабанда оръжие с 400-500% марж , така че има кой да го изкупува . Пазар има и в двете посоки . Разбира се има и официялни забрани Но КЕША СИ Е КЕШ , КЕШ В БРОЙ ИЛИ НА РЪКА
99
0
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
к'ви са тия ''умерени врагове'' :)
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шойгу пита Путин: А как ще гиразпознаваме ВладимирВладимирович? - Аллах познавасвойте, отговаря Путин.
97
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
одисейчо ИД в 2004 още е била в стадий на разработка на американските службии не се е чувало въобще за неяама на соросоидно дезинформаторче какво да му обясняваш то вместо омозък има грамофон - каквато плоча му сложат от краварското посолствотова и се чува
96
2
 
2
 
! Отговори
до руский преди 8 години
Гурец братец! Продадохте ни на турците и не сте ни братя. Предатели!
95
1
 
4
 
! Отговори
до Анонимен преди 8 години
Те даже не са чували за делфинариума в Сибир
94
6
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
173 А защо пишеш тук като няма запрещьонният
93
6
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
167 Подскажи Копринке , чакам
92
0
 
13
 
! Отговори
хххх преди 8 години
Може ли някой да ми обясни поне, какво майка си дирят САЩ в Сирия? (другия край на света)Като даже не са засегнати, а са първи? Само ми отговорете моля
91
11
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
164 Прекалено много са ти напълнили главата с глупости руските СМИИма разбира се и неонацисти в Украйна в рамките на статистическата грешка има ги и в Москва както ги има и у нас , но не знам може би в Москва да са повече .
90
0
 
11
 
! Отговори
ДО ОДИСЕЙ 1 преди 8 години
Ти *** ли си?Като си толкова отворен, я ми кажи кой ги спонсорира и кой е спонсорирал над 90% от войните (вкл. Първа Световна и Втора) - ще ти подскажа...
89
5
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
162 Нео а тези на срещата в Москва организирана от Путин и тези на преговорите в Прага КАКВИ СА
88
0
 
7
 
! Отговори
ььььььььььььь преди 8 години
До Одисей 1..какво върховенство на закона бълнуваш бе ***--това на двойният аршин--примери много--дори това че САЩ спряха резолюцията в ООН за забрана на фашизма....САЩ със Украйна---това ли е върховенството на закона...забележи--с Украйна--защото там върлуват истински фашисти....---факт
87
8
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
кой не позволява в ООН ИД да се признае като терористична организациякой - САЩкой-САЩ---------------------------Нещо си се побъркал В Щатите ИД е обявена за терористична организация от декември 20047 години преди да избухне Арабската пролет в Сирия и 10 години преди възхода на ИД
86
2
 
9
 
! Отговори
Тъпи коментари (ххх) преди 8 години
Много е просто - като повечето които пускат *** коментари:САЩ - дадохме милиони за да изобретим мастило което не се разтваря в космос-а за да можем да ползваме химикалкиРусия - ,,Еми ние ползваме моливи":)