Близкият изток щеше да е по-стабилен със Саддам и Кадафи

И в Сирия ще стане пълна каша, прогнозира Доналд Тръмп
Обновена: 5 окт 2015 09:25 | 4 окт 2015 21:56, Красимир Ангелов
145
Близкият изток щеше да е по-стабилен със Саддам и Кадафи
Снимка: БТА

Близкият изток щеше да е по-стабилен, ако Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи бяха още на власт, съответно в Ирак и Либия. И няма две мнения по въпроса, заяви днес Доналд Тръмп, един от водещите претенденти за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ догодина, цитиран от Ройтерс.

Пред американската телевизия NBC Тръмп спомена тези две държави, правейки паралел със сегашните усилия за сваляне от власт на сирийския президент Башар ал Асад.

“Ако погледнете Либия и видите какво направихме там, това е пълна каша. Ако погледнете Ирак на Саддам Хюсеин, видите какво направихме там, това е пълна каша”, коментира американският милиардер. Тръмп предупреди, че в Сирия ще се случи същото.

Попитан дали Близкият изток щеше да е по-стабилен, ако Кадафи и Саддам все още бяха на власт, водещият републикански претендент за Белия дом според проучванията на общественото мнение в САЩ отговори лаконично: "Разбира се, че щеше да бъде."

По-рано Тръмп обяви, че поддържа кампанията на Русия в борбата с джихадистката групировка "Ислямска държава", въпреки че Москва подкрепя режима в Дамаск. Сирийският президент Башар ал Асад може да бъде заменен от някой много по-лош, се аргументира той миналата седмица.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aman ot falshivi patrioti"Tozi chovek na snimkata, zashto ne si kaje napravo chee biznesmen i ako specheli prezidentskite izbori, shte speecheli s imane davane mnogo ot Rusiq!
14
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте добре БЪДЕЩИЯТ президент на САЩ, ***! Промяна в курса!
13
0
 
2
 
! Отговори
до 20 някой преди 8 години
и сами ще се попържат , толкова много са облъчени
12
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последните седмици внимателно следя изказванията на Тръмп и вече съм абсолютно сигурен, че е марионетка на Путин! Това е нещо невиждано досега, Путин да има марионетка в САЩ, и то каква - кандидат за президент! За негово огромно съжаление обаче американците не са *** и Тръмп няма никакви шансове!
11
1
 
33
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Тоя, ако разбира наистина колко е прав, ще спре, защото рискува много, да не кажа и кожата си. То и в САЩ демокрацията и свободата на словото са лимитирани все пак. Справка - Кенеди и Мартин Лутър Кинг, по-малко популярните не можеш ги преброи.....
10
4
 
49
 
! Отговори
1234 преди 8 години
Виж ти, най-после един (полу)нормален американски политик, допуснат до средствата за информация.
9
4
 
36
 
! Отговори
някой преди 8 години
скоро време *** ще започнат да попържат и САЩ
8
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА ДА КАЖЕШ, ЧЕ БУШ И ОБАМА СА ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ Е МАЛКО!!!!!ТОЗИ РИЖАВ ГИБОН ЯСНО ЗАЯВЯВА НА ТЕРОРИСТИТЕ, ЧЕ СА ПРАВИ ДА НАПАДАТ САЩ!!! ИЗОБЩО НЕ Е ДОБРЕ С ГЛАВАТА И БИ ТРЯБВАЛО ДА ГО СЪДЯТ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!
7
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 12Глупостта винаги е гръмогласна!
6
26
 
26
 
! Отговори
ETNA преди 8 години
До известна степен съм съгласна. Има народи, които са живали в диктатура толкова дълго, че не знаят как да живеят в демокрация. В това число и България.
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОЩЕ КОГАТО СЕ КАНДИДАТИРА ВИ КАЗАХ, ЧЕ ГИБОНА Е ПАЦИФИСТ!!!!И МЕЖДУ ДРУГОТО, ЗАЩО КЛИНТЪН НЕ Е В ЗАТВОРА СЛЕД КАТО ИЗЛЪГА ПОД КЛЕТВА, ЧЕ НЕ Е МЪРСУВАЛ С МОНИКА!!!
4
5
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сенатор Тони Милър:"Кандидатурата на Тръмп е една много неприятна политическа изненада!Това е един нормален човек с нормални отношения с хората,който им говори нормално за проблемите на живота!И тяхното решение!Неща,от които нашите политици са отвикнали!И двете партии не знаят как да реагират!"
3
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доналд Тръмп "откри Америка"
2
4
 
68
 
! Отговори
Гадорян преди 8 години
Прав е дедо Тръмп. Ама това го знае всеки с мозък в главата. Голям мерсаж на Големия тъмничък брат от Големата бела къщурка. Да живее износа на демокрация , а покрай нея хамериканския едър оръжеен, петролен и прочее бизнес !;)))
1
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Късно е чадо, мандалото лопна.