Сирийската армия е изтласкала джихадистите от Ал Бахса

Това се случило с помощта на руската авиация
10 окт 2015 10:24,
102
Сирийската армия е изтласкала джихадистите от Ал Бахса
Снимка: архив, Reuters

Сирийската армия е изтласкала джихадистите от град Ал Бахса с подкрепата на руската авиация, съобщи РИА Новости, цитираки сирийски военен говорител.

Според него армията се е изправила срещу добре обучени бойци, воювали в Афганистан и Ирак, които обаче, са били принудени да отстъпят, пише БНР.

Ал Бахса се намира на около 100 км югоизточно от град Латакия, където са базирани руските самолети. В началото на август градът бе превзет от бойци на въоръжената групировка "Джебхат ан-Нусра", която е подразделение на "Ал Кайда".

"Ал Джазира" на свой ред информира, че бойците на "Ислямска държава" са завзели няколко села в близост до втория по големина сирийски град Алепо. Според телевизията, след светкавично нападение, джихадистите изтласкали бойци на съперничещи й опозиционни групи от населените места и в момента се намира съвсем близо до града, който е поделен на сфери на влияние между силите на режима и антиправителствени групи.

Още по темата

Съединените щати очакват до края на седмицата да проведат нови преговори с руските военни за безопасното използване на авиацията в Сирия, където двете страни водят паралелни въздушни операции, съобщи говорителят на Пентагона Питър Кук.

Министерството на отбраната на САЩ е получило официален отговор от руското министерство на отбраната относно предложението на Пентагона за обезпечаване на безопасност в хода на въздушните операции в Сирия. Вашингтон се запознава с руския отговор и преговорите вероятно ще се състоят до края на седмицата 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
12
 
! Отговори
Маршал Жуков преди 8 години
"Русия не започва войните, Русия ги завършва!"
53
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 92 "В тази война Русия спечели сърцата хората по света". Да, това е вярно. Но не всички хора имат сърцето и ума. За съжаление, някои имат само един лакоми стомах и голяма уста. Така че те са готови на всичко за тях, които ги храни по- добре.
52
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес Каква е тая снимка на Меркава 4 (Израелски основен боен танк) дето сте изтипосали. В нета има достатъчно на Т72 който поне е на въоръжение в сириската армия. Малко професионализъм моля.
51
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тази война Русия спечели сърцата на хората по света.В коридорите на американските политици замириса на гнило и застояло.За съжаление, понятията в които вярвахме и на които се уповавахме в стремеж за по-добър живот, а именно демокрация, свобода и справедливост, бяха жестоко експлоатирани и в момента не ни звучат много по-различно от "светлото бъдеще" и комунизма.
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
The Russians "know their targets, and they have a sophisticated capacity to understand the battlefield situation," said Rep. Mike Pompeo, R-Kan., who serves on the House Intelligence Committee and was careful not to confirm a classified program, АР
49
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трудно се започна, но вече няма връщане. Сега чакаме досегашните подстрекатели, обучатели и доставчици (на терористи) един след друг да се наредят на опашката за включване в победния марш, както направиха и през 2СВ.
48
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е ВИЖТЕ ГИ ТЕЗИ ХАМЕРИКАНСКИ ПОЧИТАТЕЛИ ТУК...ВИЕ МАЙ УМИРАТЕ ОТ ЯД ЧЕ ЩЕ УНИЩОЖАТ ИД... ТО ЯВНО 4 ГОДИНИ ОТ ПРИСЪСТВИЕ В СИРИЯ НА ЛЮБИМИТЕ ИМ ХАМЕРИКАНЦИ НЕ Е ДОВЕЛО ДО НИЩО ТА СЕГА УМИРАТ ОТ ЗЛОБА ЧЕ РАША ЗНАЕ КАК ДА ГО НАПРАВИ И ГО ПРАВИ
47
1
 
22
 
! Отговори
Смях преди 8 години
За информация на соросойдите и анонимния ислямист който превъзнася ИД !Има снимки от Сирия на който се виждат системи ТОС-1 / по украински ЧИБУРАШКА :) / Буратино транспортирани на платформи...... Можете да предполагате какво ще се случи на вашите приятели във най скоро време......:) Милиони девственици ги очакват :))))))))
46
20
 
3
 
! Отговори
да 85... преди 8 години
..скоро цела Русия ще полети във въздуха...Днес искат увеличение на парите за инвазията в Сирия!
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С Русия в Небето !
44
0
 
16
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааа... преди 8 години
ТАНКОВЕТЕ СА "МЕРКАВА"..../бойна колесница/..прев.от ивритНИТО РУСНАЦИТЕ , НИТО СИРИЙЦИТЕ ИМАТ ТАКИВА ТАНКОВЕ ..ХА,ХА,ХАААААА
43
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разни америкаски *ъзолизци надолу са се постарали да се зарадват, че нямало никакъв резултат от настъплението на сирийската армия и чудно как само един град бил превзет.Само за сведение - в Интернет пише, че сирийската армия е настъпила на повече от 80 км предишните дни и продължава настъплението напред.В завладените селища намират ужасии, които са правили любимите на САЩ "възстанници" - разложени и неразложени трупове на мирни граждани, след мъчения. Разминират къщи и улици, това ги бави.
42
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно, какво общо със Сирия и настъплението има Израелския танк на илюстрацията?Днес - БГ, толкова ли не можахте да намерите някаква подходяща снимка, или пасквилите, които тиражирате тук не заслужават чак такова внимание?
41
2
 
3
 
! Отговори
..ше видиш 78.... преди 8 години
....и бел бивол ше видиш...!
40
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ISKAME DA VIGDAME SAMO RUSKI SAMOLETI V NEBETO NA SURIA
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"До Анонимен 69 ти не си прави майтап исляма..."Това е било, много отдавна, когато са се били със саби на коне. Сега, една само ракета "Сатана" ще приключи всики близкоизточни съюзници на САЩ. Това са десет бойни глави, всяка с разрушителната мощ на четири Хирошими. По две бойни глави в пет държави и са дотам.
38
1
 
10
 
! Отговори
доган преди 8 години
Първо вените бази на ИД и после къде що дупка има да им пусне по малко газ и готово но ще трябва да се влезе ирак че тез се крият като *** а ФАЩ да си починат
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
da se bombandirat denoshtno i voskata da chisti ostatacite ,sled tova specialni grupi da gi dovarshvat .
36
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"последните новини са клип със свален ми 24 да чакаме и обезглавяване на пилота"..........................Абе, ако искате си поръчайте клип със забиването на черното знаме на Кремъл и чакайте обезглавяването на Путин. Ама докато чакате се озръщайте все пак, че не се знае този път изпод земята ли ще атакуват руснаците, от космоса ли...
35
4
 
20
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Сега ислямистите са като на кораба на капитан Врунгел - Когато отплаваше се казваше "Победа", но му паднаха първите две букви и стана "беда".