Сирийската армия е изтласкала джихадистите от Ал Бахса

Това се случило с помощта на руската авиация
10 окт 2015 10:24,
102
Сирийската армия е изтласкала джихадистите от Ал Бахса
Снимка: архив, Reuters

Сирийската армия е изтласкала джихадистите от град Ал Бахса с подкрепата на руската авиация, съобщи РИА Новости, цитираки сирийски военен говорител.

Според него армията се е изправила срещу добре обучени бойци, воювали в Афганистан и Ирак, които обаче, са били принудени да отстъпят, пише БНР.

Ал Бахса се намира на около 100 км югоизточно от град Латакия, където са базирани руските самолети. В началото на август градът бе превзет от бойци на въоръжената групировка "Джебхат ан-Нусра", която е подразделение на "Ал Кайда".

"Ал Джазира" на свой ред информира, че бойците на "Ислямска държава" са завзели няколко села в близост до втория по големина сирийски град Алепо. Според телевизията, след светкавично нападение, джихадистите изтласкали бойци на съперничещи й опозиционни групи от населените места и в момента се намира съвсем близо до града, който е поделен на сфери на влияние между силите на режима и антиправителствени групи.

Още по темата

Съединените щати очакват до края на седмицата да проведат нови преговори с руските военни за безопасното използване на авиацията в Сирия, където двете страни водят паралелни въздушни операции, съобщи говорителят на Пентагона Питър Кук.

Министерството на отбраната на САЩ е получило официален отговор от руското министерство на отбраната относно предложението на Пентагона за обезпечаване на безопасност в хода на въздушните операции в Сирия. Вашингтон се запознава с руския отговор и преговорите вероятно ще се състоят до края на седмицата 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
22
 
4
 
! Отговори
Аман ,бе... преди 8 години
...след толкова бомби, ракети и самолетни удари ....САМО ЕДИН НАПЪЛНО РАЗРУШЕТ ГРАД ..!!??Ако за всеко населено място се фърля толкова зор--КВА Е ФАЙДАТА ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААА...С КВО Е ТОЛКОВА ЦЕННА СИРИЯ , ЗА РУСНАЦИТЕ ...??!!!НЕФТ , ГАЗ ЛИ ИМА .....ИЛИ Е САМО ЗА "ФУКНЯТА РУСКА"и ПУКИНА...?
33
2
 
33
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
Янките се молят писмено да не им свалят самолетите. Отговора е бил - не питай нас а Сирийското правителство, то решава кой да лети и кой не над Сирия
32
1
 
30
 
! Отговори
циника преди 8 години
вижте го 62, по цял ден гледа някакви клипове на ИД, трепери пред компа, та чак чалмата му ще падне и настоява, че ИД вече е унищожил всичко руско и всеки момент ще развее черното знаме в Москва:)
31
1
 
36
 
! Отговори
последни новини преди 8 години
След руските удари с крилати ракети, "умерената" и "неумерената" опозиция взели решение, да се обединят в единен фронт "ал ***". Основни задачи пред бойците ще са да се доберат живи до базите си в СА, Катар и Турция.
30
0
 
9
 
! Отговори
Су 34 преди 8 години
Ми гледай и чети сводките от фронта, бе пич, вярвам на очите си.Говоря за сводките от фронта от военни кореспонденти, не за информация от сайтове като този или изявления на държавни говорители!
29
1
 
41
 
! Отговори
Су 34 преди 8 години
А по БНТ 1 току що съобщиха, че само за изминалото денонощие в Сирия са ликвидирани на над 300 терористи, даже дадоха как хвърчи във въздуха техниката им в един лагер след удар на Ми 24 въртолети.Двата въртолета кръжаха като разсърдени оси над кошер и ги пукаха с ракети- въздух-земя.Голям кеф! Успех, братя руси!
28
1
 
29
 
! Отговори
Су 34 преди 8 години
Около 3000 терориста има ликвидирани до момента от началото на операцията. Черешката за момента е директното поражение на лагер пълен с чеченци и таджики 180 души на брой само с един единствен удар!
27
2
 
24
 
! Отговори
Су 34 преди 8 години
Стингърите са ракети с къс радиус на действие и не могат да стигнат реактивни самолети, които летят със 1500-200 км/ч и са на височина 10 км, каквито са самолетите Су от групировката на ВКС России в Сирия. То вероятно имаш предвид ракетите Пейтриът, но за твое съжаление Обонго ги изтегли от Южна Турция след договорка с Путин на асамблеята на ООН в Ню Йорк.Сорри Майкъл!
26
0
 
45
 
! Отговори
:) преди 8 години
Срещу Русия е трудно. Дори, ако ти помагат американските наемници. До няколко месеца Сирия ще е чиста от терористи, независимо от усилията на САЩ да ги задържи на позиция.
25
1
 
33
 
! Отговори
Су 34 преди 8 години
До СТРАНДЖАТАСлаб си по руски, седни си двойка!
24
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Путин. Разказа им играта. Коз, коз и пика.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И "Меркава" ли са замесени във войната? На чия страна воюват?
22
0
 
22
 
! Отговори
циника преди 8 години
брех, тези големи успехи на ИД срещу руснака, снимани в реално време, но пропуснати да бъдат тиражирани от големите информационни агенции, които само чакат някоя грешна стъпка на същият този руснак, за да я развеят пред целия свят:). Иначе не се учудвам, че доста хора тук стискат палци на ИД
21
0
 
18
 
! Отговори
циника преди 8 години
33, голяма част от Хомс се държи от ИД още от август месец. Нищо че нашите гаргамели тук реваха за цивилните жертви от авиоударите там.
20
0
 
18
 
! Отговори
циника преди 8 години
пак повтарям, за ИД ще се говори след като бъде размазана Нусра. Всичко по реда си. Най-напред да се организира котелчето в Идлиб, да се счупи напълно Нусра и после ще широкият фронт срещу ИД ще е налице. Тогава вече и Иран ще се включи сериозно.
19
16
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До Су 34Спасиба таварисшч, спасиба... - мерси... - за руската агенция...
18
0
 
11
 
! Отговори
Су 34 преди 8 години
Ако ви интересува точна ежедневна сводка за това кой какво е превзел или загубил във войната в Сирия четете "Аннанюз агенция". тя е руска, но според моне доста обективна и за двете страни.
17
0
 
19
 
! Отговори
Су 34 преди 8 години
Нови танкове ще изпратят на асадистите и руснака ще стреля с крилати ракети.А ти всъщност на чия страна си? На ИСИЛ, на Джебхат Ан Нусра, на страната на Ахрар ас Шам или на страната на Джейш Ал Ислам от групировките?
16
18
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Диктатор - диктатору... - око не вади...
15
0
 
20
 
! Отговори
До циника преди 8 години
Освен хомс и хама е жизнено важно да се овладеят и границите с турция и йордания. Тогава ще бъдат натикани в пустинята и ще трябва да бягат към ирак.