Сирийската армия и руски самолети атакуваха селища северно от Хомс

Районът е под контрола на бунтовници
15 окт 2015 12:35, Елка Василева
104
Сирийската армия и руски самолети атакуваха селища северно от Хомс
Снимка: архив, Reuters

Сирийски военни части предприеха с подкрепата на руски бойни самолети нападение срещу контролирани от бунтовници градове северно от град Хомс, съобщи Ройтерс.

Руската авиация порази мишени около града Талбиса и селата Тейр Мала, Дар Кабира и Халидия, на няколко километра на север от Хомс, по-голямата част от който е под правителствен контрол, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП).

Директорът на СЦНЧП Рами Абдел Рахман заяви, че са загинали шестима бунтовници и двама цивилни.

Сунитският град Талбиса и околностите му са анклав под контрола на опозицията срещу президента Башар Асад.

Държавната телевизия съобщи в кратък анонс, че армията е започнала военна операция в северната част на провинция Хомс след "концентрирани въздушни удари и артилерийски обстрел срещу терористични групировки и техните бази".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: СирияХомс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде се загуби единствения руски самолетоносач тръгнал към Сирия
51
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От много години Босфора е тесен и корабите чакат ред за да преминат, а както знаете войната не чака. Цялата офанзива на Асад е обречена на неуспех поради липсата на тилова поддръжка. Басирам се, че от атака войските на Асад ще преминат към бягство и дезертьорство
50
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЙДееееее .....Куба е обявила,че изпраща спец части в Сирия да обучават и помагат на сирийската армия..........
49
9
 
37
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 63Анонимни сметни колко е БВП на Турция. Асад ще оцелее за един два три месеца дори и да се наложи да отстъпва. Какво ще стане с Турция ако 90% от търговията и бъде спряна за един два или три месеца? Това ще е примерно 20% от БВП! Колко ще са ФАЛИТИТЕ? Кой политик ще си го позволи? И пак казах не може Турция да стреля по Рашките Кораби те имат ядрено оръжие на борда(някои от тях не всичките).
48
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ и западната коалиция да отговорят незабавно с унищожаването на болница, енергоразпределителни станции и ГСМ складове на сирийската армия!
47
9
 
33
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 61ОПЕРАТОРА с едно кръстче ПОСОЧВА И СЛЕДИ ЦЕЛТА. Управлението на ракетата е от ИЧ камера(следи ИЧ лампа на ракетата пулсираща в по-новите системи за да могат да стрелят няколко комплекса едновременно от една позиция) тази електроника формира командите за ракетата. Ако се заслепи ракетата или ще лети по прав линия или ще лети където си иска но и в двата случая не в целта.
46
9
 
32
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 58Ремонти в морето се правят само на електроника(помодулно) и се зарежда с изразходвани боеприпаси. Останалото като ходова част и корпус изисква пристанище и т.н.
45
10
 
32
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 55БДК(Големи Десантни Кораби) са проект от преди 50 години и са строени до преди 25. Тогава са били адекватни да се казват БДК носят 1500 -2000т товари. и са тип РО-РО тоест могат сами да се товарят и разтоварват
44
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 51 "Руски асове ги е страх... Да живее смели български асове! Те не се страхуват от нещо и са готови да умират за Сирия! Но къде са те? Къде? Няма! Има само руснаците, нали?
43
8
 
35
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
До Боби"Рашките през Босфора са прехвърлили до Сирия над 100 000 ТОНА товари и то само с БДК(ГОЛЕМИ ДЕСАНТНИ КОРАБИ)А колко курса са направили Поддържащите кораби - Танкери и други които са си транспорти но под военоморски флаг на РФ" Ще засилят "сирийския экспресс" още по-силно - отгоре на всичко изкупени са около 8 транспорта, един от тях е бивш турски "Alican Deval".
42
9
 
32
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 53Колега старите ПТУРСОВЕ поколение 1 летяха с 100-120м/с и това са възможностите за реакция на оператора Само че за да отиде на 2,5 километра тоя ПТУРС му е необходимо 20 и повече секунди. Танка не само че ще види ракетата но и ще има време дори да се скриеВторо поколение ТОУ / Фагот ,Конкурс могат първо да стрелят до 5 км(и повече) управляват се от електроника на ИЧ принцип и имат скорост 200-240м/с или 5 км за 20 сек и под 10 сек за 2кмЗа танка остава много малко време за реакц
41
9
 
33
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 49Внася горива и Храни за МИЛИОНИ ХОРА заради действията на ИД. НО все за 5-6000 моряци и няколко десетки кораба гориво, вода и храни ще отдели.
40
9
 
38
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 49Умнико в турската преса излезе следния репортаж. "Рашките през Босфора са прехвърлили до Сирия над 100 000 ТОНА товари и то само с БДК(ГОЛЕМИ ДЕСАНТНИ КОРАБИ) защото Турските журналисти само тях са разпознавали еднозначно като Руски Военни Кораби. А колко курса са направили Поддържащите кораби - Танкери и други които са си транспорти но под военоморски флаг на РФ(тоест Турция не може да ги провери ако се опита е акт на война)Това с логистиката отдавна не е така като мислиш ти.
39
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските асове ги е страх да се спуснат под 5км и хвърлят бомбите като Йосаряновци ту над ИДИЛ, ту над бунтовниците, ту над правителствените войски
38
10
 
35
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 44Т-90 има сензори които ще видят ИДилите особено нощем на километри. Да за Активната броня и картечница си прав но това са КОНТАКТ 1 системите. Сегашните имат защита в челната проекция до 14.5 мм картечници точно поради тази причина. Освен това в Т-90 има стандартен заслепител на Птурсове 2 поколение какъвто е и ТОУ. А ако се ползва нещо по-добро има система за засичане на лазерен лъч. След това без участието на екипажа танка се задимява и обрано в тила докато не ликвидират ПТУРСа
37
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В това време правителствените сили на Ирак освободиха от Идил най-голямата рафинерия в страната.
36
10
 
36
 
! Отговори
тито преди 8 години
До Боби...Във всичко си прав,но да споменем накрая,че руснаците напуснаха Афган с чест--последен от колоната напускащи беше генерал-носещ знамето на страната си....И още едно напомняне--преди известно време,излезе инфо,че САЩ са се молили на РФ да им предостави въздушен коридор,за оттегляне от Афган--руснаците им го дали,при едно условие,да узнае за това световната преса.Разликата от РФ и САЩ е огромна във военен и стратегически план.Виж мнението на афганци в нета за войната им с шурави(руснац
35
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Християни да се радват, че ислямистки терористи, пък били те и "умерена опозиция" са унищожили танкове на властта в Сирия, която е приютила всички оцелели християни и половина друго население е меко казано олигофрения!
34
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
RUSNACITE OSHTE SMQTALI SIRIYA ZA SVOYA TERITORIA
33
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vmomenta rusnacite podkrepqt edna ot nay kruvojadnite shiitski teroristichni organizacii kato ,,HIZBULA I HAMAS,da ne zabravim che hizbula udari avtonusa i v Burgas