Сирийската армия и руски самолети атакуваха селища северно от Хомс

Районът е под контрола на бунтовници
15 окт 2015 12:35, Елка Василева
104
Сирийската армия и руски самолети атакуваха селища северно от Хомс
Снимка: архив, Reuters

Сирийски военни части предприеха с подкрепата на руски бойни самолети нападение срещу контролирани от бунтовници градове северно от град Хомс, съобщи Ройтерс.

Руската авиация порази мишени около града Талбиса и селата Тейр Мала, Дар Кабира и Халидия, на няколко километра на север от Хомс, по-голямата част от който е под правителствен контрол, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП).

Директорът на СЦНЧП Рами Абдел Рахман заяви, че са загинали шестима бунтовници и двама цивилни.

Сунитският град Талбиса и околностите му са анклав под контрола на опозицията срещу президента Башар Асад.

Държавната телевизия съобщи в кратък анонс, че армията е започнала военна операция в северната част на провинция Хомс след "концентрирани въздушни удари и артилерийски обстрел срещу терористични групировки и техните бази".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: СирияХомс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали знаете, че СЦНЧП се състой от един човек и той е в Англия, та това е точната информация...........................................Това е сирийски "ром", горд съдържател на дюнер и сводник на сестра си.Най-"сигурния" източник за дезинформация за "медиите на международната общост", по света и у нас.
71
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И с помощта на руските самолети силите на Асад завземат някой баир и загубят друг. Полза никаква.
70
8
 
39
 
! Отговори
до 93 преди 8 години
Изключително болен мозък. НАТО печелело. НАТО се усрало в гащите при вида на Руски военни в действие.
69
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали знаете, че СЦНЧП се състой от един човек и той е в Англия, та това е точната информация.
68
12
 
42
 
! Отговори
Ал Намасаседи преди 8 години
Днес КПСС (Коалиция на Патриоти за Свободна Сирия) съобщи, че Ами Абдел Рахман е напуснал "Обсерваторията ...". Вдействителност, установено от журналистическа проверка, г-н Ами е пропуснал да заплати наема за изтеклото тримесечое и е бил приканен да напусне заеманата квартира (Обсерватория). Очаква се всеки момент нает от ЦРУ адвокат да протестира пред британските власти.
67
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 89О, моля ви, не бързайте с изводите ! Руснаците казват: "Поживем- увидим!" Може би Путин не е толкова глупав, колкото си мислиш...?
66
10
 
40
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 90Да по този сценарий Парчета от Москва ще има до Луната, Турция ще е стъклена пустиня или поне Инстамбул. Също така Ню Йорк и Вашингтон няма да ги има. И защото в момента вече никой не отстъпва нито Китай нито Русия САЩ или ще намали натиска включително като намали натиска върху Турция или някой ще натисне нейде копчето и ще стане страшно. Като по-вероятно е да пострада периферна нация като Турция от колкото Ядрените сили.
65
22
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ли една дървена глава зад стените на кремъл ще осъзнае, че с тридесетина разбрицани самолета война не се печели
64
10
 
49
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 86Да когато зад тях седи САЩ а сега кой седи зад Турция(само не ми казвай САЩ и цветна революция му спретнаха на Ердоган преди време пак тия САЩ неуспешна).А не се ли сещаш че корабите от Каспийската флота могат да стрелят по цели в Средиземно море?Или корабите от Черно море да обстрелват също цели в Средиземно? Или че ИСКАНДЕР базиран на КРИМ може да уцели Анкара(500км)? Или забрави че Турция няма разузнавателни сателити но Русия има и знае всеки кораб на Турците къде е .
63
26
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички агенции съобщават за настъпление на ИД
62
9
 
42
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 82Още един дето не чете постовете. От двете страни на Босфора стоят Руски кораби с Ядрено оръжие с СРЕДИЗЕМНОМОРСКИЯ ФЛОТ Може да направи Морска Блокада на Турция. За 3 месеца Турците ще загубят до 20% от БВП. Няма политик който за дори тяхна но все пак шепа терористи от ИД да рискува икономиката на Турция.
61
10
 
46
 
! Отговори
Ристе преди 8 години
До Анонимен 82И кво мислиш ше остане от Турция, ако блокира Босфора? Що не земе да опита?
60
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 79Абе 79, май само тука останахте неколко кухарки да не сте разбрали, че НАТО се на-с-ра! Ойде у джаза! От тука нататък само назад! До тука беше плашилото! Само гледай!
59
10
 
40
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 79Анонимни ти си прав, но НАТО за да направят това трябва да направят действия които са АКТ на ВОЙНА. ТОЕСТ НАТО ЩЕ Е АГРЕСОР. Колко искат САЩ или НАТО да не са АГРЕСОРИ си ЛИЧИ от УКРАЙНА. ЕДНА ГОДИНА И ПОЛОВИНА ИГРАХА С ПУТИН ВИСШ ПИЛОТАЖ НА ГЕО ШАХ САМО И САМО РУСКИ ВОЙСКИ ДА ВЛЕЗНАТ В УКРАЙНА - Ама НЕЙСЕ. Русия ДЕ ЮРЕ и ДЕ ФАКТО не можаха да я ОБВИНЯТ (ОФИЦИАЛНО КАКВО ПИШАТ СМИ Е ОТДЕЛЕН ВЪПРОС ТОВА НЯМА ЮРИДИЧЕСКА СТОЙНОСТ)
58
12
 
41
 
! Отговори
Чоко преди 8 години
И кво стана сега - бензиностанцията нещо много бързо и мноо далече пипа! Това не можели, онова не можели да правят, а се оказа, че НАТО не знае къде е! Нещо мноо им били модерни и технологични оръжията на бензинджиите от Азия! До не се окаже, че и други неща могат по-добре от америчките пуяци.
57
10
 
38
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 8 години
До Анонимен 70Той ако е тръгнал, нема а се загуби, не бой се! Каквото тръгна от Раша зо Сирия, нищо се не загуби! Позагубиха се нещо американските асове над Сирия - имат забранена за полети зона над повечето територия. Рашките са ги пуснали да метат бомби из пустинята на иракската граница.
56
9
 
38
 
! Отговори
15.10.15 преди 8 години
МО на РФ съобщава, че под ударите на ВКС на РФ, терористичната групировка Идил започна отстъпление в Сирия.
55
10
 
37
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 68Колега случайно да си се сетил че АСАД има заводи за боеприпаси за стрелковото въоръжение? Освен това Руските самолети ползват около 100-120 тона бомби на ден един пристигнал БДК ги осигурява за две седмици. Артилерията да ползва по 1000т боеприпаси на ден при настъпление което означава по 2000т на седмица(не настъпват непрекъснато) или 4 кораба от Русия. Тоест 6 кораба тип БДК на месец са минималните нужди на Сирийците Все ще успеят Рашките да ги пратят
54
9
 
36
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 69С тирове има много неща които не може да превозиш. Освен това всеки ден забавяне са зверски загуби. Пак казвам Турция няма чак толкова голям интерес заради ИД да си бръкне в кацата с мед наречена Турска Икономика.
53
11
 
34
 
! Отговори
АлексСпб преди 8 години
До Анонимен 70"Къде се загуби единствения руски самолетоносач тръгнал към Сирия" Всякакви глупави медии са го пратили много надалече - отиде да търси "кубински войници", които уж са отишли до Сирия.... В Баренцево море е - далеч на север.