Сирийската армия и руски самолети атакуваха селища северно от Хомс

Районът е под контрола на бунтовници
15 окт 2015 12:35, Елка Василева
104
Сирийската армия и руски самолети атакуваха селища северно от Хомс
Снимка: архив, Reuters

Сирийски военни части предприеха с подкрепата на руски бойни самолети нападение срещу контролирани от бунтовници градове северно от град Хомс, съобщи Ройтерс.

Руската авиация порази мишени около града Талбиса и селата Тейр Мала, Дар Кабира и Халидия, на няколко километра на север от Хомс, по-голямата част от който е под правителствен контрол, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП).

Директорът на СЦНЧП Рами Абдел Рахман заяви, че са загинали шестима бунтовници и двама цивилни.

Сунитският град Талбиса и околностите му са анклав под контрола на опозицията срещу президента Башар Асад.

Държавната телевизия съобщи в кратък анонс, че армията е започнала военна операция в северната част на провинция Хомс след "концентрирани въздушни удари и артилерийски обстрел срещу терористични групировки и техните бази".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: СирияХомс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е. Освобождават от терористите главният път между градовете Хомс и Хама. Освен това осигуряват зона на безопасност за базите на Средиземно море.
31
12
 
36
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 37Храна и гориво от Сирия. Резервни части и персонал по въздушен мост през Иран и Сирия, Ако за един месец Рашките спрат примерно 500 транспортни кораба по 5 000 тона всеки продукция от/за Турция Какво ще стане с Турската икономика? АСИМИЛИРАШ ЛИ КАКВИ КОЛОСАЛНИ ЗАГУБИ ЩЕ ПРЕТЪРПИ ТУРЦИЯ? 90% от вноса/износа е по море
30
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
S edna duma rusnacite vzeha strana v konflikta ,podkrepqt glavorezite na shiitite s glavniya kasapin ASAD sreshtu sunitite koito zashtitavat jivota na jenite i decata si
29
10
 
36
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 35да 35 годишни танкове без топло визьори и модули активна броня и да не кажем по-модерни защитни системи. Голямо геройство особено ако хАмериканците са ти дали ПТУР ТОУ почти последна серия безплатно.
28
14
 
34
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До zeus 34Зеус ти изглежда не си чел история. В Афган до 1986 година Рашките правят всякакви глупости от тактическа и стратегическа гледна точка. Или по друг начин казано Тактика и стратегия от ВСВ и за бой в Европейските поля не става за Афган. 1986 се появява Стингер в масови количества... Авиацията става неефективна.На ниско Командно ниво се разработва тактиката "Рамо до Рамо" а генщаба разрешава управляемо оръжие.Талибаните отряд по отряд отиват при Алах.Гроби(словоред) изтегля войските
27
9
 
43
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Виждам често се споменава Афганистан, нека припомним какво стана там. В началото руснаците се справяха добре, после САЩ започнаха да доставят оръжие на талибаните и да ги обучават, тогава нещата загрубяха. Талибаните тогава бяха борци за свобода, а Бин Ладен първи приятел на САЩ, може сами да потърсите публикации в американската преса за това. В момента американците воюват със същите тези талибани, които обучаваха и спонсорираха.
26
11
 
41
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 29"ЕКСПЕРТЕ" Турция ако затвори Босфора Русия с флота си в Черно и Средиземно море ще затвори Турция. Все пак тези кораби носят ядрено оръжие(средиземноморската ескадра) и никой няма да стреля по тях, а те просто ще връщат всички търговски кораби обратно. Гърция за нищо на света няма да пропусне Турски търговски трафик през своите пристанища знаете защо. Ще остане ТИР транспорт през България но това е много слаб канал за Турската икономика
25
8
 
32
 
! Отговори
SD преди 8 години
До БобиЯвно си гледал интервюто на Яков ...... от .......... . Така си е планирано .
24
8
 
35
 
! Отговори
SD преди 8 години
До Анонимен 27Момче , много си сбъркал с тезата .Помисли малко .Преди време писах за ,,БРОЕНИЦАТА ,, - Сирия - Хизбула- Иран и Китай .
23
9
 
47
 
! Отговори
Боби преди 8 години
За тези дето не разбират от Стратегия и Тактика. Основна поддръжка на ИД и износ на нефт става на север през Турската граница. АСАД и рашките имат за задача да затворят границата. В момента в който стане това голяма част от финансирането(износа на нефт) ще се прекрати. Следва затваряне на западната граница към Ливан. От Изток започнаха да настъпват ИРАН. От Югоизток ИРАК криво ляво.Последно ще се затвори Южната граница защото там е дива пустиня и е най-труден терена
22
10
 
54
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Mного хубаво правят. Не е лошо да се взима информация от други изтичници, че тоя СЦНЧП се оказа един пропаднал сириец, който се е отдал на пропаганда с цел да изкара някой лев като се опитва да изкара бялото черно.. Освен това излиза, че е директор.. Сам на себе си :-) с две думи информацията му е тенденциозна и се основава на факти от рода на 'една жена каза'..
21
25
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали ви казах, че ще стане като в Афганистан
20
27
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обективно погледнато ИДИЛ продължава да се разширява въпреки или благодарение на намесата на Русия.
19
10
 
43
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Това ли са ви новите опорни точки?
18
31
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
май настъпа мотиката от грешният край?Джуджето е готово да избие милиони, само и само да отвлича вниманието на ушанките от влошаващото се положение със всеки изминал ден!Садам го очаква.
17
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До този странджатаКой си ти че да казваш хората какво да правят. Престани да спамиш постоянно всяка статия с глупости. Различни хора, различни мнения, но твойто прекалява вече.
16
8
 
49
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До СТРАНДЖАТАНа какво да се уча, от теб май мога на това как се вземат доларчета от американците, нали ;)Факт е, че Рами Абдел Рахман е шеф и единствен служител на въпросния център, сириец с английско гражданство, живеещ на острова.
15
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 13Ракетите са си ударили целите. Но има и двойна игра от страна на америка, която подсигурява терористите с оръжие и други ресурси, иначе целия цирк щеше да свърши отдавна
14
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 9...ку..ку.........ку..ку......
13
21
 
32
 
! Отговори
накратко преди 8 години
Атакуват, но не напредват