Русия отвръща на удара: Бомби за бунтовници

Междувременно съюзниците са взели на мушка цели на ИД
25 ное 2015 17:08,
65
Русия отвръща на удара: Бомби за бунтовници
Снимка: архив Reuters

Руската авиация подложи на тежка бомбардировка райони, контролирани от сирийски бунтовници в сирийската провинция Латакия, предаде Ройтерс.

Бомбардировката беше извършена близо до мястото, на което руски бомбардировач беше свален вчера от турски изтребител.

Най-малко 12 въздушни удара са били нанесени в северните части на Латакия, докато сирийски правителствени сили се сражават с бойци от групировката Джебхад ан Нусра и с туркменски бунтовници в планинските райони Джабал Акрад и Джабал Туркман.

Командир на туркменските бунтовници каза, че ракети, изстреляни от руски военни кораби в Средиземно море, също са поразили цели в района. Имало и силен артилерийски обстрел.

Хасан Хадж Али, ръководител на сирийската бунтовническа групировка Лиуа Шукур ал Джабал, действаща в Западна Сирия, потвърди, че има ожесточена битка в района, като руски самолети подкрепяли проправителствените сирийски сили.

Групировката Лиуа Шукур ал Джабал е съставена от бойци, преминали военно обучение, организирано от ЦРУ в Саудитска Арабия и в Катар, припомня Ройтерс.

Същевременно САЩ и нейните съюзници са нанесли 23 удара по позиции на ИД в Ирак и Сирия, предаде Ройтерс.

Пет удара са били нанесени в Сирия близо до три града, чиито имена не се пояснява, като са били поразени пет тактически части на джихадистите и две бойни позиции.

В Ирак са били нанесени удари близо до 10 града, в това число и шест близо до Рамади и са унищожени пет оръжейни скривалища, три бойни позиции и пет тактически звена на ИД.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
97
 
! Отговори
до Хипотеза преди 8 години
На същото мнение съм. Турция наистина има интереси в Сирия, които изобщо не съвпадат с руските, но залогът е наистина огромен ако е направил това умишлено. Самият факт, че веднага свика НАТО показва, че се е стреснал здраво. Или са го мислили за Сирийски самолет или нещо здраво са го зацапали, но и двете държави могат да загубят милиарди при замразяване на отношенията си.
18
2
 
99
 
! Отговори
До 16 преди 8 години
Прав си, днеска руснаците са разположили С400 и напълно са закрили сирийското небе! Е сега да ги видим турчулята пък и другите!
17
1
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато не избият всички ***, крещяшти алах акбар всеки път като убият някого, няма да има мир. Само пълно унищожение на исляма ще спаси света!
16
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сайта, както сте тръгнали, скоро само *** и точките накрая ще излизат в коментарите.
15
0
 
89
 
! Отговори
Що? преди 8 години
До ХипотезаТурция налива много пари в "умерената" опозиция, която си е чист ИДИЛ 2. Русия ги удря яко по турската граница, защото от там постоянно прииждат доставки за терористите. Тук на турците просто им е паднало пердето.
14
88
 
19
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Др. Путин заграби територия от суверенна държава и изби хиляди православни християни в Украйна. Хайде първо него да осъдим и после да видим дали има виновни за сваления руски самолет.
13
3
 
62
 
! Отговори
Хипотеза преди 8 години
Абе, съмнявам се Ердоган да е извършил подобна глупост, знаейки какви ще са последствията за Турция особено в икономически мащаб.Очевидно е станал много голям гаф, не е изключено и да е извършен и умишленно, за да подкопае политическите позициии на Ердоган, той и без това има доста противници в Турция.Но, за да не разклати още повече позициите си в турското общество е принуден да оправдае инцидента със свалятето на руския самолет.
12
0
 
95
 
! Отговори
критик преди 8 години
dnes.bg , не наричайте "бойци"терористите, освен ако не им симпатизирате
11
2
 
101
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакам отсега нататък всеки ден такива новини. Все по-засилени бомбардировки по "умерената опозиция". Само фашистите от САЩ и ЕС могат да наричат терористите "опозиция". А кой създаде и подкрепя терористите е ясно. Това са САЩ, ЕС, Турция и Саудитска Арабия. Тук в България тероризма се подкрепя от ГЕРБ и ДПС.
10
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tам, където е стъпил ботушът на Альоша ima cvetia pred ruskite pametnici. Take e v Polsa, v Cehoslovakia, take e v Yugoslavia, take e v Ungaria, take e v Germania, Italia, Ispania, Vietnam i tuk tame v BeGetono tam kadeto stapiat Tikvite piponi i kratuni niknat- tolkoz za Alaiosite i Sergei
9
4
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да ги изтепат всички и за капак да триснат и уошингтона
8
4
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РАЗОБЛИЧЕНИЕТО НА ТУРСКИЯ ТЕРОРИЗМ.РТ"Турските самолети не ни предупредиха преди стрелбата-спасения пилот на сваления Су-24"https://rt/news/323431-saved-pilot-turkish-su24
7
51
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пропагандата като плацебо за мужика.
6
6
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повече от това Русия има морална победа,но целта на сатанизма е да поквари душите на хората чрез лъжи.Докато Сирийската армия се бори с терористи нагло наричани умерени(терористи)то продалите душите си подкрепят"правото на израел да се защити"след като изби обградени в концлагер Газа стотици деца и одобри закон до 20г.за хвърлящи камък деца.
5
4
 
95
 
! Отговори
лол преди 8 години
Дано са тия дето викаха Аллах Акбар и стреляха по клетия пилот. Сега ще скимтят на умряло. Никой не може да се ава с руския мечок.
4
3
 
74
 
! Отговори
edin преди 8 години
Сееееч!!!
3
84
 
25
 
! Отговори
Атакист преди 8 години
Tам, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. из "Да освободим Альоша от наряд"
2
7
 
62
 
! Отговори
ноно преди 8 години
Така се прави
1
6
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЖИВ МАЙТАП!!!Президентът е готов да обяви война на Русия, а Министърът на отбраната на Ислямска държава!!!ПОЛУidioti !!! За пълни *** се изискват качества.