Асад омекна – допуска хуманитарни конвои в Мадая

Случващото се в града предизвика масово възмущение в света
8 яну 2016 08:52,
48
Асад омекна – допуска хуманитарни конвои в Мадая
Снимка: архив Reuters

Сирийското правителство се съгласи да допусне хуманитарен конвой в обсадения град Мадая, предаде BBC, като се позова на информация от ООН.

Още по темата

Програмата за хранате на ООН обяви, че ако достъпът до града е подсигурен, камионите биха могли да пристигнат в града още в понеделник.

Хуманитарни агенции съобщиха, че условията за живот в Мадая, близо до Дамаск, са изключително тежки.

ООН каза още, че е получило разрешение от правителството за достъп до още два града в Северна Сирия, но Фуа и Кафрая са окупирани от бунтовническите сили.

През октомври Мадая получи еднократна хуманитарна помощ, но от тогава насам това е единствения конвой.

Над 4,5 млн. души в Сирия живеят в трудни за достъп зони. От тях над 400 000 души са в 15 града, които са под обсада и те нямат достъп до животоспасяваща помощ - храни, лекарства, вода, от която имат нужда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия рано или късно ще си получи заслуженото господ забавя но не забравя и всички които го подкрепят
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен
14
1
 
15
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Манипулация да изкарат Башар Асад виновен. Кой държи хората в Мадая - терористите. Те не искат да се предадат и предпочитат да уморят целия град който са завладели с оръжие. Башар като истински държавник дава път на хуманитарни пратки въпреки че те ще бъдат взети най-вероятно от терористите и няма да стигнат до хората и това ще доведе до удължаване на обсадата.
13
10
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
До росиИзбитите от Русия и Асад и Иран със Хизбулах избиха над 400 000 и над 8-9 000 000 напуснаха Сирия лошото е ,че това ще продължи до март 2017г. Във Ю ТУБ е пълно със видео кадри за престъпленията на тези държави написани по горе всичките им президенти начело със Путин са за скамейката на Международният Съд за жестоки престъпления .
12
1
 
1
 
! Отговори
Антитерорист преди 8 години
След надървянето следва омекване
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво е "омекнал" ?!Асад допуска хуманитарни конвои до хората в Мадая, не до терористите накъдето искаха да доставят помощите!
10
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето това прави Русия ! Като не може да избие народа на една страна с ракети и самолети ги мори с глад !!! И за какво ? За да имала Русия излаз на Средиземно море ??? Стари побъркани мераци !?
9
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледайте и помнете какво направи Русия със Сирия и народа й заради базите си там ! Заради тия бази разсипаха прекрасна държава и народ !??? Заради тъпите им бази ????
8
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво стана с хуманитарната помощ на ушaнките? Май по стар руски обичай са закарали патрони и оръжие както в Донбас :)
7
8
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
Браво на 24 за коментара. Само не ми е ясно колко още години този наш народ трябва да бъде бит по главата за да осъзнае истината.
6
20
 
7
 
! Отговори
роси преди 8 години
Асад и Путин избиха 270 000 сирийци за три години и половина /половината цивилни, жени и деца / прогониха 3 милиона бежанци ! Ха познайте, какво наказание заслужават тези двама терористи ????????
5
6
 
4
 
! Отговори
Геро преди 8 години
Комунист толкова дава. По малко ,по лъжичка да не се задавят. Ама цялата световна общественност се възмутила,че какво от това! Днес вестниците в Дамаск пишат: Ако Асад не беше разрешил,те щяха да са гладни. А в Русия пишат: Ако ние не бяхме разпоредили на Асад да разреши хората щяха да са гладни,тооо с нашето изобилие и иии ние щяхме да ги нахраним ама какво да ги правим като не ядат бомби и гранати.
4
0
 
13
 
! Отговори
43 преди 8 години
ПРАВИТЕЛСТВО ПЪК ОКУПИРАНИ ОТ БУНТОВНИЧЕСКИТЕ СИЛИ..НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА ААА.
3
10
 
5
 
! Отговори
аноним преди 8 години
Този сотрап и убиец и неговия покровител Путин още ли не са изправени пред трибунала в ХАГА ???? Този съд забавя, но никога не забравя и ще си получат заслуженото !!!
2
2
 
9
 
! Отговори
.... преди 8 години
Виновните за това са *** който го превзеха преди това хората са си живеели добре с парите от петрол.Може и да е диктат там но е необходим за да ги държи изкъсо защото иначе вижте какви стават.
1
28
 
8
 
! Отговори
Мюмюн - русофила преди 8 години
След използването на химическо оръжие Асат ще отговаря за гоноцид срещу народа си! Ще последва съдбата на други лидери с 90% рейтинг - Кадафи, Садам, ....