Споразумението за примирие в Алепо отново се изпълнява

То е било възобновено след интензивни преговори, обяви Хизбула
15 дек 2016 08:52, Елка Василева
9
Споразумението за примирие в Алепо отново се изпълнява
Снимка: Reuters

Изпълнението на споразумението за примирие в северния сирийски град Алепо е било възобновено след интензивни преговори през нощта, обяви тази сутрин военна медия на ливанското шиитско движение Хизбула, цитирана от Ройтерс.

Тези контакти са позволили "повторно консолидиране" на прекратяването на огъня с цел извеждане на въоръжените бунтовници от източните квартали на Алепо през следващите няколко часа, се казва в съобщението.

Ливанското движение и неговият покровител Иран се сражават на страната на сирийския президент Башар Асад в конфликта в страната. Хизбула участва активно в битката за Алепо.

Още по темата

Жители на бунтовническия анклав в северния сирийски град изразиха надежда днес нестабилното споразумение за примирие все пак да започне да се спазва, за да може цивилните и ранените да бъдат евакуирани, предаде ДПА.

Агенцията отбелязва, че новото прекратяване на огъня е влязло в сила през нощта и въпреки че сраженията са утихнали, има съобщения за сблъсъци, включително за бунтовнически атаки срещу позиции на правителствените сили и цивилни райони.

Първоначалното споразумение за примирие, договорено с посредничеството на Русия и Турция, трябваше да влезе в сила вчера. Това обаче така и не стана и хора напразно чакаха в студа и под дъжда да бъдат евакуирани.

Новото споразумение предвижда първо да бъдат изведени цивилните и ранените, а бунтовниците - през следващите дни, отбелязва ДПА. Остава неясно дали бойците ще могат да напуснат Алепо с личните си оръжия и каква ще бъде съдбата на членовете на групировката Джебхат Фатах аш Шам, която доскоро бе клонът на Ал Кайда в Сирия, преди да скъса с терористичната мрежа и да смени старото си име Джебхат ан Нусра.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: примириеАлепо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 7 години
Много ме кефи #4 как си хакнал сам плюсчето хахаха
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А така, изкарайте тази *** извън града и там спокойно ги бомбете докато станат на прах.
4
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шиитите от Иран подкрепящи шиита Асад избиват сунитите в Сирия с помощта на Русия а света гледа,а това че са били терористи са ала бала,терористите са ИДИЛ срещу тях няма никакви нападения от режима на диктатора убиец Асад
3
2
 
20
 
! Отговори
Хахо преди 7 години
Сега джихадистите организират създаването на живи вериги от хора, за са избягат от Алепо, защото знаят, че ще бъдат съдени или избити, ако се предадат! Който цимвилен откаже, ще бъде намерен убит в празния град! На убийци неможе да се има вяра!
2
0
 
20
 
! Отговори
Абе преди 7 години
Кво примирие? Да могат да се прегрупират, свабдят с припаси и техника, да се окопаят и т.нат. Само мини атомна бомба и да се приключва. Такива индивиди не заслужават въздуха на тази земя. Те го замърсяват със самото си присъствие.
1
0
 
24
 
! Отговори
Това са терористи преди 7 години
Цитат: " ...каква ще бъде съдбата на членовете на групировката Джебхат Фатах аш Шам, която доскоро бе клонът на Ал Кайда в Сирия, преди да скъса с терористичната мрежа и да смени старото си име Джебхат ан Нусра"Тези "демократичната преса" ги нарича манипулативно бунтовници, а не терористи, каквато е истината.