Стратегическите битки на сирийски терен

Налагането на демокрация е грешна формулировка
10 апр 2017 09:52,
44

Гражданската война в Сирия е основана на стратегически игри около една от енергийните тръби, а ударите на САЩ по базата на сирийската армия са опит да се спре настъплението на Русия в световната политика.

До този извод стигнаха д-р Мохамед Ибрахим от Асоциацията на сирийците в България и журналистът Валери Тодоров.

Още по темата

"Очевидно е, че се подготвят нови санкции срещу Русия. Очевидно е, че съдбата на Асад не е приоритет за САЩ. Ясно е, че цялата формула на уреждането на политическите проблеми в Сирия, както и на военната криза, ще се преформулира. Един такъв подход ще се приложи и на срещата на Г-7, както личи и от отложената визита на Борис Джонсън в Москва", коментира Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Поредният епизод на напрежение между Русия и САЩ беше провокиран от химическата атака в провинцията Идлиб, откъдето се видяха ужасяващи кадри на задушаващи се и умиращи хора, сред които и деца.

Според д-р Ибрахим последвалите от Вашингтон удари по базата на сирийската армия всъщност подпомагат дейността на терористите. Нещо повече - той беше категоричен, че химическите оръжия, които поразиха невинните жители на градчето Хан Шейхун, са от запасите на Ан Нусра и техните съюзници.

"Моята прогноза е победа на сирийския народ, на сирийската армия над тероризма и Западът трябва да се съобразява с волята на другите народи, а налагането на демокрация е грешна формулировка", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
19
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат : " Налагането на демокрация е грешна формулировка!"Демек - арабските тарамбуки са свикнали такива като Садам, Кадафи, Асад ...да ги плющят с камшик през ушите...харесва им...искат го!А вече и второкласниците разбраха, че хамериканската лакомия за нефт няма НИЩО ОБЩО С ДЕМОКРАЦИЯТА!
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смърт за умерени и неумерени ислямски терористи. Правдата ще победи.