Хиляди мюсюлмани в Азия скочиха на Тръмп за Ерусалим

Демонстрации се проведоха в Индонезия и Малайзия
8 дек 2017 11:07, Елка Василева
94
Хиляди мюсюлмани в Азия скочиха на Тръмп за Ерусалим
Снимка: Reuters

Хиляди хора в Индонезия и Малайзия се включиха в демонстрации, осъждащи решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел, а властите засилиха сигурността около американските посолства, предаде Ройтерс.

Лидерите на Индонезия и Малайзия - страни с преобладаващо мюсюлманско население, се присъединиха към множеството гласове, които осъдиха решението на американския президент Доналд Тръмп.

Още по темата

Няколко хиляди протестиращи се събраха пред посолството на САЩ в малайзийската столица Куала Лумпур. Някои крещяха антиамерикански лозунги и изгориха чучело на Тръмп.

В Индонезия стотици хора, облечени предимно в бяло, дойдоха да протестират пред американското посолство в столицата Джакарта. Някои развяваха палестински знамена, други крещяха "Аллаху акбар" (Бог е велик).

"Подготвили сме персонал и патрули, за да гарантираме сигурността на американското посолство. Очакваме между 500 и 1000 демонстранти", каза говорител на полицията в Джакарта.

Посолството на САЩ в индонезийската столица посъветва американските граждани да избягват места, където има демонстрации, и заяви, че американското консулство във втория по големина индонезийски град Сурабая временно е спряло обслужването днес.

Протести се очакват и в Южна Азия. Водещата ислямска партия в Пакистан "Джамаат е ислами" обяви демонстрации във всички големи градове след петъчните молитви.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те там са милиарди. Хиляди само скочили.
37
13
 
34
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
До 33Папата не е ли нормален християнин, вселенския патриарх не е ли нормален християнин? Ти ли си нормален християнин? Кога за последно си ходил на църква гойче?Ходите на църква само когато някой се жени после по големи християни от папата
36
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тия измислени демокрации напълнихме Европа с мюсюлмани и терористи . Добре , че се намери лидер като Тръмп да ги сложи на място .
35
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другари нали сте християни какво ви пука за тарамбуките и техните интифади и т.п. глупости . Браво на Тръмп. Света си има бял световен лидер , който набута мюсюлманите в *** .
34
9
 
36
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 6 години
ЕТО ВИ ЕДНА НОВА ВОЙНА МЕЖДУ ТЕЗИ СТРАНИ..... ТОЯ БОЛНИЯТ МОЗЪК УМИШЛЕНО НАПРАВИ ТОВА С ЦЕЛ ДА СЕ САМО УНИЩОЖАТ.....
33
3
 
43
 
! Отговори
няма да има преди 6 години
До vargЩе има преговори,и Израел на края ще получи мир!Самите араби ще натиснат палестинците,иначе губят Йерусалим!
32
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТурчинаНормалните християни подкрепят Йерусалим да бъде еврейски защото по този начин християнските светини няма да бъдат поругани и разрушени по примера на Палмира. Иначе е без съмнение, че целия ислямски свят + новопоислямчените (Франция, Великобритания, Германия) са в дива истерия. Вашата цел не е справедливостта, вашата цел е да ислямицирате целия свят. Преди 1400г. Анатолия и БИ са били християнски, а сега и помен не е останало. Помнете това и наблюдавайте същия процес в З. Европа.
31
12
 
37
 
! Отговори
varg преди 6 години
ще има Джихад за Сащ много скоро.
30
5
 
42
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Въпроса за Йеросалим не е просто вътрешна работа а и работа на ООН, резолюция на ООН от 1947. Ватикана също е против това решение (очевидно защо), но защо ли само вие го подкрепяте?
29
2
 
42
 
! Отговори
чичо тръмп преди 6 години
Много е точен,и до сега е без грешка!Бръкна в гнездото с осите,и сега ги чака да втасат!Тоя път мърдане няма,палестинците ще преговарят!И ще признаят Израел,иначе Ерусалим изчезва окончателно и за винаги!Типичен мафиот!!
28
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо САЩ ще признават нечия столица? Столицата е на държавата и е вътрешна работа. Западен Йерусалим е столица на Израел, източен Йерусалим е столица на палестинската автономия и бъдеща държава.
27
5
 
39
 
! Отговори
Дедо Гого преди 6 години
Ха, ще му го преместят на Доналд ! Браво, г-н Тръмп !!! Мачкане до дупка 1
26
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беснейте муслита
25
2
 
39
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Ах, ах, ах!Ах, този Путин.
24
11
 
58
 
! Отговори
Факт преди 6 години
От плаката можете да заключите колко са ЗЛИ мюсюлманите и как искат да унищожат нашата цивилизация. Не се заблуждавайте, че мразят само евреите. Те мразят ВСИЧКИ друговерци от будисти, през християни и индуисти. Питайте индийците! Или китайците в Западен Китай! Или малкото останали французи в Марсилия! Или англичаните в Бирмингам! Или евреите в Йерусалим! Или гърците в Кипър! Навсякъде където има ислям положението е катастрофално за останалите!!!
23
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еваларката на Чичо Дончо. Резна резанчовците здраво. И кво сега, да се пазил щото идвали??? Айде бе, идвайте и нападайте, ама наведнъж, за да ви пусне една ракетка Чичото и бързо, бързо да ви прати в Безкрайните ловни полета и 77 девственици. Нека изпрати повече, да си дремят в Рая и си таковат девственици когато им е кеф.Нема по-гнусно племе от арабухите и турците. Как Путин се удържа и не изпече Турция не знам, но сгреши.Чичо Дончо ще им ги такова в мамата. И Жълтурчето ще изпече като кебапче!
22
1
 
40
 
! Отговори
Хюго Бос до 18 преди 6 години
Ще се опази, ако се управлява от евреите. АКЛ де управлява от ислямските оркоподоби, нали се сещаш какво ще стане- мизерия, терор и разруха, една църква няма да остане. Да си чул дсли Праводлавните патриарси недоволстват срещу решението на Тръмп? Не, защото знаят какво ще стане с църквите при оркоподобите...
21
5
 
50
 
! Отговори
Хюго Бос преди 6 години
На религията на мира не й трябва повод - и без повод са готови на терор и убийства. Къде е Малайзия и Индонезия, къде е Йерусалим...
20
1
 
40
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Последно как е правилно - Ерусалим или Йерусалим?!? Всеки си го пише и произнася както му е кеф
19
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BAE VI DONCHO NASTYPI MOTIKATA QKO