Нови обвинения: Атака с хлор на сирийските сили

13 пострадали в град Дума в анклава Източна Гута край Дамаск
22 яну 2018 13:37, Елка Василева
57
Нови обвинения: Атака с хлор на сирийските сили
Снимка: архив, Reuters

Неправителствената организация Бели каски, която участва в спасителни операции в Сирия, обвини сирийските правителствени сили, че са използвали днес хлор при бомбардировка на контролиран от бунтовниците анклав източно от Дамаск, предаде Ройтерс.

Най-малко 13 души са пострадали в град Дума в анклава Източна Гута край Дамаск. Симптомите, наблюдавани при тях, в това число задушаване, са като при излагане на действието на хлор. Пострадалите казали, че усетили миризма на хлор по време на атаката.

В град Дума и в анклава Източна Гута почти 400 000 души са под обсада на сирийските правителствени сили и на свързаните с тях милиции от 2013 г. Източна Гута е последната позиция под контрола на бунтовниците близо до Дамаск.

Неправителствената организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека каза, че силите на режима са използвали газ и при ракетна атака миналата седмица срещу анклава Източна Гута.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
25
 
! Отговори
истината преди 6 години
Защо по нашите медии излизат лъжите на терористите а не новини за победите на законната власт в Сирия който заедно с своите съюзници освобождават страната си от тероризма!?
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам г-жа Василева да бъде предложена за награда. Най- трудолюбиво и усърдно преписва фейковете спуснати от всички знаем кой...
27
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази фалшива новина е предназначена да засенчи истинската новина от вчера и днес.Правителствените сирийски войски и сирийски опълченци пристъпиха към ликвидация на повече от 1 500 джихадисти от терористичната групировка Джебхат ан-Нусра, обкръжени в източната част на провинция Идлиб. Вчера те превзеха стратегическата военновъздушна база и летището Абу-Духур и продължават настъплението към Идлиб.
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен до 22 преди 6 години
*** кажи една Руска НПО аз мога да ти кажа поне 5 американски, които са вредни за България.
25
0
 
25
 
! Отговори
пенко преди 6 години
РЕАЛНО ! САЩ И ТУРЦИЯ, НЯМАТ ПРАВО ДА УЧАСТВАТ В ЗИМНИТЕ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ В ПЬОНЧАН -ТЪЙ КАТО ПРОВЕЖДАТ ВОЕННИ ДИЙСТВИЯ В НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА ЧЛЕН НА МОК !!! РУСИЯ ОБЯВИ ОФИЦИАЛНО КРАЯ НА ВОЙНАТА С ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА И ОФИИАЛНО НЕ ВОЮВА ! ТИЛЪРСЪН ,ОБАЧЕ, ОБЯВИ ДРУГО -НА ВСЕОСЛУШАНИЕ !!! ОТДАВНА СЕ ЗНАЕ ОТ КАКВИ Б.КЛУЦИ Е СЪСТАВЕН МОК !!!
24
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей, брей. "Белите каски" - т.е. Ал-Кайда. За тях ли ми ревете?А когато сирийската войска в Идлиб преди 2-3 седмици беше атакувана с хлор, що не ревяхте тогава бе шиб.ани ***!!!Аман от фейк новини и манипулации, аман!!!!
23
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 19Много отдавна на всякъде по света ползват Сълзотворен газ и производнит му - Знаете ли защо? Защото дори голяма концентрация нама да убие протестиращия но тези газове имат още един страничен ефект в 60% от случаите хората става алергични към дори микроскопични дози - ефекта е моментална неспособност да се сдържа и дори загуба на съзнание. Като пак за да има летален изход трябва едва ли не да вкарат газовата граната в гърлото на протестиращияТа защо да се ползва ХЛОР?
22
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НПО-Бели каски...кой е спонсора на тази организация.Забрана на НПОтата-те провокират и участват във войни на всякакво ниво..Да започнем от руските НПОта в България тогава
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо му няма на Боби. Както гледам май ти си увреден ментално, отдавна и безвъзвратно.
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НПО-Бели каски...кой е спонсора на тази организация.Забрана на НПОтата-те провокират и участват във войни на всякакво ниво.
19
28
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той Асад така започна и гражданската война. С хлор срещу протестиращите.
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като Боби сподели искрено и лично за близките си срещи с хлора, най-после разбрахме защо е толкова увреден ментално.
17
0
 
0
 
! Отговори
русенец от Хлорида преди 6 години
Производните на хлора са достойни за БОВ. Chlorpromazine, Chloral hydrate, Chlorprothixene са само част от коктейла, които бавно и сигурно унищожават човешкото тяло.
16
0
 
23
 
! Отговори
това преди 6 години
фейк нюз !
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами вкъщи са си не са на чужда територия и могат да използват каквото си поискат за нападение и самоотбрана. Кой може да ти заповядва с какви средства да отбраняваш дома си?
14
0
 
33
 
! Отговори
това е преди 6 години
Бели каски участваха в фалшивите клипове в Алепо,те са терористи .
13
27
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нормално. Хлорът и производните му са си от любимите средства на офталмолога срещу сирийския народ.
12
0
 
32
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Поредната провокация на тази организация която подкрепя терористите.....
11
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия ще свикнат ли, че като има атака с химисческо оръжие, има и следните компоненти:- много жертви на атакуваната страна- голямо настъпление(с противогази) на атакуващата странаТука се твърди за 11(!?!) жертви и никакво настъпление. Логиката е нулева. Фалшива новина, провокация...
10
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата минала седмица умерените терористи ползваха хлор срещу правителствените войски.И сега според белите каски твърдят, че правителствените войски били ползвали хлор.Личи си кой им пише изявленията - тва е редовния номер на ФАЩ - извършват престъпления, после риват, че другите ги извършвали.От както изтече видеото показващо как тия бели каски асистират на терористите в екзекуциите им е пределно ясно, че са просто терористи с маскировка. Не че и преди не беше ясно де...