Лавров притеснен: САЩ си прави сметките за подялба на Сирия

Иракският външен министър: В Сирия е налице нова окупация от САЩ!
19 фев 2018 12:00,
204
Лавров притеснен: САЩ си прави сметките за подялба на Сирия
Снимка: БТА

Русия наблюдава с тревога опитите на САЩ да осъществят плановете си за подялба на Сирия, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров при откриването на конференция на международния дискусионен клуб "Валдай", цитиран от ТАСС.

Пред форума под наслов "Русия в Близкия изток: игра на всички полета" Лавров поясни, че тези опасения са заради действията на САЩ на обширна сирийска територия източно от река Ефрат до границите с Ирак и Турция, посочва БТА.

Още по темата

Първият дипломат на Москва призова американската страна да не си играе с огъня и внимателно да обмисля ходовете си, като изхожда не от политическата конюнктура, а от дългосрочните интереси на сирийския народ.

Лавров окачестви като опити за спекулация медийните публикации за гибелта на стотици руски наемници във войната в Сирия. Той предложи инцидентът с безпилотния самолет на сирийско-израелската граница да бъде обсъждан само чрез механизмите на ООН.

По думите на руския министър международната общност трябва да създаде условия за пряк диалог между палестинците и Израел, защото няма друг начин за уреждане на конфликта между тях. В речта си Лавров засегна още няколко близкоизточни теми - изрази убедеността на Москва, че законните интереси на иракските кюрди трябва да бъдат защитени, призова за прекратяване на боевете в Йемен между правителствените сили и шиитските бунтовници и изрази руското несъгласие както с апелите за унищожение на Израел, така и с призивите за борба с Иран.

В изказването си пред форума иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф констатира, че в Сирия е налице "нова вълна на окупация, на чуждестранна интервенция, главно от страна на САЩ".

За днес е предвидена среща между Лавров и Зариф, на която ще бъде обсъдена ядрената сделка с Иран и положението в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
8
 
18
 
! Отговори
Ценностите преди 6 години
"Лавров притеснен: САЩ си прави сметките за подялба на Сирия"ТО СИ Е ЗА ПРИТЕСНЕНИЕ!Където са се нанесли - все военни бази са направили.(кажете същотото за рашките де!)
55
17
 
17
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Проблема е друг нали таварищ Лавров, не можахте да докопате нефтените полета и седите само по чукарите. Затова пратихте казашките мръвки да щурмуват Ефрат и като ви опърлиха задниците, бегом в ООН. Голям миротворец няма що ! Там, където е стъпил руски ботуш, трева не никне !
54
5
 
17
 
! Отговори
SS преди 6 години
Щом САЩ са се закрастили за Сирия, положението ще се усложнява. Ще се усмирят на международната сцена само ако ги затиснат яки вътрешни проблеми - икономически, расови, и др. (те си знаят какви - напр. почнат да напират да се изпозастрелват професионално по училища и молове... по стара традиция)
53
14
 
13
 
! Отговори
bo преди 6 години
Е да седят и да чакат докато стане Руска република ли??? Хайде пак новини в стила на Работническо Дело.
52
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия се превърна в обикновен статист и износител на Грус200 от Сирия !
51
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е че целите на руснаците са изпълнени. Купувате ли скъпа газ и нефт от тях ?
50
18
 
14
 
! Отговори
капитан Ли Си Цин преди 6 години
Лавров точно ти ли майна ! Кой има база в Сирия ? Кой прати Вагнеровци да щурмуват Ефрат при Дейз-аз- Зар ? То не, че загубите в жива сила са ви тревожили някога, важното е за Родину и джоба на Владимир Владимирович и чакалите около него
49
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото повикало такова се обадило ! - вкарвайте пак войска че хамериканците вече се чудят кво да правят по цял ден.
48
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Чичо ПенчоВсичко това е възможно, защото Русия спасява САЩ и Линкълн по време на гражданската война.
47
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руските *** се събудиха след бояршника снощи
46
23
 
15
 
! Отговори
Чичо Пенчо преди 6 години
Америка спасява от глад Русия през 1891, 1921 и 1991 год. а от разгром през 1941-1945 год.Всичко е написано, четете.
45
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ирак и Иран са различни държави. В анонса на статията пише иракски външен министър, а на края на статията се разбира че е ирански. Редакторите да внимават
44
19
 
13
 
! Отговори
xy преди 6 години
След неколкократни предупреждения ВВС и специалните сили на САЩ нанасят унищожителни удари по групировката чрез високоточна мобилна ракетно-артилерийска система чийто ракети само за 5 мин. долитат на 200 км и са в състояние с един залп да поразят 50 цели.Насочвани от дронове, тези системи унищожават руските прикриващи батареи.
43
8
 
13
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Лавров , не се притиснявай, че САЩ ще заграбят по голяма част от Сирия.Вие положихте максимални усилия.От тук на татък каквото сабя покаже.
42
15
 
23
 
! Отговори
THE BOSS преди 6 години
Каквото каже Путин - това ще бъде. Който не е разбрал ще го разбере по лошия начин.
41
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се дели САЩ ще вземе от трите най-дългото.
40
6
 
18
 
! Отговори
уфо преди 6 години
вие предателите на левски добре коментирате и защитавате краварите
39
3
 
9
 
! Отговори
Василев преди 6 години
В Близкия Изток има много нефт!!!Агент Майки Девъроу!ЦРУ!!!
38
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То който можеше да избяга избяга след руската намеса. Сирия като генератор на бежанци дестабилизиращи Европа се изчерпа.
37
8
 
24
 
! Отговори
ufo преди 6 години
никой да не очаква добро от краварите сгащ много близко до акъла те каква работа имат в териториите на други държави това са окупатори създават терористи обучават ги въоражават ги уж ислямска държава а пък рушат и бомбардират джамии създават хаус и после уж спасители и си остават там от колко години са в афганистан ирак и др сега се настаняват и в европа уж русия била заплаха с това плаши народа и малллоумниците им вярват