Лавров притеснен: САЩ си прави сметките за подялба на Сирия

Иракският външен министър: В Сирия е налице нова окупация от САЩ!
19 фев 2018 12:00,
204
Лавров притеснен: САЩ си прави сметките за подялба на Сирия
Снимка: БТА

Русия наблюдава с тревога опитите на САЩ да осъществят плановете си за подялба на Сирия, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров при откриването на конференция на международния дискусионен клуб "Валдай", цитиран от ТАСС.

Пред форума под наслов "Русия в Близкия изток: игра на всички полета" Лавров поясни, че тези опасения са заради действията на САЩ на обширна сирийска територия източно от река Ефрат до границите с Ирак и Турция, посочва БТА.

Още по темата

Първият дипломат на Москва призова американската страна да не си играе с огъня и внимателно да обмисля ходовете си, като изхожда не от политическата конюнктура, а от дългосрочните интереси на сирийския народ.

Лавров окачестви като опити за спекулация медийните публикации за гибелта на стотици руски наемници във войната в Сирия. Той предложи инцидентът с безпилотния самолет на сирийско-израелската граница да бъде обсъждан само чрез механизмите на ООН.

По думите на руския министър международната общност трябва да създаде условия за пряк диалог между палестинците и Израел, защото няма друг начин за уреждане на конфликта между тях. В речта си Лавров засегна още няколко близкоизточни теми - изрази убедеността на Москва, че законните интереси на иракските кюрди трябва да бъдат защитени, призова за прекратяване на боевете в Йемен между правителствените сили и шиитските бунтовници и изрази руското несъгласие както с апелите за унищожение на Израел, така и с призивите за борба с Иран.

В изказването си пред форума иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф констатира, че в Сирия е налице "нова вълна на окупация, на чуждестранна интервенция, главно от страна на САЩ".

За днес е предвидена среща между Лавров и Зариф, на която ще бъде обсъдена ядрената сделка с Иран и положението в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия няма полезен ход, освен да се напусне Сирия безславно с цялото си космически бойно снаряжение...всичко останало е безкрайна агония !
75
6
 
10
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
До е?Русия не ги продава железата а ги заменя за ...палмово масло!!
74
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАхахахах германия имала такива възможности та тия нещастници един самолетоносач нямат!Такива възможности има само Сащ и от части Франция!
73
16
 
17
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Ми кат нямате технологиите да ги биете ще ги гледате само!Големото перчене Кузя Су-30 незнам си кво и накрая ви пометоха все едно сте елитната част на Кадафи!
72
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров, крайно време е да разберете, че Русия е чуждо тяло в Сирия !Вдигайте си чукалата заедно с Башар и се спасяването докато не са ви изгонили с камъни. Всички знаят, че на Кремъл не му пука за Груз200 до един милион, но русофилите циврят непрекъснато за всеки загинал за родину и Путну.
71
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да водиш война в държави които са далеч от твоята територия трябва да имаш долари или евро но Русия няма и страда собственото и население за жалост.Такива възможности има примерно Германия която с два пъти по малко население и без никакви природни ресурси произвежда 10 пъти повече от руснаците. Но това е разликата между диктатура и демокрация и правовия ред.
70
11
 
28
 
! Отговори
варненец преди 6 години
Никаква газ няма в Черно Море ! Ще купувате руска газ с турска надценка и така ...А на Боко хьба , може да стане музей на глупостта !!! Еее ..?
69
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров е възмутен, както и всички разумни хора по света от поредната нагла агресия на САЩ в суверена държава без мандат на ООН и с цел заграбване на ресурси и територия. САЩ е търтеят в "кошера" на човечеството!
68
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров, ти си опитен дипломат...не се заблуждавай, че американците искат само да поделят нещо, което искат цяло за себе си.САЩ няма да оставят Сирия на Иран под шапката на Русия !Това не го иска и Израел, а и Турция -довършват голяма степен.
67
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха що ревете бе?Наложите санкции на САЩ спрете му газта и петрола, забранете на милиардери от САЩ да посещават Русия и Иран и американците ще клекнат!Нали долара е на глинени крака бутнете го да се обезцини и рублата ще стане световна валута! Смешни руснаци същите са като жабата когато видяла че подкопават коня и тя дигнала крака.
66
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за да не фалира Бензиноколонката, Сирия плати непосилна цена. Единствените пичеливши са турците, които се нагушиха с катарски и саудитски милиарди за да свалят Асад.
65
17
 
11
 
! Отговори
Striker преди 6 години
Еми оакаха се мужикистанците, Америка се върна по местата и сега ядосано пръцкат само...
64
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров, взимай пенсията и се спасявай след изборите...остави окървавената Мумия сама да сърба попарата, която надроби !
63
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е гигант с глинени крака.
62
19
 
17
 
! Отговори
бг преди 6 години
Патакламите почнаха когато Асад, по руски натиск, отказа да мине йордански газопровод през Сирия до Средиземно море и да доставя евтин газ, който щеше да подбие монопола и цените на руснаците. За да защитават този монопол руснаците поддържат бази в Сирия ,войски и пр. ,както и диктатора Асад. Това е цялата работа
61
6
 
20
 
! Отговори
Първо дипломацията преди 6 години
Лавров е от дипломацията - после е авиацията и накрая са десначиците.Зелените , нали знаете?
60
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"САЩ да внимават с огъня ", щото иначе? Какво, другарю Лавров? Какво ще направиш - ще си прибереш дъщерята тъщата и жената в Русия?! Ти да видиш...
59
9
 
17
 
! Отговори
До Зелените ДИвани преди 6 години
Помнете предупрежденията на Лавров - после да не оплаквате че вежливи сирийски войници са спретнали хибридна война на собствената си северна територия!
58
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, Путин нали обяви победата в Сирия, а сега -ядец !
57
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като не успяха да превземат Сирия чрез ислямистите, янките я превземат с кюрдска помощ. Жалко е за стотиците убити руски войничета, които умряха за едното нищо.