НАТО подкрепя атаката в Сирия, ООН зове за сдържаност

САЩ не са информирали Русия за целите, които ще бъдат поразени
14 апр 2018 08:10,
98
НАТО подкрепя атаката в Сирия, ООН зове за сдържаност
Снимка: Twitter

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази подкрепата си към въздушните удари в Сирия.

"Подкрепям действията, предприети от САЩ, Великобритания и Франция… Това ще намали възможностите на сирийския режим занапред да атакува народа на Сирия с химическо оръжие", пише в официално заявление на генералния секретар, цитирано от Франс прес.

Още по темата

Генералният секретар на ООН Антонио Гутереш пък призова всички страни в конфликта да проявяват сдържаност, за да се избягва ескалация на ситуацията.

"Призовавам страните-членки на ООН да проявят сдържаност в тези опасно обстоятелства и да избягват каквито и да е действия, които могат да доведат до ескалация на ситуацията и да влошат страданията на сирийския народ", пише в официално заявление, публикувано от името на Гутереш.

Командващият Обединения комитет на началник щабовете на американската армия генерал Джоузеф Дънфорд съобщи, че САЩ са се свързали с Русия, но не са й съобщили за целите на въздушните удари по Сирия, пише The Hill.

"Специфично избрахме тези цели, за да намалим риска руски сили да бъдат замесени и ние използвахме нашите обичайни канали за деескалация, за да уредим въпросите с въздушните пространства", заяви ген. Дънфорд.

"Не сме се координирали с Русия по ударите, нито пък сме ги уведомявали предварително", допълни той.

"Единствената комуникация бе свързана с нормалната деконфликтизация във въздушното пространство – процедурите, отнасящи се за нашите операции в Сирия. Не сме координирали цели и не сме извършвали планиране заедно с Русия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има едно интересно изказване на бивш американски генерал , който казва следното "Ако Русия не развее бялото знаме на първия ден на втория ние ще трябва да се предадем".
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ООН е време да се разпуска, никой не го бръсне от 30 години.
6
2
 
20
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
За химическото оръжие на Садам ни излъгаха. А сега дали е така? Как не нападнаха някой диктатор в Южна Америка тези демократи до сега. Или им е много близко?
5
25
 
5
 
! Отговори
Странно преди 6 години
Ние сме в НАТО и ЕС ,подкрепяме САЩ и запада, но Радев и Борисов ще се срещат с Путин.....или сме кръгли *** или жалки марионетки
4
6
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
бьлгария да излиза веднага от нато ще станем мишена както през 1944
3
2
 
4
 
! Отговори
chach преди 6 години
boiko o6te spi.
2
4
 
3
 
! Отговори
Nagard преди 6 години
Svetovnata banka ripa ot radost. Svetoven rastej na christianskoto proizvodstvo.
1
4
 
23
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ преди 6 години
УЖАС СТРАШНИЧКО СИ Е БОГ ДА ПАЗИ ОТ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА.АМЕРИКА СА НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.АМЕРИКА ИСКА ДА ПРЕДИЗВИКА РУСИЯ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ЗА ДА ЗАПОЧНЕ ВОЙНА!