Ситуацията в Сирия: Ударите няма да спрат

Дипломатическо решение на кризата вече е невъзможно
Обновена: 16 апр 2018 06:57 | 15 апр 2018 14:00,
155


"Удари в Сирия ще продължи да има, докато не се овладее военно ситуацията там. И аз затова, дано бъда опровергана, но не виждам политическо решение в обозримото бъдеще, прогнозира в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

"Вече не виждам дипломатическо или политическо решение на кризата в Сирия. Такова вече е невъзможно. Мисля, че решението може да бъде само военно, само със сила, и тук вече въпросът е докъде ще стигнат Западните страни," заяви Поптодорова.

Още по темата

"Аз също мисля, че това, на което бяхме свидетели през нощта срещу събота е всъщност само първо действие, т.е. един епизод, след който ще следват и други епизоди," прогнозира в разговора с водещата Милена Милотинова журналистът-арабист Нина Спасова.

"Следейки информацията, виждам, че американски самолетоносач се придвижва към Средиземно море. Но затова ще е необходимо време. Някъде края на април-началото на май, той ще бъде там. Тоест можем да очакваме някакви по-дълготрайни действия - вероятно заедно с по-голяма, по-широка коалиция, на по-късен етапр" смята Спасова.

"Наистина, търсенето на заместник на Башар Асад така и не се случва вече осем години. Но ми се струва, че тук в случая Русия вече като че ли е време да отговори, докога и защо се намесва до такава степен и се ангажира с една чужда война. И докога това ще бъде нейна първостепенна задача и кауза. Защото в Русия все повече коментари и критики се чуват и все повече се говори точно за това - защо и докога ще защитава така безрезервно един провален вече сирийски президент," заяви в студиото на "Брюксел 1" Нина Спасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
42
 
2
 
! Отговори
браво на статията преди 6 години
Дипломатическо решение на кризата вече е невъзможно..........................Дипломация се води с хора , а не с диваци ! Диваците само бой и икономически санкции ги оправят ! Друго решение няма ! Я помислете реално ,целият цивилизован свят казва ,че Асад е диктатор , а само Русия казва ,че той е демократ , а западът се стремял да го клевети ,че е бил диктатор ! Целият цивилизован свят налага санкции на Асад ,а само Русия му помага !
4
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадливата еврейска член на световния еврейски конгрес-Поптодорова и тя взела ,че изпълзяла и се изакала по темата за Сирия.
3
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подготвят ли вече дачата на Асад в падмааковието?
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая пък какво коментира и изобщо как се появява в ефир с оня резил с парфюма
1
1
 
45
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
Тая патица дава акъл, забрави кога я спипаха как краде парфюми!