Рияд с готовност да произвежда 2 млн. барела петрол на ден

Крал Салман уверил Тръмп в готовността на страната за това
1 юли 2018 09:17,
25
Рияд с готовност да произвежда 2 млн. барела петрол на ден
Снимкa: Reuters, архив

Саудитският крал Салман е заявил пред президента на САЩ Доналд Тръмп, че може да увеличи производството на петрол, ако се наложи и че Рияд разполага с резервни мощности за производството на 2 милиона барела петрол на ден, съобщи снощи Белия дом, цитиран от Ройтерс.

В разговора им снощи Тръмп е казал пред крал Салман, че увеличаването на предлагането ще бъде от полза за петролния пазар. Саудитският лидер е заявил, че е готов да увеличи производството, ако се наложи, според съобщението на Белия дом.

Още по темата

"Крал Салман заяви, че кралството разполага с резервни мощности за производството на два милиона барела петрл на ден, които ще използва внимателно, ако и когато се наложи, за да осигури баланс на пазара", се казва в изявлението. То обаче подкопава достоверността на съобщението на Тръмп в Twitter че Саудитска Арабия се е съгласила да увеличи производството на петрол, отбелязва Ройтерс.

По-рано вчера Тръмп написа в Twitter, че крал Салман го е уверил, че кралството ще увеличи производството на петрол, "може би с до 20 милиона барела на ден", в отговор на вълненията в Иран и Венецуела, припомня АП.

Американският в. "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че според високопоставен представител на саудитското правителство, кралството не е поемало конкретни обещания. 

Саудитска Арабия потвърди, че крал Салман е разговарял с президента на САЩ Доналд Тръмп, но не спомена за увеличаване на добива на петрол с 2 милиона барела на ден, както американският държавен глава съобщи в Туитър, предаде Асошиейтед прес.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.