Гневът на една кувейтка: Прислугата ми ще си почива! Откъде-накъде?

На всичкото отгоре домашната прислуга вече ще може да носи паспорта си със себе си
Обновена: 26 юли 2018 09:14 | 26 юли 2018 09:00,
372


Instagram звезда може да остане без хилядите си последователи, след като се възмути, че домашните прислужници могат да имат почивен ден.

Според наскоро гласуван в Кувейт закон домашните помощници вече имат право паспортите им да стоят при тях, а не при работодателите, да си взимат почивка на всеки пет часа и да почиват един ден от седмицата.

С промените обаче не се съгласи Сондос Алкатан – известна с онлайн уроците си по грим. Пред своите над два милиона последователи, тя сподели: Как може да имаш прислужница в къщата и паспортът ѝ да си седи при нея? Ами ако избяга обратно в страната си? Кой ще ми върне парите? И по-лошото е, че ще имат един почивен ден всяка седмица. Вече не искам прислужница от Филипините!

Коментарите на красивата блогърка възмутиха на свой ред много нейни почитатели в социалните мрежи, съобщава Bulgaria ON AIR. Мнозина заявиха, че отказват да гледат видеата ѝ заради "липсата и на човечност".

Някои дори се пошегуваха, че тя трябва да хапне малко грим, за да е красива и отвътре, не само отвън. Негативно реагираха и редица козметични компании, някои от които дори публично отхвърлиха подкрепата си към Алкатан.

Въпреки това, тя остана непреклонна – във втора публикация блогърката защити коментарите си и заяви категорично: Просто защото някой не е съгласен с нея, не означава, че е прав.

Законовите промените станаха факт след продължителни преговори между Филипините и Кувейт. Към момента, над 250 хиляди филипинци живеят в Кувейт, като 60% от тях работят като домашна прислуга.

Причината за промяната в закона стана убийството на домашна прислужница от Филипините. Нейните работодатели получиха смъртни присъди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А сега я вижте тая "хубавица" без грим. Направо ще избягате ужасени. С две думи май някой се е взел прекалено на сериозно.
22
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на тая мъжът и знае ли какво прави из интернет, я веднага 10 камшика на центъра на селото.
21
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АзТоа не е бизнесмен ами пишман-манипулатор. Няма какво да му обръщате внимание. Чувал е думата "лаптоп" нейде из село и вече я употребява навсякъде.
20
0
 
18
 
! Отговори
bat pesho преди 5 години
До Бизнесменстрашно изказване :) направо ти повярвахме
19
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мюсюлманите са умствено изостанали с десетина века от Европа. Това не може да се интегрира. А шепата араби даващи нефта си за жълти стотинки на наглосаксонците са безумно богати и надути. Държавите дето изгониха английските фирми от нефтените полета са врагове на "демокрацията", справка Иран , Венецуела и всичката арабска "пролет".
18
2
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не и се дава паспорта за да не избяга!!! Е, що ше бяга, ако условията са добри?! ... Робство е това! Робство в 21 век!!!
17
1
 
101
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работил съм в Кувейт. Мога да кажа най-отговорно ,че там живее рядка комбинация от нагли, безчовечни с примитивно самосъзнание човеци. Не са работодатели ,а ровладелци ,които не зачитат за жив .икой,който не е от техните. Още по-лошото е че имат много пари ,които са получили наготово и нямат никаква идея как се печелят пари с работа.
16
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
народа много добре го е казал: "парите развалят човека!" ... и буквално и преносновиждал съм с очите си многократно подтвърждение на тази поговорка ... виждал съм как хората буквално се самозабравят, когато малко се "покачат по-нагоре", без да си дават сметка - къде са били вчера и кои са, какво са !
15
4
 
75
 
! Отговори
РВ преди 5 години
По принцип съм фен на мощните автомобили....но наистина чакам момента,в който ще започнем да караме електрически коли.....само и само да ги видя тези с чаршафите,как си пият петрола. Нагли, гнусни арабели....нали ние,белите хора ви дадохме парите бе...както сме ги дали, така ще си ги и вземем,не го забравяйте това.
14
1
 
62
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До БизнесменЗатова и по 1000 лв. да им плащате няма да намерите работници. После се чуди бизнесът защо няма специалисти. Ако съм на мястото на работниците, хвърлям ти лаптопа и да ме няма.
13
27
 
10
 
! Отговори
обективен преди 5 години
Гнусно е, ама е и въпрос на култура. Все едно ние да държим сметка на азиатците, че ядат кучета. Или пък индийците на нас, че ядем говеждо... Късметлийка е, че живее в Кувейт, а не в Саудитска Арабия.
12
0
 
65
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
А ЕС иска да ги приемаме тези бедуини и да ги вземаме за равни с нас ,а честито на всички мулти култита ,това ви чака и Вас в бъдеще ,камшик,бой с пръчка и доживотно слугуване на тези *** ;) !!!!
11
0
 
63
 
! Отговори
Бай Х преди 5 години
Пази Боже сляпо да прогледне
10
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не правят разлика между прислуга и роб
9
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви камили ви гонят бре хора, че арабите са еди какви си се знае, но нима работниците по т.н ферми и плантации за бране на плодове в Италия или Великобритания са по-добре. Дори са по-зле, защото им спукват гьона от бачкане за пари каквито в Кувейт биха били смешни, а колко случки има на робски труд в Европа. Като цяло богатите винаги мачкат и използват бедните без значение на страна и религия и това е видно.
8
20
 
2
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До Анонимен 5А тока откъде ще дойде. Който си има петрол винаги ще е добре.
7
2
 
74
 
! Отговори
Не! преди 5 години
Гнусно и нагло същество! Арабела....
6
2
 
90
 
! Отговори
Не става преди 5 години
Нямам думи :(И таз варосаната показа истинската си същност :) Таз колко камили струва ?
5
76
 
10
 
! Отговори
Октопода преди 5 години
Жената е права! Днес искат почивки, утре ще й се качат на главата.
4
1
 
125
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая що не я пратят някъде да поработи като прислужница без почивен ден. Да видим после какво ще и е мнението.