Гневът на една кувейтка: Прислугата ми ще си почива! Откъде-накъде?

На всичкото отгоре домашната прислуга вече ще може да носи паспорта си със себе си
Обновена: 26 юли 2018 09:14 | 26 юли 2018 09:00, Боряна Павлова
372

44118 гледания   |  Още видео

Instagram звезда може да остане без хилядите си последователи, след като се възмути, че домашните прислужници могат да имат почивен ден.

Според наскоро гласуван в Кувейт закон домашните помощници вече имат право паспортите им да стоят при тях, а не при работодателите, да си взимат почивка на всеки пет часа и да почиват един ден от седмицата.

С промените обаче не се съгласи Сондос Алкатан – известна с онлайн уроците си по грим. Пред своите над два милиона последователи, тя сподели: Как може да имаш прислужница в къщата и паспортът ѝ да си седи при нея? Ами ако избяга обратно в страната си? Кой ще ми върне парите? И по-лошото е, че ще имат един почивен ден всяка седмица. Вече не искам прислужница от Филипините!

Коментарите на красивата блогърка възмутиха на свой ред много нейни почитатели в социалните мрежи, съобщава Bulgaria ON AIR. Мнозина заявиха, че отказват да гледат видеата ѝ заради "липсата и на човечност".

Някои дори се пошегуваха, че тя трябва да хапне малко грим, за да е красива и отвътре, не само отвън. Негативно реагираха и редица козметични компании, някои от които дори публично отхвърлиха подкрепата си към Алкатан.

Въпреки това, тя остана непреклонна – във втора публикация блогърката защити коментарите си и заяви категорично: Просто защото някой не е съгласен с нея, не означава, че е прав.

Законовите промените станаха факт след продължителни преговори между Филипините и Кувейт. Към момента, над 250 хиляди филипинци живеят в Кувейт, като 60% от тях работят като домашна прислуга.

Причината за промяната в закона стана убийството на домашна прислужница от Филипините. Нейните работодатели получиха смъртни присъди.


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не правят разлика между прислуга и роб
12
73
 
15
 
! Отговори
Бизнесмен преди 3 месеца
Напълно подкрепям госпожата!
Аз имам работници и им плащам не малко (800 лв.) за тези пари - доста са си!- искам да ми работят по 16 часа/ 7 дни в седмицата , но държавата е определила 8 часа/5 дн.

За целта съм им взел лаптоп и телефон , товаря ги с физическа работа през тези 8 часа и така те са принудени да вземат лаптопа и да работят от вкъщи на него , за да могат да смогнат за следващия ден с дейността изискваща компютър- запитвания, справки и т.н. Така с лаптопа поне 12 часа работят дневно
11
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какви камили ви гонят бре хора, че арабите са еди какви си се знае, но нима работниците по т.н ферми и плантации за бране на плодове в Италия или Великобритания са по-добре. Дори са по-зле, защото им спукват гьона от бачкане за пари каквито в Кувейт биха били смешни, а колко случки има на робски труд в Европа. Като цяло богатите винаги мачкат и използват бедните без значение на страна и религия и това е видно.
10
20
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
До Анонимен 5
А тока откъде ще дойде. Който си има петрол винаги ще е добре.
9
2
 
74
 
! Отговори
Не! преди 3 месеца
Гнусно и нагло същество! Арабела....
8
2
 
90
 
! Отговори
Не става преди 3 месеца
Нямам думи :(
И таз варосаната показа истинската си същност :)
Таз колко камили струва ?
7
76
 
10
 
! Отговори
Октопода преди 3 месеца
Жената е права! Днес искат почивки, утре ще й се качат на главата.
6
1
 
125
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тая що не я пратят някъде да поработи като прислужница без почивен ден. Да видим после какво ще и е мнението.
5
2
 
118
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Арабите са много гадни. Неприятно съчетание от пясъчни хора които имат пари, защото са се родили върху петрол. Пълни нули.
4
1
 
143
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Камиларката много възвишена. До вчера яздиха камилите, сега говорят св едно владеят света. Компаниите да забързат развитието на токовите коли и да пратят в миналото тея
3
1
 
122
 
! Отговори
ха преди 3 месеца
Тая па арабска *** , кой ли нормален я гледа! Да слага чувала на главата и при другите камили , там и е мястото!
2
5
 
95
 
! Отговори
WTF? преди 3 месеца
Аз си мислех че тука водим класацията по безчовечност. Не съм била права
1
3
 
75
 
! Отговори
Мен преди 3 месеца
Това е една от по-смислените новини, които публикувате. Поздравления.