Гневът на една кувейтка: Прислугата ми ще си почива! Откъде-накъде?

На всичкото отгоре домашната прислуга вече ще може да носи паспорта си със себе си
Обновена: 26 юли 2018 09:14 | 26 юли 2018 09:00,
372


Instagram звезда може да остане без хилядите си последователи, след като се възмути, че домашните прислужници могат да имат почивен ден.

Според наскоро гласуван в Кувейт закон домашните помощници вече имат право паспортите им да стоят при тях, а не при работодателите, да си взимат почивка на всеки пет часа и да почиват един ден от седмицата.

С промените обаче не се съгласи Сондос Алкатан – известна с онлайн уроците си по грим. Пред своите над два милиона последователи, тя сподели: Как може да имаш прислужница в къщата и паспортът ѝ да си седи при нея? Ами ако избяга обратно в страната си? Кой ще ми върне парите? И по-лошото е, че ще имат един почивен ден всяка седмица. Вече не искам прислужница от Филипините!

Коментарите на красивата блогърка възмутиха на свой ред много нейни почитатели в социалните мрежи, съобщава Bulgaria ON AIR. Мнозина заявиха, че отказват да гледат видеата ѝ заради "липсата и на човечност".

Някои дори се пошегуваха, че тя трябва да хапне малко грим, за да е красива и отвътре, не само отвън. Негативно реагираха и редица козметични компании, някои от които дори публично отхвърлиха подкрепата си към Алкатан.

Въпреки това, тя остана непреклонна – във втора публикация блогърката защити коментарите си и заяви категорично: Просто защото някой не е съгласен с нея, не означава, че е прав.

Законовите промените станаха факт след продължителни преговори между Филипините и Кувейт. Към момента, над 250 хиляди филипинци живеят в Кувейт, като 60% от тях работят като домашна прислуга.

Причината за промяната в закона стана убийството на домашна прислужница от Филипините. Нейните работодатели получиха смъртни присъди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
15
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
До ПроСоТо"...Куха коруба,изгубила най-важното качество,което отделя човека от животните--Състрадатието и съпричастността..."------------------Животните притежават съпричастност и милосърдие - не ги обиждай, моля!
162
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ти не разбра ли, че се излагаш?"На мен ми се струва, че ти се излагаш, като защитаваш аморална, разглезена кифла, чието единствено достойнство е, че е богата /ако изобщо е плюс това/. Правиш го с агресия към възмущението на хората, прехвърляш обидите към "патриотарите", неизвестно защо. Като не ти преча, защо още се пенявиш с лични нападки.
161
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сондос ханъм забравила ли е разказите на своята баба - как е куцукала след камилата на мъжа си сред горещите пясъци на пустинята, как се е миела веднъж месечно и то само ако стигнат до някой оазис и най-вече - как е била продадена на бъдещия си съпруг като добиче, за дребни пари, от нейния баща?така че, ханъм, не забравяй коя си. Аллах ви е дал петрол, но може и да си го вземе или да прати на човечеството алтернативно гориво. Тогава ти къде ще се цаниш за слугиня, за да не гладуваш?
160
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 152Петролът не ги прави по- хора, но им осигурява живот като на лордове.Можем да мечтаем за техния стандарт на живот, за лукса, в който тънат, но НЕ и за начина им на живот.
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 160Ти не разбра ли, че се излагаш? Струва ли си за жълти стотинки да те правят на нищо по форумите?Пиши си, не ми пречиш.
158
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е коя подред жена е тази на някой шейх. Ако е 5-6-та, смятайте първата каква е със слугите :D
157
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите могат само да мечтаят да живеят някога на стандарта на една прислужница в Кувейт.
156
1
 
27
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Защо изобщо ни занимавате с тия от "миролюбивата" религия. А нещастните филипинци нямат друг избор - затова са там. Парите определят битието - факт. Благодарете се, че ние сме далеч от тези фанатици.
155
3
 
34
 
! Отговори
Напомняне преди 5 години
Такъв е обществения строй в Кувейт - роби робовладелци. За тържеството на този строй САЩ водиха две войни срещу Ирак и изтребиха над един милион иракчани.
154
1
 
21
 
! Отговори
еха преди 5 години
Тая забулената, като не е прислуга, шо е с кърпа?
153
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До питащият 155Предполагам работиш в тези ширини и се "развиваш" като миеш к...фи.
152
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Пък и ще си изкараш някой лев допълнително."НПО-то така ли те подковава. *** ние го знаем бе, спокойно.
151
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА на вас защо не ви е даден нефт като сте хора, ами живеете като животни?
150
0
 
9
 
! Отговори
Аналеско преди 5 години
Да й се точа мазно на грима!
149
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакайте вие, чакайте да им спре нефта или да се открие нова енергия, а дотогава ще гледате как живеят и ще ви текат лигите.
148
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 148Да, при вас патриотарите 'родолюбието' се изразява в гонене на хора, наритване, блъскане... изобщо агресия към всички, които не са от вашето котило.Плюй по кувейтката колкото си щеш. Ще и накривиш капата. Може да ти олекне от неудачите ти в живота. Пък и ще си изкараш някой лев допълнително.
147
7
 
5
 
! Отговори
???? преди 5 години
Прислугата е възмутена! :) А в България - колкото искаш. Тук всички ли почивате събота и неделя!? Или не го правите защото . "къртите кинти". Те от днеска.бг направо са уцелили 10-ката с тази "новина". За съжаление робското мислене е насаждано в България стотици години, вкл. и с "братята" руснаци. За радост има още такива българи, които с честен труд си изкарват парите, развиват се и помагат на нуждаещите се сънародници!
146
4
 
4
 
! Отговори
Слуга преди 5 години
Нормално е едни хора да слугуват на други, но господарите трябва да се държат добре към слугите. Аз не одобрявам господарството на тази господарка, господарите трябва да са по-човечни към нас слугите.
145
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама сме в ЕС, нали, ходим с паспорти да гледаме старци и да чистим на западняците, паспорта си е при нас, няма къде да отитем, ще чистим и ще слугуване.
144
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Камилари ниедни това че, населявате малко парче пустиня дарено от Бог с петрол прави ли ви хора!