Дронове с вода и разтвор борят мръсния въздух в Банкок

Столицата на Тайланд е петият най-мръсен град в света
2 фев 2019 16:50, Анисия Иванова
20

Тайланд с крайни мерки срещу мръсния въздух. Властите в Банкок пуснаха над града дронове, разпръскващи вода и специален разтвор. Това е поредният опит за справяне с отровния смог обхванал столицата.

Замърсяването на въздуха в световен план се превръща във все по-наболяла тема. Ефективно разрешение на проблема обаче досега не е намерено.

В търсенето му властите в Банкок прилагат иновативни методи – пускат дронове, снабдени с вода, над града.

Планът е да пуснат във въздуха около 50 машини, всяка с по 10 литра. Те ще пръскат вода във въздуха, а надеждата е това разреди свръхконцентрацията на фини прахови частици.

В 41 области на тайландската столица са отчетени норми на замърсяване над допустимите. Министерството на здравеопазването предупреди хората да не излизат навън. Бяха затворени и училищата.

Банкок е петият най-мръсен град в света. Една от причините за тежката ситуация – броят на автомобилите расте главоломно. Правителството прилага различни мерки за овладяване на ситуацията, съобщава Bulgaria ON AIR.

Водни оръдия изстрелват струи във въздуха, а самолети за предизвикване на валежи се опитват да създадат дъждовни облаци.

Засега няма резултат, а в дългосрочен план замърсяването може да причини на хората астма, проблеми със сърцето и редица алергии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
До Софиянец преди 5 години
От 20 дни съм на обиколка из Тайланд. Да пази Господ нашите политици да започнат да се учат от тайландските.
16
0
 
2
 
! Отговори
Всякакви образи преди 5 години
Тоя пък с камбоджамската методология откъде се появи. Супер активен по всички политически въпроси. Камбоджа Пауър :):):) хахаха
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инструкции:1. Да се представят в негативна светлина всички дронове в Банкок.2. Да се представят в нягативна светлина тия тайландски ***
14
0
 
5
 
! Отговори
Да преди 5 години
Да минават на газ или метан.
13
1
 
8
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 5 години
НАПРИМЕР РЕГИОНА ДО ГРАНИЦАТА С ЛАОС И КАМБОДЖА Е МНОГО БОГАТ И КРАСИВ!!! ТРЯБВА ДА РАЗПРЕДЕЛЯТ НАСЕЛЕНИЕТО И ТАМ ПОНЕЖЕ ИМА МНОГО КРАСИВИ ГРАДОВЕ В ХИЛЯДОЛЕТНА ИСТОРИЯ И КУЛТУРА!!!! НЕМОЖЕ ВСИЧКО ДА СЕ ВЪРТИ ПОКРАЙ ЕДНА СТОЛИЦА.... ЕТО НАПРИМЕР В КАМБОДЖА НАСЕЛЕНИЕТО Е РАЗПРЕДЕЛЕНО РАВНОМЕРНО И В СТОЛИЦАТА ЖИВЕЯТ 2-3 МИЛИОНА ОТ ОБЩО 17 МИЛИОНА НАРОД... ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ОСТАНАЛИТЕ СИ ЖИВЕЯТ НА СЕЛО ИЛИ В ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ ТАКА И ТРЯБВА!!! ИКОНОМИКАТА НЕ СЕ ВЪРТИ САМО ПОКРАЙ ЕДНА СТОЛИЦА !!!
12
2
 
8
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 5 години
ПО ПРИНЦИП НАСЕЛЕНИЕТО Е РАЗПРЕДЕЛЕНО НЕРАВНОМЕРНО В ТАЙЛАНД.... БАНГКОК ПЛЮС АГЛОМЕРАЦИЯТА МУ Е БЛИЗО 20 МИЛИОНА ЗА СПРАВКА ВТОРИЯ ПО ГОЛЕМИНА ГРАД ТАМ Е ЕДВА 250 000........ РЕШЕНИЕТО Е СЕЛЯНИТЕ ДА СИ ИДАТ ПО РОДНИТЕ МЕСТА И НЕЩАТА ЩЕ СЕ НАРЕДЯТ И НЕКА БУДА(ГОСПОД БОГ) ДА ИМ ПОМАГА!!!!
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези са три пъти колкото София и население 9 100 000 и си мислят, че с няколко туби с вода проблема ще се реши.Нека си вярват и да прииждат още хора в града им и да си карат автомобилите.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние, троловете, борим мръсния въздух като плюйем по ГЕРБ.
9
2
 
6
 
! Отговори
men преди 5 години
айде чичо ви боцко сега ше купи от бойнг чисто нови дроновое седма ръка и че ви сипва отходните виоди от банкя върху софийските чутури. сметката че я плаща цела българия. на печелившите котараци, шоровци, камили, тикби, айцеглави посетители на помощно училище честито.
8
2
 
2
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 5 години
И там гуш парички......
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не е нужно, природата сама се прочиства.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
специален разтвор -мистерия въпреки че в днешно време химията не е мистерия.да бяха писали че са опънали няколко платинени пластини по напрежение поне щеше да бъде по логично .Естествено прочистването което се прави при катализаторите на колите е ефективно но е нереализуемо за цял град.Въпреки че са правени подобни планове ,Но това е друга тема.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Специания разтвор е рактивен и намалява приченителите успешно за 2-3 години
4
3
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Да се учи Фандъковата ***!!!
3
0
 
4
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
50 дрона по 10 литра = 0.5 кубика. Превеждам за тези дето не разбират тайландски. Това са 500 литра вода. Тайната обаче е в магическата съставка, която е добавена. Съставката явно е секретна, защото не се споменава. Все пак се предприемат някакви действия де... ха-ха-ха!
2
1
 
5
 
! Отговори
Умерен оптимист преди 5 години
Генерал Франсиско Янес от ВВС на Венецуела призна за временно изпълняваш длъжността президент Хуан Гуайдо!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До1че ти какво мислиш, че правят ?