Ердоган: Защо сме в Сирия? Дамаск не може да се справи с терористите!

"Никой не може да накара Турция да отстъпи с помощта на заплахи"
Обновена: 13 окт 2019 19:55 | 13 окт 2019 19:43, Анисия Иванова
141
Ердоган: Защо сме в Сирия? Дамаск не може да се справи с терористите!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обясни турското военно присъствие в Сирия с неспособността на сирийското правителство да се противопостави на терористичните елементи, предаде ТАСС.

"Защо се намираме в Сирия? Защото режимът /на президента Башар Асад/ не може да се противопостави на терористите", каза Ердоган на пресконференция в Истанбул днес.

Турският президент критикува и западните страни заради заплахите срещу Анкара във връзка с турската операция "Извор на мира" в Сирия.

"Никой не може да накара Турция да отстъпи с помощта на заплахи", заяви Ердоган.

Текущата турска военна операция в Северна Сирия цели да прочисти границата от терористи и се води само срещу терористични групи, изтъкна турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от в. "Хюриет дейли нюз".

"Напълно ясно е, че нашата операция не е насочена срещу сирийския народ или кюрдите там, а срещу терористите", изтъкна Ердоган на пресконференция в Истанбул, представяйки най-новите информации за хода на операцията "Извор на мира".

Той подчерта, че са взети мерки, за да не пострадат цивилни по време на операцията.

"Турската военна мощ е достатъчна, за да разбие терористичните организации за няколко дни във всички зони на операцията, ако не действахме внимателно (по отношение на цивилните)", добави той. "Но ние работим с прецизността на бижутер и полагаме максимални усилия да не позволим дори кръв да потече от носа на цивилен".

Ердоган отбеляза, че 18 цивилни, много от които деца, са били убити при нападения на сирийските кюрдски "Сили за защита на народа" в турски гранични окръзи, а 147 други са били ранени.

Президентът също така посочи, че заплахите за икономически санкции и оръжейно ембарго от страна на Западните сили няма да спрат турската операция.

"След като започнахме нашата операция, ние се изправихме пред заплахи като икономически санкции и ембарго на продажбите на оръжия. Тези, които мислят, че могат да накарат Турция да се върне назад с тези заплахи, дълбоко грешат", подчерта Ердоган. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
19
 
20
 
! Отговори
13 преди 4 години
Не лайте много срещу Ердоган, да не си отрежете клона и да тупнете. Ако ви спре храната ще умрете от глад, целя ЕС ще приеме канибализма. Така че по-умерено. ЕС подкрепя силно услугите и строителството, но земеделието се свива с 2-3% годишно. Това е стара дендеция, която ще си продължи и напред. От къде идва разликата, от Турция. Мислете преди да вършите простотии. Живота не е само Фейсбук, сорос и фалшиви новини, има и физика, икономика, математика и т.н.
6
14
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Не е важно какъв е курса, а е важно да имаш достатъчно. То и японската йена е "евтина".============абе ти вземай равностойността на 10 евро пък имай две торби шума (лири)
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не така Ердогане там белите жилетки трябва да реват, че си им пуснал химическа атака и да ядеш деца за закуска като Путин. Може да си купиш и бомби с обеднен уран от кравчовците и да стрелящ с тях по целия свят.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що бил Ердо в Сирия? Ами че да се подсири и сиреняса.
3
19
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
той и Путин беше много отворен и сега рублата е 3 стотинки, колкото ще стане и лирата ако труция не се върне обратно. ердоган си обрича народа на бедност и мизерия ще заприличат на руснаците.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СДС БЯХА ВРАГОВЕ НА РУСИЯ И СКАЧАХА СРЕЩУ РЕЖИМА НА АСАД СЕГА ПКК И СДС СА ОБЕДИНЕНИ ТРИПОЛОВИТЕ РЕВАТ ЩОТО И ТЕ СКАЧАХА СРЕЩУ РЕЖИМА НА АСАД
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕРДОГАНЕ ЕЛА ПОКАЖИ НА НАШИТЕ ГЬОТВЕРЯНИ КАК СЕ ПАЗИ ГРАНИЦАТА ОТ ТЕРОРИСТИ И БЕЖАНЦИ И СЪЩО И НА ЛИБЕРАЛИТЕ ОГРАДКИ МЕЧЕТА ПРИКАЗКИ ЗА ЛЕКА НОЩ И РОЗОВИ СЪНИЩА ЗА ДЖЕНДИТА