60 000 души напуснаха домовете си в Сирия заради въздушни атаки

Последните седмици обстановката в Идлиб се усложни
21 дек 2019 09:57,
49
60 000 души напуснаха домовете си в Сирия заради въздушни атаки
Снимка: БТА

Около 60 000 души са били принудени да напуснат дома си в последните седмици заради масираните въздушни удари в части на северозападната провинция Идлиб, съобщи агенция на ООН, цитирана от ДПА.

"До 60 000 са били прокудени от домовете си в Северозападна Сирия, главно в провинция Идлиб, в последни седмици", каза Даниел Мойлан, говорителка Службата за координиране на хуманитарните дейности на ООН (OCHA) за Сирия.

От началото на месеца в южните и източните части на Идлиб, последното укрепление на бунтовниците в Сирия, са подложени на интензивни сирийски и руски въздушни удари, пише БТА.

Още по темата

Вчера базираният във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права посочи, че в последното денонощие в цивилни зони в района са били нанесени на 400 въздушни удара.

Според активисти в Идлиб вследствие на интензивните бомбардировки тази седмица в района са били убити над 100 души, повечето от които - деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
20
 
! Отговори
Демократична смърт преди 4 години
Любимото занимание на американската армия е да убива деца. Факт от втората световна война през Виетнам, та до наши дни. Няма кой да го оспори и да изопачи историята.
17
5
 
17
 
! Отговори
Джулия преди 4 години
"Според активисти в Идлиб...". Разбира се, щом "активисти" го казват, значи е вярно. Трябва да проверя, дали "новината" е публикувана и във Фейсбук. Ако е и там, няма съмнение, че е истина. Ег*ти, как може да има такива прости хора да вярват на всичко публикувано в жълтата преса! Между другото, Запада от години на ред бомбардира Асад и "ликвидира" тероризма, ама май няма резултати. Смешници.
16
8
 
12
 
! Отговори
Владимир Путин преди 4 години
Гадовете трябва да се мачкат редовно и систематично.
15
8
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Анонимен 9СИРИЙЦИТЕ САМО ДА ГИ НАБАРАТ "БРАТЯТА" СИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И НЯМА ДА ОСТАНЕ ОТ ТЯХ НИЩО ОСВЕН ПРАХ!
14
9
 
24
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Башар Асад е легитимния президент на Сирия. Всички останали приказки са говедоидни пожелателни брътвежи. Точка.
13
6
 
16
 
! Отговори
King Vova преди 4 години
Нема лабаво за говедарските марионетки и протежета. Пърлене на брадите до откат!
12
17
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ, ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ОКУПИРА СИРИЯ И ИЗБИ НАСЕЛЕНИЕТО И ЗА ДА КРАДЕ ПРИРОДНИТЕ И БЛАГА! ЛОШОТО Е, ЧЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ ФАЩ КОИТО КАТО ВЛЕЗНАТ НЯКЪДЕ ДАВАТ СТАБИЛНОСТ ПРИ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СТАБИЛНОСТ НЯМА , ЗАЩОТО НАСЕЛЕНИЕТО НА СИРИЯ ЗНАЕ, ЧЕ СА 100% ТЕРОРИСТИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И НЯМАТ НИКАКВА РАБОТА ТАМ ЗАЕДНО С НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМНИЯ БАШАР АСАД ГОВОРИТЕЛ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги повечето убити от руски бомбардировки са деца, сирийската армия пък убива децата с химически атаки, доказателства естествено няма. Важното е да се говори, че руснаците са там за да убиват деца, не като американците заради нефта.
10
2
 
6
 
! Отговори
Bлк преди 4 години
Главорези, джихадисти и др. Ми да се организират и да въведат светска власт. Не е трудно. И самобръсначки ще получат като хуманитарна помощ, а не химически смески от Лондон.
9
11
 
6
 
! Отговори
Путин преди 4 години
До анонимен 9:на всички братя от време навреме пускам бомби. Така ги паза от въшки.
8
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСИЯ ДА ХВЪРЛЯ БОМБИ НАД БРАТСКА СИРИЯ- АБСУРД- ТЕ СА БРАТЯ.
7
19
 
6
 
! Отговори
Путин преди 4 години
Убити 100 деца? Няма проблем! Моето величие е приоритет! Аз съм Царят Слънце!
6
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кюрдите окупираха една трета от територията и 70 на сто от петрола на Сирия но сатрапа Асад и съюзника му Путин трепят невинни жени и деца само и само да ги изгонят от Идлиб и там да бъдат заселени шиити от Иран
5
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там са събрани над 4 милиона сунити избягали от армията на Асад и въоръжените шиитски ирански формирования ,няма никакви терористи а мъже защитаващи народа си,ИДИЛ нали е победена
4
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Руски медии" - това на цар Путин вестникарите ли?
3
26
 
10
 
! Отговори
русофил преди 4 години
Руските самальоти са безаналогови - трепят деца а терористите не ги улучват
2
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странно, за същите събития в руските медии се с общава, че сирийската армия е отблъснала две атаки на терористични организации в опит да разширят контролираната от тях територия....
1
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Геноцид от шиита кръвожаден диктатор Асад с помощта на Путин,срам за света