30 френски военни минали на страната на джихадистите

Някои се готвели за джихад още преди да облекат униформата
19 дек 2019 07:20, Боряна Павлова
25
30 френски военни минали на страната на джихадистите
Снимка: архив Reuters

Трийсетина френски военни са се присъединили от 2012 г. насам към редовете на джихадистите в Сирия и Ирак, като са им предоставили своя опит и военни познания, предаде Франс прес, като се позова на доклад на френския Център за анализ на тероризма.

Докладът, който се очаква да бъде публикуван към края на седмицата, документира биографиите на тези военни, някои от които са преминали през елитни части като Чуждестранния легион, френската морска пехота или 2арашутните войски и са решили да се присъединят към джихада в резултат на силно различаващи се обстоятелства.

Още по темата

В доклада, който описва биографиите и мотивациите на 23 от тях, се казва, че армията е очевидна "цел за стратегическо вербуване", но "ислямистката радикализация в армията остава незначителна".

Някои от военните са се готвели за джихада още преди да облекат униформата. Други са го обмислили след напускане на армията. Някои са дезертирали, отказвайки да се бият срещу мюсюлмани - те са приели исляма или са били родени в мюсюлмански семейства.

Опитът на тези мъже, някои от които са загинали, им е помогнал да се издигнат в редиците на организациите, към които са се присъединили. Някои бивши военни, благодарение на обучението си във френската армия, са могли да планират атентати във Франция, се отбелязва в доклада. Според него властите следят внимателно радикализираните или склонни към ислямистка радикализация военни и през последните години законите са станали по-твърди, особено като позволяват административни разследвания на лицата, които вече са постъпили на служба.

/БТА/


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Хонорик преди 1 година
Щом са главорези,да се ликвидират,без значение от коя страна идват.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е кой не се сещаше ,че цялата Исл.държава е измислена от А_ерика и съучастниците и от Западна Европа.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Париж с любов,филм,и ще ви стане ясно.Франция е заминала
18
7
 
2
 
! Отговори
Фейт ноу мор преди 1 година
Чудо големо.По добре ислям от гермабофилски парапитеци.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А главнокомандващият Макрон кога?
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който пуска вълк в кошарата си, да не се прави на ударен с мокър *** и да пита кой ми ака в гащите.
Нищо добро не чака света от афро и ислямците.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да, синкавите французи отдавна са мнозинство. Блазе на англичаните, че скъсаха синджира
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следели радикализираните...
И като ги следят кво?
Късно е шибе за китка, духът от бутилката е пуснат и няма връщане, светът ще свърши в кърваво меле.
13
0
 
11
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 година
Тези военни са толкова французи колкото аз съм от Сатурн. Ама така е като решиха, че искат да са Велика сила и дадоха френско гражданство на всяко оркоподобно
12
1
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Естествено, че Християните сме виновни за всичко! Ти, Абдула, знаеш, какво пише в гадното книжле на из рода от 7 век, но пак Християните са ти виновни. И евреите. и белите мечки .И извънземните! И евреите, естествено (без тях закъде?). Няма грешка в исляма. Света е сгрешен! (Сам се цензурирам) ********************* си ти и всички като теб!
11
1
 
10
 
! Отговори
БГ франсе преди 1 година
Западната *** е много зле, да но погледнете нашата ...тия със сините венци стават все повече ище дойде времето в което българите ще са малцинство в собствената си държава...За това не ревете на чужди гробища ...
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде сега се замислете откъде християнските държави имат изчерпателна информация какво се е случило с тези войници преминали на страната на джихадистите.
Мдааа, правилно мислите! Точно така, джихадистките терористични организации са създадени от християнските държави, за да отслабят ислямските. И вътрешна информация получавават от ръководителите на ислямските групировки, които са западни агенти. Агенти, които само това могат да правят, не са годни за друг вид живот. И им харесва да са такива.
9
2
 
13
 
! Отговори
ХАХАХАХХААА преди 1 година
мюслите са половината от населението на франция---хахахах
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те са приели исляма или са били родени в мюсюлмански семейства....................сега се очаква изказване от обидената евродепутатка с алжирски произход или каквато там беше пак ли джамбазки е виновен?
7
2
 
22
 
! Отговори
Некъф преди 1 година
"Чисти французи" изповядващи религията на мира.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Етнически особености на Арабо-Франкия...
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах по някакъв канал как раздаваха дипломите на завършилите школата за пожарникари в Марсилия.Под 10% бяха чисти французи.Другите 90% вие се сещате от какъв произход бяха.В цяла Западна Европа е същото,с изключение на Португалия, но там си имат проблем с бразилци,мозамбикци,анголци и гвинейци.Да се оправят както намерят, ние сме затънали до шия в л...а тук
4
0
 
23
 
! Отговори
Цецо Мен преди 1 година
До 2
Каква принадлежност във френския чуждестранен легион. За кинти иде реч.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж не са тм наредили на спецовета, ми те сами се преместили отатъка.... мда кларо.
2
4
 
33
 
! Отговори
пецата преди 1 година
парите както знаем не миришат, западния войник няма чувство за патриотичен дълг, който го храни за него ще пуца , в случая американците плащат повече