"Хизбула" искала да използва амониевия нитрат в Ливан срещу Израел?

Версията е на израелския телевизионен Channel 13
Обновена: 9 авг 2020 11:48 | 9 авг 2020 11:25, Анисия Иванова
61
"Хизбула" искала да използва амониевия нитрат в Ливан срещу Израел?
Снимка: БГНЕС

"Хизбула" очевидно е планирала да използва запасите от амониев нитрат, които предизвикаха експлозията в пристанището на Бейрут тази седмица, срещу Израел в "Трета Ливанска война". Това съобщава израелският телевизионен Channel 13, цитиран от англоезичното издание The Times of Israel.

Материалът е бил излъчен часове, след като лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала произнесъл реч, в която "категорично" отрича групировката му да е съхранявала оръжие или експлозиви в пристанището на Бейрут.

"Бих искал категорично да заявя, че ние нямамe нищо наше на пристанището. Никакви оръжия, никакви ракети, бомби или пушки, дори куршуми или амониев нитрат", казал Насрала.

Израел официално не твърди, че "Хизбула" е свързана с взрива във вторник, допълва Bulgaria ON AIR.

Миналата година обаче в свои доклади Израел пише, че Мосад е съобщил на европейските разузнавателни агенции, че "Хизбула" съхранява запаси от амониев нитрат за бомби в Лондон, Кипър и другаде.

Амониевият нитрат се използва при производството на взривни вещества, а също така е съставка в производството на торoве. В миналото той е бил причина за големи индустриални аварии, а също така е била основна съставка в бомба, която унищожи федерална сграда в Оклахома Сити през 1995 г.


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Истина и правда преди 3 седмици
До Анонимен Да Израел в Божия избран народ и в завет с Бога да пази Неговите праведни закони написани в Библията и именно защото те ги пазят Бог ги обича пази благославя.И никой който познава единствения истински Бог-Богът на Израел не върши дяволски дела като враговете на Бога- всички антисемити като нацистите комунисти ислямски терористи и други слуги на дявола само вършат безбожни беззаконни дяволски дела-измама клевета кражба убийства терор корупция расизъм геноцид и др но Бог ще им въздаде
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Тя работата ясна...Това е лъжа и клевета срещу невинни, а лъжата и клевета като кражба и убийство са дяволски дела и престъпления срещу истината, правосъдието и Бога. Истината е че ливанската терористична организация Хизбула управлявана финансирана и въоръжавана от Иран и други ислямски и про-ислямски неонацистки антисемитски организации като ЕС ООН са готвели терориртични нападения срещу Израел рано или късно лодейсците винаги падат в рова който копаят а други, зашото праведният Бог въздава!
43
1
 
3
 
! Отговори
Истина и правда преди 1 месец
Да Ливан както и другите ислямски държави се управляват от беззаконни диктатори ръководители на терористични групи, а Ливанската терористична група Хизбула палестинките ООП Хамаз, Сирийска АлКайда Иракска ИДИЛ и т.н. се финансират от Иран и ЕС,въоръжават от Русия и Турция и заедно вършат престъпления като измама грабеж убийства терор,геноцид срещу Божия народ Израел християни,кюрди и др. невинни жертви. но слава на Бога ислямските терористи няма да успеят защото Бог ще им въздаде за злото в ада
42
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 1 месец
Ясно, правдата тържествува - изсраел няма нищо общо с фишека. Както се разбра че парите, правтелствата и армиите не са еврейси гешефт, че - тука вече синедриона надмина себе си - Христос бил евреин?! Доказатлства? - нисой не отрича. Отрича ли някой изборите в БГ, че Тиквата не е избиран, а е назначен? Напротив, водят се протести за нови избори?!
41
3
 
5
 
! Отговори
Тя работата ясна... преди 1 месец
Според написаното е ясно че евреите са го направили...

Има ли изненадани?
40
2
 
3
 
! Отговори
Аууу преди 1 месец
Аууу Израел нямат никаква вина с този инцидент ама те са чисти като кристална чаша не хвърлят бомби над Сирия даже и с палестинците са се разбрали да не воюват и да си остане Ерусалим тяхна столица. Господата еврейски ционисти няма да спрат насилието над близко източните арабски страни докъто светът не разбере виновника за войните и насилието е породено единствено от Израел.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен/34

Да разбирм ли, че понеже си роден бавномислеш, си и ще си останеш бавномислещ и децата ти ще бъдат бавномислещи?
38
0
 
3
 
! Отговори
41816 преди 1 месец
Пламен Пасков вчера пусна видео в което дава обяснение за случилото се.
37
4
 
2
 
! Отговори
самоунищожение преди 1 месец
Тези ливанци толкова са се извратили в главите си корумпирали са се , безбожници продали са душите си на дявола и като отплата от него получават предварителна доза огън от амониева селитра за да бъдат готови за огъня в ада в в който ще влязат.
36
2
 
2
 
! Отговори
анонимен 3 преди 1 месец
избрани са до Христос не завинаги ЗУБРАЧ и невежа едновременно да си е все пак постижение анонимник седни по внимателно ЧЕТИ за да не изглеждаш ГЛУПАВ в същото време
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Избрани са били докато се появил месията Исус Христос. След това НЕ са избрани.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Библията пише, че Господ е решил еврейският народ да бъде избран! Дали ще бъдат колени, или те ще колят няма значение, въпросът е че ще бъдат ТЕ. Защото са ИЗБРАНИ
33
0
 
1
 
! Отговори
Терсенето преди 1 месец
Тапир, всички северно народи носят ***. Шебеците кепе на тиквата, да не прегрее мозъка доколкото го има.
32
4
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Колкото да ни мапулират, зад този врив стои Израел.Той стой и зад разрушаването на Сирия, Ирак и ще продъжава .Следващият е Иран...и т.н.
31
6
 
11
 
! Отговори
Емануела преди 1 месец
ВИНОВНИ СА ИЗРАЕЛЦИТЕ МИСЛЯТ СЕ ЗА ВЕЛИКИ КАТО ИМАТ ПОДКРЕПАТА НА ТРЪМП!НАЙ АЛЧНИЯ И НАГЪЛ НАРОД
30
13
 
4
 
! Отговори
Gabi преди 1 месец
ТЬПИТЕ ЛИВАНЦИ ДОБРЕ ИМ ДОЙДЕ ЗАЩО СА ГЕПИЛИ КОРАБА НЕ ВСИЧКО КОЕТО ЛЕТИ СЕ ЯДЕ
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз се чудя за 6 години как не е гръмнало. Ама простотията хорска край няма. Че и склад за фойерверки до амониевия нитрат. Това все едно да си направя лагерен огън в бензиностанция. Мал*умници... То бива неграмотност и небрежност, ама чак пък толкова. Само да припомня - и в БГ-то са ставали такива неща.
28
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не само Хизбула, ушанките също са в дизаина на трагедията!
27
1
 
9
 
! Отговори
Влади преди 1 месец
1945 Тексас Сити, град в който основното призводство е на торове, най-вече амониева селитра( тази същата от Бейрут). Кораб натоварен с химикала се запалва от небрежност на докерите, експлодира , а после и друг кораб и складове с амониев нитрат детонират. Целият град е унищожен. Та така и Бейрут - арабски мързел и небрежност.
26
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе тия японци,много загубени бе.Всички с маски и то на открито.Няма ли някой нашенец да ги светне,че маската не пази.Много са изостанали от нас японците..