Анджелина Джоли разказа за зверствата в Афганистан

Показа писмо на жена, живееща там
37
Анджелина Джоли разказа за зверствата в Афганистан
БГНЕС

Анджелина Джоли помоли последователите си в социалните мрежи да следят и да се информират за зверствата, които се случват в Афганистан.

Преди няколко дни 46-годишната актриса сподели лично писмо, което е получила от млада дама от Афганистан. Част от написаното беше скрито, за да се предпази идентичността на подателката. Според описанието на Джоли, момичето не може да се върне на училище заради правилата, наложени от новия режим на талибаните.
 
Анджелина отбелязва, че жените в Афганистан биват арестувани заради участието си в мирни протести.
 
„Може би повече никога няма да изляза навън или да имам възможността да говоря, тъй като съм момиче“, се казва в писмото. В друга част момичето пише, че жените нямат никакви права, нямат право на глас и не могат да продължат пълноценния си живот. „Правата на жените са отнети и те нямат право на нищо в тази страна“, допълва дамата.
 
Анонимната подателка дава за пример случай отпреди няколко седмици, когато талибаните са арестували две от жените, които са посмели да поискат повече права и свобода за своя пол. Пишейки, че тази случка я е оставила шокирана и обезкуражена, дамата казва, че е помислила това за края на свободата и щастливия живот.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросната госпожа даже не е успяла да завърши средното си училище поради някакви психични проблеми с нейните съученици. В Уикипедия пише "посещавала" и много хитро избягват кога е "завършила". Нищо лошо, живота е най-добрия учител, но едва ли госожата притежава качества за самостоятелен анализ. Такива като нея са най-лесни за манипулация, а това са повечето от американците.
6
7
 
7
 
! Отговори
Мацка до 7 преди 2 години
Това, че ти си хомосексуалист никой тук не го касае! Всъщност касае ни, защото ставате много, а няма как да заченеш и да създадеш семейство с такъв човек. Има психолози, психиатри, ако е необходимо направи консултация и изясни с него от какъв пол си всъщност. Няма нищо срамно и обидно в това!
5
1
 
32
 
! Отговори
Една преди 2 години
Абе чудя се,бащите на тези хиляди момичета,те имат майки,сестри, имат жени...доволни ли са от скотския живот който талибаните са наложили над тях и жените им? Като стана патакламата,мъжете първи хукнаха през глава. Определения като глава на семейство,закрилник,баща,любящ съпруг много бърже изчезнаха. Много лесно прежалиха жените си, които уж изпълняват дълга си на съпруги да се грижат за семейството, и въпреки това пак не заслужиха спасение от страхливите си мъже? Що тъй?
4
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам следващия гeй парад да го направят в Кабул. Аз ще си взема пуканки и ще го гледам по телевизията.
3
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Taка е, при Афгите няма феми-меми, дженди-менди... Джулка колкото и да ривье, няма да се промени. Мучачосите с макдонадсите се оттеглиха, да си дебелеят на родна почва, хахах.
2
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде доживях и това...изкукуригала лелка с психични проблеми да ме "светва" за някакви зверства в държава, където дори не може и на картата да ми я посочи къде е. Работите не отиват на добре да знаете!
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми Джоли да отиде с феминистките си да ги освобождава.