Русия предупреди ЕС за суров отговор при ограничения за руски медии

Западните кореспонденти в Москва ще усетят реакцията на държавата
15 май 2024 14:33, Елка Василева
284
Русия предупреди ЕС за суров отговор при ограничения за руски медии
Снимка: архив, БГНЕС

Русия предупреди Европейския съюз, че ако блокът наложи ограничения на руските медии, западните репортери в Русия ще усетят бърз, суров и болезнен отговор от страна на руската държава, предаде Ройтерс.

Заместник-председатeлката на Европейската комисия Вера Йоурова е заявила, че ЕС ще наложи санкции на базирания в Прага новинарски уебсайт "Гласът на Европа”, както и на вестник "Российская газета", руската новинарска агенция РИА Новости и вестник "Известия", съобщи Блумбърг миналата седмица.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова каза днес на брифинг, че западните кореспонденти в Москва ще усетят реакцията на държавата, в случай че ЕС предприеме действия срещу руските медии.

"Ако тези мерки бъдат предприети срещу руските медии, руските журналисти, тогава, въпреки че западните кореспонденти няма да искат, те също ще трябва да усетят нашите ответни мерки", заяви Захарова.

"Преди те усещаха нашата любов, но сега ще трябва да усетят отговора. Ние ще отговорим светкавично и изключително болезнено за западняците", добави тя.

Захарова коментира и съобщенията в западните медии, според които Русия планира саботажи в Европа, определяйки ги като "антируски инсинуации". (БТА)

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от Русия
Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на войната в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
1
 
2
 
! Отговори
СпецВоенОБИРАция преди 1 седмица
ЗА ПЕРАЛНИ И ТОАЛЕТНИ ЧИНИИ ВЪРВИ ПО ПЛАН !
224
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз сънувах ядрен взрив, след което Русия се разпадна. А медии, политици и аналитици какво казват, не ме интересува. На тях им плащат, за да си чешат езиците.
223
0
 
3
 
! Отговори
Рушняк преди 1 седмица
Че кой иска фалшивите новини на Мордор..? Западните журналисти и без това не ги допускат никъде, арестуват ги за запетайки, следят ги и в тоалетната...Те и сами се махат от блатото. Ще ги заболи...он...работа.
222
0
 
6
 
! Отговори
тия ме разсмиват преди 1 седмица
УМНИЯТ се учи от грешките на другите, ОБИКНОВЕНИЯТ се учи от собствените си грешки, КРЕМЪЛ ПРЕДИ 107 ГОДИНИ СПРЯ ДА СЕ УЧИ...
221
2
 
2
 
! Отговори
Петър преди 1 седмица
ЕС заприлича на СССР те забраняваха радио и телевизия буахаха
220
3
 
6
 
! Отговори
Колю преди 1 седмица
Тези ЗАПАДНЯЦИ ПОЛУДЯХА ТОТАЛНО
219
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
маша ще се покаже гола в одговор
218
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По евроатлантическата карта днес руснаците при Северск са пробили фронта и се води битка, като са проникнали навътре на цели 10 километра в тила на отменилия Конституцията на Ускрайна Зеленски, който остава президент при изтекъл мандат без избори, като се оправдава с войната.
217
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българите които мразят Русия са три вида. Едните са пострадали от комунистическия строй, като по-голямата част от тях са виновни преди девети за техните си безчовечни дела. Другите са от турското малцинство, такива, които не са ходили в Турция и не знаят какво да живееш в султанат а в правова що годе държава. Мечтаят за Османска империя и г я у ри да не работят а да лежат. Третите са обект на объркване на ценностна система и хванати в пипалата на пропагандата на разделението на западните корпора
216
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Олигархокапиталистическия елит на запада така прави че все жертва на атентати са премиери, които милеят за народите си. Преди да се посегне на Фицо, убиха в Швеция Улоф Палме и Ана Линд. Сега набутаха Швеция в НАТО за да не си произвежда сама оръжията а да купува прескъпите презокеански добре горящи факли в Украйна.
215
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 1 седмица
По този повод да попитам, ония 'въпросния" от"Стани богат", защо знае аз как изглеждам, а аз не може да знам как изглежда той? И не визирам Кънчев, в случая. Не е ли въз нагло? Айде въз. :) Spy guy Ми не трябват.
214
1
 
9
 
! Отговори
Оптимист преди 1 седмица
Към Хага мър*и! Там ще се обяснявате и предупреждавате.
213
2
 
13
 
! Отговори
Anonymous преди 1 седмица
Поредната безумна идея на другарката Йоурова
212
6
 
4
 
! Отговори
:) преди 1 седмица
Путевидение съм щастлива, че не нося :))
211
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЕС = Тоталитаризъм.
210
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Около падане на желязната завеса има сделка комунистическия елит да се инсталира в новите партии и да си запази властта. Иначе нямаше да има никаква промяна. Просто елитът около Горбачов искаше да е богат като западния елит. И така речено-сторено. Днес най-много комунисти и хора от потеклото на комунистическия елит са в СДС и неговите ракови метастази- ДСБ-РБ-ППДБ. Комунист до комсомолец до комунистическо внуче, десар до десара до десарското правнуче Терзиев и тн. ТЕ НЯМАТ СРАМ И СА ТОТАЛИТАРНИ!
209
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
рОСИЙСКАЯ ГАЗЕТА Е СОРОСОИДЕНН ПАРЦАЛЛ НЕКА ИМ НАЛОЖАТ САНКЦИИ. ТЕ НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ИГРАЕХА НА КЪС ПАС С РОДНИТЕ СОРОСОМЕДИИ ЗА ДА РАЗДУХВАТ ОМРАЗА МЕЖДУ ДВАТА НИ НАРОДА. НОВАЯ ГАЗЕТА СЪЩО, НО ПУТИН Я ЗАКРИ И МИРЯСАХМЕ.
208
7
 
10
 
! Отговори
Anonymous преди 1 седмица
Европейски Комунистически съюз
207
10
 
7
 
! Отговори
Копейкин преди 1 седмица
Суровите мерки ще са :забрана за излъчване на " Крокодил Гена" "Чебурашка" и "Ну погоди" Забрана за излъчване на песните на Йосиф Кобзон и още сурови мерки
206
6
 
11
 
! Отговори
Направо се преди 1 седмица
Уплаших Аз не гледам руски медии от 20 години