Двама ранени при нова стрелба в Йерусалим

Полицията в Израел задържа 42 души след убийството край синагога
28 яну 2023 12:31, Елка Василева
10
Двама ранени при нова стрелба в Йерусалим
Снимка: архив, БГНЕС

Въоръжен мъж откри днес огън в Източен Йерусалим и рани най-малко двама души, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес.

Нападението бе извършено по-малко от ден след най-смъртоносната атака в града от 2008 г. насам. Вчера палестинец уби седем души пред синагога. Това е поредната ескалация на напрежението в един от най-кървавите месеци в Израел и на окупирания Западен бряг от години.

Инцидентът стана в Давидовия град, популярен археологически обект в близост до Стария град, се казва в съобщението. Според в. "Джерусалем Пост" полицията е пристигнала на мястото на нападението и стрелецът е бил неутрализиран.

Говорител на полицията заяви в ефира на Армейското радио, че става дума за терористична атака. Службата за спешна помощ съобщи, че жертвите са тежко ранени.

Междувременно четиридесет и двама души бяха задържани за разпит след извършеното вчера нападение край синагога в Източен Йерусалим. Това съобщи израелската полиция, цитирана от Франс прес.

Още по темата
"Полицията арестува 42 заподозрени за разпит, някои са от семейството на терориста", се казва в изявление на полицията.

Вчера палестинец уби с огнестрелно оръжие седем души близо до синагога в Източен Йерусалим по време на молитвите за шабат. Нападателят бе ликвидиран.
(БТА, Любомир Мартинов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Безинтересно преди 1 година
Клинтън предложи независима държава на Ясер Арафат. ООН раздели Палестина на две равни части. Арабите нападнаха Израел и загубиха част от тяхната половина. Ерусалим беше в палестинската част, под управлението на ООН. Безинтересна е борбата на палестинците.
1
7
 
8
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Евреите са там преди арабите но наглите палестинци кво искат не се знае