Кралят на Йордания: Мирът е невъзможен без палестинска държава

Израел трябвало да върне земите, завзети при войната през 1967 г.
11 окт 2023 16:45, Анисия Иванова
81
Кралят на Йордания: Мирът е невъзможен без палестинска държава
Снимка: БГНЕС/EPA

Кралят на Йордания Абдула Втори каза днес, че мирът в Близкия изток не е възможен без създаването на независима палестинска държава, която да съществува редом с Израел, предаде Ройтерс.

Нарастващото насилие показа, че регионът няма да "се радва на стабилност, сигурност или мир", без да бъде създадена суверена палестинска държава на земята, която Израел завзе по време на войната през 1967 година, предупреди той.

Йорданският монарх подчерта на откриването на нова парламентарна сесия, че решението на израелско-палестинския конфликт с две държави е единствената възможност, съобщи БТА.

Регионът отново е разтърсен след кървавия терор в събота. Войната започна, след като бойци на "Хамас" нахлуха в Израел, като започнаха до убиват и отвличат израелци, отбелязва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мирът е невъзможен по-принцип,докато Америка съществува
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо ми е изтрито мнението, където отговарям на 62 ?
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Търговията с черни роби също не е европейско изобретение, а по-скоро европейците я възприемат заедно с развитието на търговията като цяло с Африка, както и на търговията с арабите и турците владели голяма част от Африка и често специализирали се в търговия с роби от този континент. Търговията с черни роби е едно икономическо партньорство, първоначално между араби и африканци. По-късно и европейците влезнат на пазара.
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Въпреки, че на робството в западна Европа не се е гледало с добро око в средните векове, не така стояли нещата в Источна Европа. Генуезки и венециански търговци, в Крим са били замесени в търговията с роби със Златната орда. Между 1414 и 1423г. са били продадени най-малко 10,000 източноевропейски роби във Венеция. Генуезците пък организират търговията с роби от Крим към Египет.
59
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мирът е невъзможен с държавата Палестина, като руска военна база, руски анклав в залива.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сраженията започват на 15 август 636г и завършват на 20 август с катастрофа за Империята - освен 70-120 000 убити, загубени са Сирия и Палестина. През 642г. Египед бива откъснат от Источната Римска Империя, а персийските войски са смазани в битките край Кадиция през 637г. и Нефавент в 642г. През 674г. арабите на Муавия започват първата обсада на Константинопол, а изобретяването на гръцкия огън и прилагането му от флота ще свали морската блокада през 677.
57
1
 
3
 
! Отговори
Гелаевски Спецназ преди 6 месеца
Да си спомним за Неда Солтан - убита с куршум в главата от режима на аятоласите в Иран! ПОКЛОН!
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия иска палестинска държава, но под своя опека и зависимост. Западът никога няма да подкрепи руска марионетка в Из.аел.
55
4
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 6 месеца
До 55. Палестинците нямат нищо общо с филистимците. Сегашните палестинци са сбирщайн араби от Африка и други околни страни от близкия Изток.
54
3
 
3
 
! Отговори
Хектор преди 6 месеца
Египет е виновен, да излиза веднага от 50 000кв.км който са взели нагло . Така и чи.футчетата и арабеските ще мирнат.
53
6
 
5
 
! Отговори
абе преди 6 месеца
кой си ти бе? ти повече ли знаеш историята от йорданския крал?
52
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какъв крал на 5 милиона камилари :)))
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя конфликт между евреи и филистимци е от хиляди години, знаем историята за Давид и Голиат. Палестинците имат право на държава,която да включва Западния бряг - там се смята че е тяхната древна земя и ивицата Газа.Евреите и те имат право на държава,Юдея е тяхна девна земя от хиляди години. Евреите трябва да престанат да колонизират палестински земи и да признаят Палестина,но и палестинците трябва да признаят Израел,а не както е доктрината на Хисбула,че Израел според тях няма право да съществува
50
16
 
15
 
! Отговори
1948 г. преди 6 месеца
До Анонимен Не знаете историята. Никой не е изтиквал някого от къщата му, защото е нямало къщи , а колиби.Евреите направиха рай от тази земя, а палестинците -ПУСТОШ.
49
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
е на тоя нали жена му е фалестинкя ,тоя Няма нищо общо с Баща си Крал Хюсеин ,който подписа мира с Израел , а Кралица Нур е истинска красавица ,изискана,интелигентна ,за разлика от фалестинкята
48
1
 
1
 
! Отговори
хдд преди 6 месеца
До Дo мoнapxиcтобратното е
47
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Израел в момента пада изключително ниско в очите а света. Изключително ниско. Не, че е бил въобще високо. Но сега се изявява като умопобъркан народ. И преди нито в Азия, нито в Африка са ги искали в спортните състезания, факт е. Те и самите не се искат. Езикът, който са приели за официален, иврит, и той е измишльотина, и той е изкуствен. Щото не могат да се погодят как да приказват, така че да не дават преимущество на който и да е от пришълците.
46
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Съветвам абдулата да не дава съвети,да си лющи там козите или овцете..че да не се обърнат към него израелците!Да не почне да си търси друга държава,дето ще е крал!!
45
5
 
9
 
! Отговори
Дo мoнapxиcт преди 6 месеца
Бpитaнckaтa koлoния Пaлecтинa e paзgeлeнa cлeg BCB нa apaбcka чacт нapeчeнa Йopgaния и eвpeйcka Изpaeл. B nocлegcтвиe cлeg вoйни и мeжgyнapogни nperoвopи в Изpaeл gonэлнитeлнo ca oбocoбeни apaбckи тepитopии, koитo тъpnят gинaмиka и go gнec...
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До46 . И така не е . Бройката не е точна . Те са много различни по обичта си към Бога . Освен това много не са с технологиите и действията . Карат го Яваш ,Яваш та чак мързел до безпаметност. Затова са и калпави спрямо християните. Освен това не са точни в отношенията си към християните . Все се правят на по хитри . И по много други причини