Нетаняху заплаши всички членове на "Хамас" във и извън Газа

Израел води борба за своето съществуване, заяви той
Обновена: 26 окт 2023 07:46 | 26 окт 2023 07:37, Елка Василева
57
Нетаняху заплаши всички членове на "Хамас" във и извън Газа
Снимка: архив, БГНЕС

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заплаши всички членове на "Хамас" в Газа и извън анклава в телевизионна реч, излъчена снощи, предаде ДПА.

Още по темата
"Всички членове на "Хамас" са обречени - над земята, под земята, в Газа и извън Газа", заяви Нетаняху. Израел води "борба за своето съществуване", добави той.

Хиляди терористи вече са били убити след клането, извършено от ислямисткото движение "Хамас" на 7 октомври и това е "само началото", каза още израелският премиер.

"Подготвяме се за сухопътна атака. Няма да кажа кога, как и колко", каза Нетаняху относно широко очакваната сухопътна офанзива в Газа.

Военният говорител Даниел Хагари заяви, че израелските военновъздушни сили продължават да атакуват цели в Газа в подготовка за сухопътна офанзива. Това включва удари по "подземната инфраструктура на терористите", каза той снощи. "Всеки удар подобрява обстановката ни за следващите фази", добави Хагари.

Междувременно конфронтациите между Израел и бойци в Ливан продължиха снощи в граничната зона между двете страни.

Израелските сили за самоотбрана (ЦАХАЛ) съобщиха, че техни самолети са ударили "редица военни цели, принадлежащи на "Хизбула" в Ливан". Ударите са били насочени срещу "терористична инфраструктура, включително военен комплекс и наблюдателни пунктове".

Израелските въоръжени сили съобщиха също, че снощи са прехванали "ракета земя-въздух, изстреляна от Ливан" срещу един от техните безпилотни летателни апарати. "В отговор самолетите на ЦАХАЛ удариха източника на изстрелването", се казва в съобщението.

По-рано снощи проиранското движение "Хизбула" заяви, че израелски безпилотен самолет е изстрелял три ракети по позиции в близост до границата.

От началото на войната в Ивицата Газа преди две седмици и половина по границата между Израел и Ливан зачестяват случаите на насилие, отбелязва ДПА. Вече има редица жертви и от двете страни, като "Хизбула" съобщава за общо 40 загинали в собствените си редици. Редовните сблъсъци и престрелки па ливанско-израелската граница през последните две седмици породиха опасения сред ливанците, че "Хизбула" ще въвлече страната във война с Израел.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
3
 
! Отговори
Християна преди 6 месеца
Войната на радикалния ислям срещу Божия свят народ и земя Израел, е дяволската война на злите( нечестиви, корумпирани, измамни, безбожни, неморални) хора и нации и по престъпните им дела срещу Бог Израел неговата 1! свята земя определена и дадена от Бог само на Израел но безбожните нации като ислямските арабски терористи с измами и терор незаконно се опитват да присвоят, окупират, унищожат, заграбят и то не само Израел но и цялото човечество което не се е продало на дявола като тях за пари
38
1
 
3
 
! Отговори
Правда преди 6 месеца
Ислямските арабски терористи лъжливо наричани Палестинци по римското име на 1! свята земя на Божия народ Израел която безбожните корумпирани нации като араби които имат 23 арабски от 54 ислямски държави са пожелали окупирали, ограбили на 80%, тероризират и оскверняват с престъпленията си за милиарди подкупи от ООН съучастници в дяволските им дела на терористични групи като ООП, Хамас, Джихад, ИДИЛ Хизбула обединени я ПА заслужават смъртни наказание и за терор,масовите кланета но и за отвличания
37
2
 
2
 
! Отговори
До 37 преди 6 месеца
Арабска държава трябваше да има още 47' и за това не е виновен Израел. Египет, Йордания и Сирия разпарчетосаха Палестина. Отделно, края на 80те, Палестина се създаде в западния бряг като автономна държава, но Хамас в газа не ги признават и си направиха халифат. Разбира се, Израел не е цвете, защото техни заселници се намърдват в Палестина сега, но техния довод е, че в Израел живеят 2млн. палестинци и в редно и Палестина да не спира евреи да живеят при тях. Ужасна каша е всичко
36
3
 
6
 
! Отговори
Да преди 6 месеца
До Диана Горещо ти препоръчвам да посетиш и двете - Израел е прекрасен, с хора близки до нашия манталитет и обичащи България, както не съм видял никъде другаде по света. При арабите е друго тестото, но турист навсякъде е интересно, особено светите за нас места. Относно, кой от кого, кога и как е взел - чети история, защото отдалеч не се вижда. Факт.
35
4
 
4
 
! Отговори
нн преди 6 месеца
Натаняху защо не каже че евреите са колонизирали арабите в определената им територия. Защо не каже че трябва да има и арабска държава на тази територия. Защо не каже че на 7.10.2023 год. арабите въстанаха против евреите и искат и търсят правата си за отделна независима държава Палестина. Евреите са белите колонизатори в С. Америка, а арабите са индианците, както тогава, същото искат да направят евреите с арабите сега. Това в 21 век е абсолютно недопустимо. На евреите им трябва нова политика.
34
7
 
2
 
! Отговори
Диана преди 6 месеца
До Да Да, никога не съм ходила натам! Но отдалеч нещата се виждат по-ясно понякога..Война на цивилизации казваш - каква, защо? Явно това е война на религиозна почва - да вземат Йерусалим от мюсулманите! Затова и палестинците водят истинска религиозна война, със всичките жестокости, които тази религия изисква в подобни случаи..Лудост е в 21 век да се водят религиозни войни! Тук се намесва и алчността на Израел, и ниската култура на евреите и невероятната последователност поколение след поколен
33
0
 
7
 
! Отговори
Да преди 6 месеца
До Диана, нищо лично, но изглежда не си стъпвала нито в Израел, нито в Газа. Евреи и араби си виждала само по телевизията. Война на цивилизации е там, както и под-радарно във Франция, Англия, Испания и Белгия по същите причини... много скоро и при нас (единственото, което ни забавя е собствената ни мизерия).
32
0
 
5
 
! Отговори
Да преди 6 месеца
Отдели "Турция", "Катар" и "Иран" на Мосад, няма да са на годишната си ски-почивка в Банско тази зима.
31
6
 
3
 
! Отговори
Диана преди 6 месеца
Насилието е висша форма на безсилие - щом палестинците са посегнали на оръжието, значи не са намерили други пътища за решение на проблемите си и ако Израел наистина иска да си реши проблемите, трябва да седне на една маса с палестинците и да търсят точното решение..Обективно погледнато Израел са агресори, опитващи се да присвоят чужди земи с религиозно значение /Йерусалим/. Ето защо палестинците са потърсили опора в мюсулманството и са толкова жестоки - излиза че битката е на религиозна почва
30
1
 
2
 
! Отговори
BG преди 6 месеца
И аз плаша кокошките ама те пак снасят.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бени, ще влезеш ли в тунелите?
28
0
 
2
 
! Отговори
А бе преди 6 месеца
Vaсилева, това ,,във" дали си е на мястото?
27
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До 23 "Главният виновник за конкретно тази трагедия на двата народа е негодният за нищо Нетаняху" - ц. Евреите които гласуват за него. Също както про'с'таците у нас дето гласуваха за сДС.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
VE4E PO4TI EDIN VEK IMA TERORIZAM SRE6TU PALESTINCITE, GENOCID..... A SVETA SPI... 6TE SE SABUDITE KATO VI DOYDE REDA DRAGI MI EVROPEYCI, MODERNI ROBI NA DQVOLQ
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От как дойде Байдън това е 3 та страна която ще води война за своето съществуване.
24
5
 
13
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 6 месеца
Държава -терорист! Заплахи, насилие , високомерие .. целя свят им е длъжен
23
4
 
15
 
! Отговори
Божил Божилов преди 6 месеца
Главният виновник за конкретно тази трагедия на двата народа е негодният за нищо Нетаняху,който разсипа със своите лъжи и комбинации израелската политика и сигурност и даде зелена светлина на Хамас да нападнат държавата.В случай,че палестинците бяха спрени на границата това клане на невинни хора нямаше да го има.
22
6
 
5
 
! Отговори
Кадиров преди 6 месеца
Няма да има милост към хабибитата явно...
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Израел е в безизходица, както и целият регион.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато ислямистите застрелват православни християни в Косово, е антитероризъм. Тероризъм е само когато застрелват евреи.