16-годишен палестинец рани с нож полицаи в Ерусалим

Нападателят е убит, 20-годишна жена войник е в критично състояние
6 ное 2023 12:26, Елка Василева
40
16-годишен палестинец рани с нож полицаи в Ерусалим
Снимка: архив, БГНЕС

Шестнайсетгодишен палестинец беше застрелян, след като рани с нож двама полицаи при нападение край полицейски участък близо до Стария град на Йерусалим днес, съобщи израелската полиция, предадоха ДПА и Франс прес.

"Терорист, въоръжен с нож, пристигна при полицейския участък в Шалем и намушка жена войник... Силите на граничната полиция неутрализираха терориста чрез стрелба", се казва в полицейското прессъобщение.

Още по темата
Израелските спасителни служби Маген Давид Адом съобщиха, че са се погрижили за 20-годишната ранена жена, както и за по-леко ранен мъж, също на 20 години.

Нападателят, жител на Ал-Исауия, квартал на Източен Йерусалим, е бил застрелян, след като наръгал полицаите. "Подозрителен човек в близост" до местопрестъплението е арестуван, съобщи израелската полиция. Нейният началник Яков Шабтап е отишъл на местопрестъплението.

Инцидентът е станал при Портата на Ирод, която е една от седемте отворени порти на Стария град на Йерусалим.

Според службите за спешна медицинска помощ 20-годишна израелка е откарана в болница в критично състояние, а 20-годишен мъж е леко ранен.

Медии уточниха, че ранените са израелски гранични полицаи.

На 12 октомври палестинец от Източен Йерусалим откри огън на същото място, ранявайки двама войници, преди да бъде убит.

На 30 октомври палестинец от Източен Ерусалим беше убит, след като намушка и рани израелски полицай близо до бензиностанция в района.

От началото на войната между Израел и "Хамас" предизвикана от безпрецедентната атака, извършена на 7 октомври на израелска земя от ислямистката групировка, контролираща Ивицата Газа, напрежението в Източен Йерусалим, включително в Стария град, нарасна.

"Нашите полицаи са на първа линия от месец", каза израелският министър на вътрешната сигурност Итамар Бен-Гвир. Той призова за "нулева толерантност" и поиска къщата на извършителя на днешното нападение да бъде разрушена.
(БТА, Петя Гергова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Мони Паси преди 5 месеца
Още една хазарка пред портитеэна Яхве и Момон ,шалом
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 31 - Това да не ти е импотентна Европа?
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
16 годишен терорист е заклал 20 годишно момиче. Полицията е реагирала навреме и го отстрелват, щото ако не го спреш, получаваш още 1400 жертви.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този случай е микроскопичен вариант на случващото се там през последния месец. Защо не са оставили доброто муджахидинче с ножа да вилнее на воля, ами са го гръмнали? Защо когато терористи отвличат и/или убиват цивилни граждани, вкл. деца, после някакви индивиди се учудват, че има ответни реакции? Оставете ги да колят безогледно, иначе им нарушават човешките права и културните цивилизационните особености, като например въртене на ножове и калашници срещу мирни жители.
30
0
 
12
 
! Отговори
До 12 преди 5 месеца
Долно племенце сте ислямистите, ей! Не е просто извадило нож 'детето', а почти е убило двама души на неговата възраст, момичето е в болница в критично състояние. Малко му е да го застрелят, родителите му за доживотен затвор също. Ти сещаш ли се ако будист, християнин или юдей влезе в полицейски участък в Саудитска Арабия и наръга в корема двама млади полицаи с нож какво ще се случи? И как ще реагират арабите на такъв като теб, дето казва 'невинното дете извадило нож'? Жив ще те одерат. Пфууу
29
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
А после без контекста четем "Израел убива невинни палестински деца"
28
0
 
4
 
! Отговори
До Исус Христос преди 5 месеца
Ами то самият Христос е от същото племе т.ч. какъв е проблема да се защитават от арабските кучета !?
27
1
 
7
 
! Отговори
бай онзи преди 5 месеца
аз ако бях евреин, този го разпъвам на кръст и го стриймвам онлайн да се възмущават ислямистите ...
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 25.!.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен Я пиши на кирилица бре , ***.
24
2
 
12
 
! Отговори
@ преди 5 месеца
Тези публично трябва да ги погребват заедно с прасета. Поне да им секната надеждите за девственици и рай или там в каквито глупости вярват. Рязко ще спаднат подобни нападения.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Исус Христос "Православни" русофили защитават ислямски радикали?
22
9
 
7
 
! Отговори
Исус Христос преди 5 месеца
Християни защищават племето, което е предало техния бог Христос за 30 шекела за да бъде разпънат на кръст?!
21
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
TOVA NOVINA LI E !??? IZRAEL UBI 5 000 DECA. TOVA E MNOGO DEMOKRATI4NO NALI !?I BADETE SIGURNI 4E BALGARIQ E POD PALEN EVREYSKI KONTROL. TIHO MALKOM SA VI PREVZELI
20
7
 
5
 
! Отговори
Гутериш преди 5 месеца
Израел е застрелял този мирен гражданин. Това е геноцид.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Патриот - Крайно време е. МВР ако иска да вземе властта, трябва само да подхване онези с по-твърда ръка и ще спечели симпатиите на всички градивни граждани.
18
6
 
19
 
! Отговори
Всеки преди 5 месеца
който подкрепя терористи дори и на думи, трябва да бъде издирен от ДАНС и вкаран в затвора! Който не се е изнесъл от Газа трябва да бъде унищожен! Без остатък!
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русофилите изведнъж станаха много състрадателни по отношение на палестинците. До онзи ден се радваха на руските зверства в Украйна... Все пак арабите са им братя по вяра, а укрианците не...
16
3
 
18
 
! Отговори
Брей! преди 5 месеца
До Анонимен 12 - Така нареченото "дете" налетяло да убие момиче, което сигурно още не е любило, нито е раждало, нито е успяло да се реализира в сферата на някоя професия. После налетяло да заколи 20-годишен младеж. И двамата пострадали са полицаи, не ги е срещнал като противници в битка, а е посегнал на длъжностни лица, които пазят реда.
15
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Газа има единствено терористи. Онези палестинци, които не са терористи, отдавна са напуснали ивицата. Подкрепа за Израел!